- śr sie 17, 2016 9:13 am
Witam, mam 3 umowy oszczędnościowe na cele budowy domu, mój doradca od pewnego czasu mnie denerwuje i mam nadzieję, że możecie mi pomóc:
Umowa 1: Kwota oszczędności budowlanych 10225,84 € Stopa oprocentowania 2% - Brak oszczędności Saldo ok. 6650 €
Umowa 2: Kwota oszczędności budowlanych 10000 € Stopa oprocentowania 2% - Brak oszczędności Saldo ok. 3900 €
Umowa 3: Kwota oszczędności budowlanych 30000 € Stopa oprocentowania 1% - Miesięczna wpłata 50 € Saldo 9200 €
Mój doradca twierdzi:
- Umowa 1 jest już blisko przekroczenia limitu oszczędnościowego
- Umowa 3 kończy się oprocentowaniem premiowym
1) Co mogę lub powinienem teraz zrobić, aby jak najlepiej wykorzystać umowy lub zachować dobrą stopę oprocentowania jak najdłużej?
2) O Co dokładnie chodzi z oprocentowaniem premiowym?
Będę bardzo wdzięczny za Waszą pomoc
Umowa 1: Kwota oszczędności budowlanych 10225,84 € Stopa oprocentowania 2% - Brak oszczędności Saldo ok. 6650 €
Umowa 2: Kwota oszczędności budowlanych 10000 € Stopa oprocentowania 2% - Brak oszczędności Saldo ok. 3900 €
Umowa 3: Kwota oszczędności budowlanych 30000 € Stopa oprocentowania 1% - Miesięczna wpłata 50 € Saldo 9200 €
Mój doradca twierdzi:
- Umowa 1 jest już blisko przekroczenia limitu oszczędnościowego
- Umowa 3 kończy się oprocentowaniem premiowym
1) Co mogę lub powinienem teraz zrobić, aby jak najlepiej wykorzystać umowy lub zachować dobrą stopę oprocentowania jak najdłużej?
2) O Co dokładnie chodzi z oprocentowaniem premiowym?
Będę bardzo wdzięczny za Waszą pomoc