- wt sie 02, 2016 10:36 am
Hej wszystkim,
mamy, czyli ja i moja żona, mały problem. Ponieważ spodziewamy się potomstwa, nasze mieszkanie za pół roku będzie za małe. Dlatego poszukujemy domu... Ale lepiej zapytam najpierw tutaj, chcę uniknąć robienia z siebie kretyna w banku...
Krótko o nas.
Ja: 29 lat
Zarobki: 1600€ netto (wkrótce trochę wzrosną)
Żona: 30 lat
Zarobki: 1900€ netto (ale gdy dziecko się urodzi, przejdzie na urlop rodzicielski na co najmniej 1 rok)
Nasz kapitał własny
konto oszczędnościowe mieszkaniowe: 25000€ (sumarycznie założone)
2 kolejne konta oszczędnościowe mieszkaniowe, które będą gotowe do wypłaty na wiosnę 2017 roku (każde po 10000€)
Łącznie około 10000€ na koncie bieżącym i tak dalej...
Poza tym żadne kredyty ani długi.
Teraz do rzeczy: W jakim zakresie możemy szukać. Jaka cena zakupu byłaby realistyczna?
Obiekt, który nas interesuje, kosztuje 400000€, ale jest więcej lub mniej gotowy do zamieszkania.
Bylibyście w stanie mi trochę pomóc?
Dzięki
Pozdrawiam, Alex
mamy, czyli ja i moja żona, mały problem. Ponieważ spodziewamy się potomstwa, nasze mieszkanie za pół roku będzie za małe. Dlatego poszukujemy domu... Ale lepiej zapytam najpierw tutaj, chcę uniknąć robienia z siebie kretyna w banku...
Krótko o nas.
Ja: 29 lat
Zarobki: 1600€ netto (wkrótce trochę wzrosną)
Żona: 30 lat
Zarobki: 1900€ netto (ale gdy dziecko się urodzi, przejdzie na urlop rodzicielski na co najmniej 1 rok)
Nasz kapitał własny
konto oszczędnościowe mieszkaniowe: 25000€ (sumarycznie założone)
2 kolejne konta oszczędnościowe mieszkaniowe, które będą gotowe do wypłaty na wiosnę 2017 roku (każde po 10000€)
Łącznie około 10000€ na koncie bieżącym i tak dalej...
Poza tym żadne kredyty ani długi.
Teraz do rzeczy: W jakim zakresie możemy szukać. Jaka cena zakupu byłaby realistyczna?
Obiekt, który nas interesuje, kosztuje 400000€, ale jest więcej lub mniej gotowy do zamieszkania.
Bylibyście w stanie mi trochę pomóc?
Dzięki
Pozdrawiam, Alex