Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt samochodowy z zakończoną historią kredytową w Biurze Informacji Kredytowej - moje doświadczenia!

Napisany przez bayern0821
Chodzi o finansowanie pojazdu:

Pojazd kosztuje 47 000 EUR, wpłacę 23 000 EUR. Resztę należy sfinansować za pomocą standardowego kredytu lub kredytu z ratą balonową. Możliwe są okresy kredytowania wynoszące 84, 96 lub 120 miesięcy! Jako zabezpieczenie służy oczywiście pełnomocnictwo do dysponowania pojazdem, niestety mam pewne utrudnienia w SCHUFA. Moja była żona zrobiła wiele złych rzeczy na moje nazwisko, nie będąc tego świadomym, ponieważ przez ostatnie lata przebywałem za granicą i tego nie zauważyłem. W czerwcu Vodafone poinformowało mnie o wpisach w SCHUFA. Oczywiście po dowiedzeniu się o nich, nie zostało mi nic innego, jak uregulować wszystkie wpisy poprzez natychmiastową zapłatę. Według mojego banku, mimo uregulowania, wpisy pozostaną w SCHUFA jako uregulowane jeszcze przez trzy lata, potwierdził mi to również mój prawnik. Mam umowę o pracę na czas nieokreślony, na moje konto wpływa około 4 500 EUR miesięcznie. Więc finansowanie nie powinno stanowić problemu. Niestety wszystkie mi znane banki odmówiły, wnioski zostały złożone przez Creditolo, finanzcheck, Smava i inne instytucje w bankach.

Byli też pośrednicy, którzy chcieli sprzedać mi niepotrzebne ubezpieczenia. Tak więc podsumowując, w Niemczech musisz odpokutować przez trzy lata i pozostajesz człowiekiem drugiej - trzeciej klasy, nawet każdy był więźniem z pracą i idealną historią kredytową dostaje kredyt!

Firma Smava poinformowała mnie, że kredyt jest możliwy 6-12 miesięcy po uregulowaniu wpisów w SCHUFA. Czy ta informacja zgadza się z Państwa doświadczeniem, czy to tylko bajka? Przez portale P2P również nie udało się... czy istnieje możliwość otwarcia konta w UE i używania go jako konta wypłatowego?

Pozdrowienia

Re: kredyt samochodowy z zakończoną historią kredytową w Biurze Informacji Kredytowej - moje doświadczenia!

Napisany przez schlappi
Gratulacje!
Już udzieliłeś odpowiedzi na swoje pytanie: - Teraz pozostaje podsumowanie, że w Niemczech musisz jeszcze trzy lata pokutować i pozostaniesz człowiekiem drugiej - trzeciej klasy, nawet każdy był więzień z pracą i doskonałą historią kredytową dostaje kredyt!!! -

Wszystkiego dobrego!

Napisany przez 6Bankkaufmann
Istnieje możliwość sprawdzenia kredytu ratalnego nawet w przypadku negatywnej historii w Schufa.

Jednak szczegółowa ocena własnej historii w Schufa także odgrywa rolę.

Czy posiadasz informację o swojej wiarygodności w Schufa?

Napisany przez bayern0821
Cześć.

Tak, mam dostęp online do SCHUFA

Napisany przez 6Bankkaufmann
Chętnie mogą mi Państwo przesłać swoje wyrażenie w formie pliku PDF za pośrednictwem e-maila do weryfikacji.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata