Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Pomoc: pożyczka ostateczna

Napisany przez Dortmund
Zrobione....

Napisany przez NaTwoim13
Witaj Dortmund,

aby móc ocenić oferty, musimy uporządkować podane informacje:

Jaka jest cena zakupu, czy planowane są modernizacje w wysokości 50 000 euro? Być może warto uściślić wszystkie koszty i określić kapitał własny. Nie jest jasne, ile chcą Państwo pożyczyć, przez co nie są znane wskaźniki obciążenia, które są potrzebne do oceny warunków.

Jak zamierzają uzyskać 100 000 euro z programu KfW 124 na to przedsięwzięcie? Przecież dostają Państwo tylko 50 000 euro na cel, który zamierzają sami zamieszkiwać?

Czy zwrócili Państwo uwagę na znaczną różnicę w stopach procentowych między końcowymi 1,53% a równej wysokości 2,26%? Nie znam jeszcze stop obciążenia, ale 2,26% musiałyby być bardzo złe, biorąc pod uwagę, że 1,53% końcowych i subwencjonowanych przez drogie BSV są również złe warunki. A co dopiero powiedzieć o złym taryfie LBS, gdzie praktycznie wszystkie taryfy na rynku są oferowane zdecydowanie lepszymi warunkami.

Napisany przez Dortmund
Zrobione.....

Napisany przez NaTwoim13
Skąd chcą Państwo pokryć koszty remontu i kiedy mają one być poniesione?

Nie, jeśli IFB Hamburg zatwierdzi 50 000 euro, to będzie znacznie tańsze, zwłaszcza jeśli elementy budowlane będą inne!

Jeśli cena zakupu wynosi 420 000 euro, mają Państwo 20 000 euro kapitału własnego i mają zostać sfinansowane 400 000 euro, z jakiego źródła zostaną sfinansowane koszty poboczne nabycia?

Niestety, nie jestem jeszcze do końca obeznany z strukturą kosztów.

Napisany przez Dortmund
Mam oczywiście więcej kapitału własnego, miałem na myśli te 20 000 złotych z mojego kapitału własnego. Przepraszam jeszcze raz. Czy mogę przesłać Państwu ofertę drogą mailową?

Napisany przez NaTwoim13
To sobie myślałem, także będą musiały być podane prace remontowe, ponieważ zwiększają wartość i wydaje się, że finansują je dodatkowym kapitałem własnym. To dodatkowo poprawia wskaźnik obciążenia, więc podejrzewam, że moje przypuszczenia są potwierdzone, że oferta jest słaba!

Myślę, że w międzyczasie email już dotarł.

Napisany przez Dortmund
Właśnie wysłałem maila z dwoma załącznikami w formie plików PDF. Dziękuję jeszcze raz.

Napisany przez bobodda
Cześć Dortmund

jak już wspomniałem, brakowało kilku danych.

Druga oferta prawdopodobnie ma to do siebie, że jest ona sfinansowana w całości.
doradca prawdopodobnie lubi ten pomysł tak samo jak swoją prowizję.

Model z z góry sfinansowanymi umowami oszczędnościowymi może mieć sens, jeśli chcesz mieć stosunkowo niską ratę i stałe oprocentowanie przez cały okres kredytu.

W przypadku wyższej raty, z pewnością bardziej opłacalne będą pełni spłacający kredytobiorcy.
Czyli osoby, które spłacają swoje pożyczki w całości w trakcie okresu obowiązywania oprocentowania.

Napisz więc kilka więcej danych, a wtedy będziesz mógł otrzymać kolejną opinię.

Napisany przez NaTwoim13
Bobodda, działa. Wsparcie 2 procentowe staje się 1,4%.

Ostatecznie - z powodów podatkowych związanych z wynajmem - należy zaakceptować rozsądny kurs na rynku!

Napisany przez Dortmund
Zrobione...

Napisany przez NaTwoim13
Nie, to nieprawda, przede wszystkim dlatego, że zbyt słaba stawka oferowana przez LBS jako spłata kredytu jednorazowego (co ma sens ze względów podatkowych, ponieważ jest wynajmowane) nie jest wystarczająca.

Nawet kredyt ratalny jest zbyt drogi, gdy przy 15 latach dyskutowane jest o stopie 1,4% zamiast 2,3. Dodatkowo okres zabezpieczenia stopy procentowej można wydłużyć (20 lat) i wciąż nie ma 2 przed przecinkiem.

Twoja oferta jest koncepcyjnie i pod względem oprocentowania zdecydowanie zbyt słaba!

Napisany przez bobodda
Jestem całkowicie zgodny z noelmaxim.

Ponadto w Hamburgu są także lokalne banki, które mogą zaoferować dość dobre oferty...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata