Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Szybko uzyskaj kredyt na modernizację.

Napisany przez zzzZZZzzz
Cześć wszystkim,

Kupiliśmy Dom i od razu wzięliśmy pożyczkę na niezbędne modernizacje. Jest to kredyt ratalny z możliwością wypłaty środków z postępem prac i okresem bezprowizyjnym wynoszącym 3 miesiące, przedłużenie tego okresu nie byłoby ekonomicznie uzasadnione.

Aby płacić jak najmniej prowizji za dostępność środków, zastanawiam się, jakie zakupy możemy teraz zrobić bezpośrednio. Powinny to być rzeczy, które mają niskie prawdopodobieństwo stania się zbędnym zakupem podczas modernizacji. Na przykład nie kupiłbym jeszcze drzwi, dopóki ostateczne wymiary nie zostaną ustalone, ale już klamki do drzwi. Lub na przykład piec kominkowy, który można teraz kupić i zainstalować później.

Moje pomysły powoli się kończą, dlatego chciałbym poprosić o krótki burzę mózgów ;-) Mamy wystarczającą ilość miejsca na magazynowanie, a także rezerwy w wysokości 40% planowanych kosztów modernizacji na nieprzewidziane wydatki.

Z góry dziękuję!

Napisany przez Martin79HN
- Płytki, klej do płytek
- Płyty tarasowe
- Farba, tapety, tynk
- Domofon
- Skrzynka pocztowa
- Zadaszenie, wejście do domu
- Oświetlenie
- Wanna, prysznic, WC, umywalka, szafka pod umywalkę i lustro (jeśli Bank to pokrywa)
- Panel winylowy, parkiet

Pozdrowienia

Martin

Napisany przez NaTwoim13
Oprocentowanie za udostępnienie pieniędzy wynosi 3%, oprocentowanie za pożyczkę powinno być niższe. Pod kątem ekonomicznym zdrowiej jest pozyskać pieniądze, co jednak najprawdopodobniej wymaga zakupu materiałów teraz lub przedstawienia rachunków.

Nie do końca rozumiem Państwa podstawowe pytanie albo problem. O jaką jeszcze nie pozyskaną kwotę chodzi? Dlaczego nie wybrali Państwo oferty z dłuższym okresem bezpłatnego udostępnienia? 3 miesiące, tak krótki okres ma już prawie żadna bank, o jakim banku mowa? Bank DSL?

Napisany przez bobodda
Cześć zzzZZZzzz,

Kupili Państwo Dom, który chcą Państwo gruntownie wyremontować, tak rozumiem?

U jakim instytucie finansowym?

Czy naprawdę otrzymują Państwo jedynie wypłatę po przedstawieniu faktury bez marginesu?
Obecnie prawie nie ma instytutów, które nie wypłacałyby także (niewielkich) kwot bez żadnych dowodów (niewątpliwie większych niż klamka do drzwi).

Porozmawiajcie z instytutem, czy nie byłaby możliwa wypłata na podstawie kosztorysu.

W razie wątpliwości poproście o wypłatę na konto oszczędnościowe (przekazane).
Więcej niż odmowa nie może Państwu zagrozić.

Wydaje mi się trudne, aby Wasz instytut mógł wymusić na Państwu opłaty za dostępność, jeśli prace na przykład po prostu postępują powoli. A i tak Dom jest już kupiony.

Szukajcie dialogu!

Napisany przez NaTwoim13
Oczywiście bank zmusza klienta do uiszczania opłat za dostępność, ponieważ klient tego chciał, w przeciwnym razie wybrałby dłuższy okres bezpłatnego dostępu.

Nie należy zapominać, że bank również płaci odsetki od refinansowania, ale nie otrzymuje odsetek od nieodzyskanych jeszcze środków!!

Napisany przez bobodda
Tylko dla porządku:

10-letnia refinansowanie na rynku międzybankowym jest raczej negatywne. Oznacza to, że bank otrzymuje odsetki za refinansowanie, a nie płaci ich.

Faktycznie, bank oczywiście dokonał już transakcji przeciwnych, zabezpieczenia lub nabycia gotówki - i zapewne to wszystko zaplanował.

Oczekuję, drogi noelmaxim, że ponownie będziesz argumentować przeciwko mojej pomocy, ale jeszcze nie doświadczyłem, aby banki przymuszały swoich (nowych) klientów do opłacania opłat za przygotowanie, jeśli właściwa transakcja - czyli zakup nieruchomości - już się odbyła. Być może jest to spowodowane dialogiem, jaki klient (ze mną) prowadził ze swoją instytucją. (Oczywiście wcześniej ma to więcej sensu...)

Zapytanie o wypłatę pieniędzy na odziedziczony rachunek oszczędnościowy lub rachunek do wypłat nie wyrządzi większej szkody, sądzę.
Klient tylko zawiera umowę kredytową, a bank zawsze może sprawdzić, czy zgłoszone remonty faktycznie się odbywają. Z pewnością nie chcą tego robić, a klientów do tego nie zmuszą...

Napisany przez zzzZZZzzz
Cześć wszystkim i serdeczne dzięki za odpowiedzi.

@Martin79HN:
Kilka rzeczy, o których jeszcze nie myślałem, bardzo pomocne!

@noelmaxim:
Na modernizację pożyczyliśmy 120 000 €, z czego znaczna część przeznaczona jest na rozbudowę. Pozostało około 65 000 € na pozostałe działania.
Przedłużenie darmowego okresu rozpatrywania opłaty byłoby opłacalne dopiero przy wyższym oprocentowaniu kredytu (+0,02% p.a. za każdy miesiąc), gdyby pełna kwota 65 000 € nie została wykorzystana przez ponad pół roku (około, nie mam obliczeń akurat pod ręką), czego nie przewiduję. W każdym przypadku wariant z 3 miesiącami jest tańszy, a teraz staram się optymalizować dalsze kroki z powyższymi rozważaniami.

@bobodda:
Dokładnie, zakup domu z pracami modernizacyjnymi, finansowany przez DSL-Bank. Wypłacono 10 000 € jako margines, a dalsze pieniądze będą pobierane na podstawie faktur i dokumentacji postępów budowy. Oczywiście omówię ten temat jeszcze raz z moim kontaktem w DSL Bank, oficjalne wymaganie (z którym się zgadzam) to wspomniana wyżej zasada, wyceny nie wystarczą.

Napisany przez Martin79HN
Izolacja, płyty izolacyjne, filc izolacyjny - tego rodzaju materiały można być może już teraz kupić.
Płyty USB / płyty Ripips, profile U / okna, jeśli otwarcie jest już znane!
itp.

Napisany przez NaTwoim13
@bobodda

Jakoś uważam je za urocze. Dyskwalifikujesz się tak jak wielu innych, ale nowe jest to, że wynajdujesz nowe koła do finansowania nieruchomości!

Twoje pierwsze zdanie jest absolutnie awanturnicze, zupełnie nowa perspektywa. Czyli otrzymuje ona odsetki, gdy dostaje pieniądze, aha. Więc banki już zrozumiały zasadę helikoptera, bierzesz coś, a dostajesz coś dodatkowego. Tak.

Wiem, o co ci chodzi, ale po pierwsze żaden konsument nie może tego zrozumieć, po drugie jest to faktycznie błędne, jak to przedstawiasz, a po trzecie to stwierdzenie wprowadza w błąd konsumentów, którzy obecnie starają się załatwić finansowanie, ponieważ muszą się zająć kwestią odsetek zobowiązania, przynajmniej biorąc pod uwagę ten punkt. Twoje wyjaśnienia są kompletnie nie pomocne!!

Banki faktycznie zmuszają klientów do płacenia odsetek zobowiązania, ponieważ na to zezwala podpisana i zatwierdzona umowa. Koszty te pojawiają się tylko wtedy, gdy wychodzisz z okresu bez zobowiązań, i to właśnie trzeba policzyć i wziąć pod uwagę podpisując finansowanie nieruchomości.

Oczywiście, dialog z bankiem jest istotny, ale jest to omówione i zabezpieczone umownie, zgodnie z tym bank pobierze odsetki zobowiązania, a na pewno nie wypłaci pieniędzy tylko dlatego, że odsetki są należne. Wypłata jest jasna - w zależności od banku - podlega warunkom, zaliczka na decydujące remonty lub prace budowlane jest ogólnie możliwa, ale nie dotyczy to wszystkich banków, dlatego należy to wyjaśnić na początku i poinformować odpowiednio konsumenta. Zwłaszcza ze względu na obowiązkowe natychmiastowe użycie kapitału własnego lub zewnętrznie finansowanego kapitału, zawsze ważne jest uwzględnienie tego podczas podejścia i wyboru banku, a twoje bzdury dotyczące wypłat i umieszczenia ich na koncie oszczędnościowym i te wszystkie nowo wynalezione rzeczy są całkowicie bezużyteczne, ponieważ nie ma nic do tych inwestycji - które muszą być również bezpieczne. Wysiłek związany z otwarciem konta, związane z nim przypisanie konta to cyrk, którego nie warto znosić!!! Po prostu śmieszne i niewykonalne!!!

Napisany przez NaTwoim13
@zzzzzzZZZZZZZZZzzzzzzzz (czy brakuje z?)

W moich oczach wybraliście niewłaściwy bank, ponieważ przy takich kwotach i takim czasie właściwym partnerem byłby bank, który domyślnie uwzględnia półroczny okres bezpłatnego udostępnienia.

Napisany przez zzzZZZzzz
Oczywiście przeanalizowaliśmy to, ale doszliśmy do takiego samego wniosku jak powyżej. Oznacza to, że przedłużenie terminu w DSL Bank na 6 miesięcy lub wybór banku z standardowym terminem 6 miesięcy opłacałoby się dopiero wtedy, gdy pełne 65 000 € nie zostaną wypłacone przez więcej niż 6 miesięcy.

Napisany przez bobodda
Wypłata na (przypisane) konto oszczędnościowe nie ma na celu przyniesienie korzyści, ale uniemożliwienie obciążeń.
Jest to kwestia tego, co wolisz płacić: 3% rocznie za dostarczenie finansowania czy odsetki za wypłatę - zakładając, że nie ma żadnych odsetek.

W wielu przypadkach - jeśli nie ma się bardzo dobrego kontaktu - DSL Bank niestety nie jest najbardziej elastycznym partnerem ze wszystkich setek partnerskich finansowania. To sprawia, że będzie to trudniejsze. Konieczne jest wcześniejsze omówienie, aby było to bardziej sensowne dla czytelników - lub, jak wspomniano, dłuższy okres bez odsetek.

Mimo to jestem zdania, że prowadzenie dialogu w właściwy sposób może zdziałać cuda. Zwłaszcza gdy instytucja dostrzega szansę na dodatkowe interesy.

Bezpośrednio do @noelmaxim

moim zdaniem wybrałeś niewłaściwy bank - pomoże to? Chcesz pomóc w podróżowaniu w czasie, czy sugerujesz czytelnikom, że powinni się zwrócić do ciebie, ponieważ ty potrafisz to lepiej?

Odsetki ujemne / Pieniądze z helikoptera: Autch!

Wydajesz się bardzo kompetentnym specjalistą od finansowania nieruchomości. Moje gratulacje i szacunek.
Z drugiej strony, nie wydaje się, żebyś był naprawdę zainteresowany zaglądaniem za kulisy.
Co oczywiście nie jest konieczne w żadnej formie, aby móc zapewnić bardzo dobrą obsługę w zakresie doradztwa hipotecznego.
Pytanie brzmi tylko, czy powinno się ostrzegać innych przed dyskwalifikacją na podstawie błędnych założeń, czy to może być również przeciwwskazane.

Stopa depozytowa dla banków w przypadku ECB jest ujemna. Oznacza to, że banki, które chcą najbezpieczniej przechowywać swoje pieniądze, muszą płacić karne odsetki.
Aktualna stopa tego oprocentowania wynosi -0,4%. Celem, który stara się osiągnąć ECB, jest zachęcenie banków do wprowadzenia (udostępnionych przez ECB pieniędzy) do obiegu, zamiast z powrotem przechowywać je (w ECB).

Dlatego dla banku lepszym inwestowaniem jest przekazanie pieniędzy gdzie indziej za mniej niż 0,4% odsetek ujemnych.

W dziedzinie 10-letniej - jak w tym przypadku - Pan Schäuble właśnie emitował 10-letnią (niemiecką) obligację skarbową, która została nawet przesunięta z 0% stopy zwrotu.
Oznacza to, że inwestorzy oddają swoje pieniądze na 10 lat i są zadowoleni, gdy po 10 latach otrzymają tę samą kwotę.
Te 10-letnie Bundi stanowią odniesienie.
(Za przypomnienie rentowność 2-letnich skarbów od dawna jest ujemna... - Inwestor otrzymuje mniej po 2 latach!)

W zależności od podaży i popytu w danym dniu handlowym transakcje międzybankowe mogą również czasem przejść w obszar ujemnych stóp procentowych.
Ponadto banki nie refinansują w całości kwoty kredytu hipotecznego (na cały okres trwania) z wielu powodów, które na pewno jeszcze dużo dalej by się tu rozpływały.

Na temat pieniędzy z helikoptera.

Rzucanie fachowymi słowami zawsze brzmi dobrze i sprawia, że wyglądasz świetnie.
Znając ich właściwe zastosowanie, nawet znający się merytorycznie nie uśmiechnie się.

Pieniądze z helikoptera to dostarczanie pieniędzy dla wszystkich i każdego bez wymagania żadnych kontrprestacji lub innych działań.
Tak chciał Ben Bernanke Helikopter Ben - wówczas przewodniczący FED w Ameryce - wprowadzić spokój i stabilizację na rynkach finansowych, aby uniknąć większych reakcji łańcuchowych podczas kryzysu finansowego w 2008 roku.
Dzisiaj wielokrotnie (szczególnie teraz w Japonii) mówi się o pieniądzach z helikoptera, które mają być dawane konsumentom, aby wreszcie pobudzić gospodarkę. Niestety nie daje się tego zrealizować z lekkością polityki pieniężnej ECB (czyli niskimi stopami procentowymi).

Nawiasem mówiąc, ciekawostka:

Istnieją nawet kredyty przekraczające limit, które płacą ujemne odsetki. Innymi słowy, długi przynoszą zyski. Szalone, ale prawdziwe!
(niestety nie dla osób prywatnych)

Szanowny noelmaxim:

Nie będę już reagować na twoje ataki i dyskredytacje z dwóch powodów. Po pierwsze, te odpowiedzi (i ataki) na pewno nie przynoszą korzyści dla rzeczywistego pytającego.

Po drugie, jest to po prostu zbyt żmudne. W innym wątku już zarzucano mi nieprawdziwe informacje, przez doświadczonych użytkowników, którzy po prostu nie znali faktów. Nie zarejestrowałem się tutaj, aby pouczać doświadczonych użytkowników. Każdy jest odpowiedzialny za swoje narzędzia.

Oczywiście staram się znaleźć również tutaj klientów. To naturalne dla doradcy.
Jednak moja filozofia polega na tym, że staram się przynieść klientom pomoc lub dostarczyć im wartość dodaną. Oznacza to oczywiście rekompensatę. W moim systemie wartości.

W przedstawionej sytuacji faktycznie poszedłbym z moim klientem do banku i szukał rozwiązania. W końcu już otrzymałem prowizję za finansowanie. W tych rozmowach osiągnąłem już wiele (dla moich klientów). A zresztą bez prowizji. Raczej z kosztami paliwa i czasu. Ale mam zadowolonych klientów i po uzgodnieniach dobry kontakt z ludźmi w banku.

Nie nazywałbym tego odkrywaniem koła na nowo.

Raczej sensownym postępowaniem, aby wszyscy zainteresowani byli zadowoleni z transakcji, mogli nadal sobie w oczy patrzeć i chętnie prowadzić dalsze interesy wspólnie.

Napisany przez NaTwoim13
Jesteś tutaj zupełnie nie na miejscu i jesteś zbyt wykwalifikowany. Twoje miejsce jest w Londynie.

To, co piszesz na temat refinansowania banków, jest w częściach kompletną głupotą.

Co klient płaci, biorąc kredyt? Czy znasz stopę procentową, jaką proponuje zainteresowany? Ile wynoszą opłaty za udostępnienie kredytu? To wszystko już opisałeś.

Czy naprawdę proponujesz taką konstrukcję i uzasadniasz to tym, że wolisz coś innego?

Ponadto, podaj mi nazwę banku, który w przypadku dużych modernizacji, rozbudów lub przebudów ocenia je i uwzględnia w sposób wartościujący? Z obecnymi warunkami, warunkami i stopą akceptacji??? Który to bank?

Napisany przez bobodda
Dziękuję za komplement!

W Londynie byłem od długich lat. Dziękuję za propozycję.

Wybrałem to, co robię i gdzie to robię. To naprawdę mnie satysfakcjonuje - nie inaczej niż przez wielu zadowolonych klientów.

Czy to, co piszę, jest kompletną bzdurą czy nie, możemy omówić wspólnie podczas prywatnego burzy mózgów. Chętnie bym to zrobił i przywitał. Cieszę się z nowych informacji, które otrzymuję, i wcale nie uważam za złe rzeczy, które robią inni i które wychodzą poza moją strefę komfortu. W mojej opinii to nie pasuje tutaj.

Twój ostatni zdanie faktycznie mnie trochę zmyliło. Mimo że przeczytałem je kilkakrotnie.

Masz na myśli, że jeśli dodam kolejne (do mieszkania) piętro na płaskim dachu (które byłoby zaliczone jako dodatek), wartość zalicytowania będzie oparta tylko na starym budynku?

Chętnie pomogę Ci, jeśli tego chcesz. Jak już wspomniałem, w formie prywatnej konwersacji lub nowego wątku z pytaniem.
W tym lub innych wątkach nie będę Ci już osobiście odpowiadać. Nawet jeśli atakujesz mnie - słusznie lub niesłusznie.

Napisany przez NaTwoim13
@bobodda

Nie mam na to czasu, wolałbym pójść do pubu, przyjąć klientów lub spędzać czas wolny z przyjaciółmi i rodziną.

Będę na pewno odpowiadał na ich wpisy - zwłaszcza na gadanie, chaotyczne i nieprzydatne wypowiedzi. Proszę jednak o dotrzymanie słowa i zachowanie zapowiedzianej bojkotu moich wpisów, nie mogliby lepiej przyczynić się do dyskwalifikacji.

Pozostaje otwarte moje pytanie, która bank obsługuje to w przypadku modernizacji, remontów (doprecyzuję to jeszcze), dodatków oraz rozbudowy? Który bank postępuje tak jak DSL Bank? Przy warunkach, gdzie przy pewnych łatwych do spełnienia warunkach (kwota kredytu) przy już niskich wartościach składek i marży podstawowej, m.in. 0,2-0,3% dla użytku własnego oraz rabatu odsetek w wysokości 0,15% przy refinansowaniu/zakupie? Podaj mi nazwę jednego banku, jeden!!!

Napisany przez bobodda
Z powodu dobrego porządku:

Istnieje różnica między argumentowaniem na podstawie faktów i próbowaniem znalezienia najlepszych rozwiązań dla pytających tutaj na forum
a atakowaniem kogoś osobiście i wyrażaniem negatywnych osądów - z jakimkolwiek motywem.

Tematycznie chętnie dyskutuję i argumentuję z każdym, kto ma rozeznanie w temacie. Albo jest zainteresowany. również z Tobą.

Ponieważ nie widzę, w jaki sposób moja odpowiedź mogłaby pomóc pytającemu dalej i wydajesz się bardzo stanowczy, że nie potrzebujesz pomocy w kwestiach finansowania budowy ani nie lepiej się z tym uporać niż inni, dla mnie ta dyskusja kończy się tutaj.

Przepraszam pytającego!

Napisany przez NaTwoim13
@bobodda

Nie mów mi nic o forum i o tym, jak należy merytorycznie odpowiadać na różnorodne pytania, motywacje i trudności zadających pytania.

Po pierwsze, ja też nie wiem wszystkiego, lubię czasem się skonfrontować i potrafię być bardzo zdecydowany w swoich odpowiedziach. Po prostu przeczytaj moje niezliczone wpisy z ostatnich 6 lat, zwróć uwagę na liczbę moich wpisów/odpowiedzi i to wszystko.

Każdy ekspert jest tutaj serdecznie witany, ale również każdy nieekspert, każdy, kto chce wziąć udział w wymianie zdań. Muszą istnieć różne perspektywy i opinie, ale komplikowanie spraw, ojej, oto gdzie jestem/ja wiem coś i wymyślę nowe koło, to denerwuje i dyskwalifikuje cię. Wszystko wiedząc, co opanowałeś i czego nie zamierzam ci całkowicie odmówić, zasady tu działają inaczej.

To tylko moje zdanie, moja perspektywa!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata