Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: WNIOSEK odrzucony

Napisany przez Klaus1976
Cześć,

odrzucono moje ubezpieczenie na życie (Hannoversche Leben, reklamujące się z Engelke). Niestety wysłałem wniosek bezpośrednio.

Jestem ubezpieczony przez PKV i wysłałem rachunki i diagnozy dotyczące jednej części ciała, teraz odmówiono mi ubezpieczenia. Absurdalne jest to, że diagnoza na rachunku jest inna niż ta zawarta w diagnozie. Specjalista nie praktykuje już, według diagnozy powinienem być dawno martwy

Co teraz zrobić? Czy Hannoversche gdzieś przechowuje odmowę? Dzięki

Napisany przez Peter Wolnitza

Cześć,

Odrzucono moje ubezpieczenie od nieszczęśliwych wypadków (Hannoversche Leben, ta, która reklamuje się z Engelke). Niestety, dostarczyłem wniosek bezpośrednio.

Jestem ubezpieczony w PKV i przesłałem rachunki i diagnozy dla jednej części ciała, teraz otrzymałem odmowę. Co jednak szokujące, diagnoza na rachunku jest inna niż w diagnozie samej. Specjalista już nie praktykuje, zgodnie z diagnozą powinienem być dawno martwy.

Co teraz zrobić? Czy Hannoversche przechowuje odmowę gdzieś? Dzięki

Cześć,

Typowy przypadek coś poszło nie tak, gdzie błąd należy szukać w sposobie postępowania...

Tak, z mojej wiedzy wynika, że Hannoversche uczestniczy w transmisji danych HIS, czyli wysyła do nich informacje i również pyta. Tak więc: niefajnie.

Kto polecił Ci przesłać rachunki i dokumenty do ubezpieczyciela? Z całym szacunkiem: to jest prawdopodobnie najgorsza rzecz, jaką można zrobić.
Zakładaj więc teraz, że jesteś teraz zapisany w HIS.

Teraz dobra wiadomość: Problemem nie jest HIS, ale choroba/diagnoza, która doprowadziła do tego wpisu.
Tutaj musisz działać:
- Udowodnić, że stara diagnoza jest błędna/nieaktualna - wizyta u nowego lekarza, nowa diagnoza
- Dokładnie przygotować historię zdrowia
- Złożyć nowy wniosek w odpowiedniej firmie (Jak można pomyśleć o ubezpieczeniu od nieszczęśliwych wypadków w Hannoversche???? - ach tak, z powodu Engelke..)
- W nowym wniosku koniecznie trzeba podać wniosek odrzucony zgodnie z rzeczywistością!

Teraz najważniejsze: ubezpieczenie od nieszczęśliwych wypadków to nie zabawa dla majsterkowiczów i łowców okazji - powinno być w rękach profesjonalistów.

Powodzenia.

Napisany przez EasyD

Facharzt już nie praktykuje, według diagnozy powinienem być dawno martwy

Czy nie praktykuje już dlatego, że pomylił swoje schorzenie z panią/panem?

W przeciwnym razie potrzebne byłoby kilka szczegółów dotyczących stanu zdrowia, aby móc wydać konkretne zalecenia.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata