Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Bezpłatne konto z powiadomieniem o wpływających płatnościach.

Napisany przez selfmade01
Cześć drodzy członkowie forum,

szukam dostawcy konta prepaid, na który będzie wpływać miesięcznie około 1000,-€ i które będę mógł prowadzić bezpłatnie lub przynajmniej z niskimi opłatami.

Co jest dla mnie bardzo ważne, potrzebuję systemu powiadomień, który będzie informował mnie miesięcznie zgodnie z ustalonymi regułami, gdy wpływa określona suma X,-€.

Chodzi o miesięczne wpływy, które zazwyczaj wpływają do maks. 5. dnia miesiąca i chciałbym monitorować je za pomocą powiadomień e-mail/SMS, aby nie musiał ciągle kontrolować konta.

Czy istnieje coś takiego?

Pozdrowienia, Jürgen

Napisany przez bobodda
Cześć Jürgen,

czy jest w porządku, jeśli wszystkie transakcje będą przychodzić SMS-em?

Cześć,

tak, to też byłoby w porządku. Mam tylko 2-4 wejścia i tyle samo wyjść. Chciałbym po prostu być powiadamiany na czas, gdy jakieś wejścia nie przyjdą. Tak właśnie będzie, jeśli będę informowany we wszystkich przypadkach, a na przykład 6. dnia miesiąca brakuje wpłaty.

Pozdrowienia, Jürgen

ps. krótko mówiąc... chodzi o dochody z najmu... chcę po prostu sprawdzić, czy wszyscy płacą na czas... czy w ogóle płacą, nie musząc sprawdzać konta online

Napisany przez 2Escorpio
Number26

Jednakże potrzebujesz do tego smartfona, ponieważ powiadomienia są przesyłane poprzez aplikację bankową.

Karta Maestro + Mastercard Debit jest również bezpłatnie dołączona.

Cześć, dzięki za informację...
Zapytałem się również online w Postbanku...
Według obsługi klienta, która do mnie dzisiaj dzwoniła, można to zrobić bez dodatkowych opłat.
Wygląda na to, że można ustawić powiadomienie SMS przy wpływie środków...
Przynajmniej tak powiedziała mi pani przez telefon.
Pozdrowienia, Jürgen

Napisany przez Save
W Commerzbanku dostępne jest bezpłatne konto osobiste, a za pomocą aplikacji Kontostand można ustawić powiadomienia o wpływach środków. Wystarczy znać dokładną kwotę, a aplikacja zadziała, gdy tylko środki zostaną zaksięgowane.

Cześć,
ta bank mogłaby również bardzo dobrze spełniać moje potrzeby, ponieważ znam dokładnie kwoty wpływających pieniędzy (są to opłaty czynszowe)

Pozdrowienia i dzięki, Jürgen

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata