Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: członkostwo

Napisany przez viktor
Czy można zostać członkiem banku spółdzielczego, nie będąc jednocześnie klientem?
Jeśli jest się klientem i członkiem banku w mieście A, czy można również zostać członkiem tego samego banku w mieście B?

Napisany przez bobodda
Założenie darmowego konta oszczędnościowego, na którym wpłaci się euro, czyni z nas klienta, czyż nie???

Napisany przez BenniG
Cześć,
jestem członkiem dwóch banków ludowych. Razem z bankiem mojej babci i bankiem mojego miasta/regionu.
U mojej babci istnieje oszczędnościówka, na którą trafiają odsetki.
W drugim banku miałem kiedyś rachunek maklerski, umowę oszczędnościowo-budowlaną i darmowe konto osobiste. Po przeniesieniu rachunku maklerskiego, zakończeniu umowy oszczędnościowo-budowlanej i opłat za konto osobiste (-> zrezygnowałem z niego), powiedziano mi, żebym regularnie dokonywał jakichś transakcji bankowych. Więc otworzyłem oszczędnościówkę jako „zbiorowisko luźnych kartek”, na którą miałem przekazywać co miesiąc 10 €. Zrobiłem to kilka razy, a od tego czasu tylko trafiają tam odsetki. Pomimo zmiany adresu (przeprowadzki do innego obszaru banku ludowego) nie otrzymałem wezwania do wznowienia tych płatności.
To są dwa różne banki. W przypadku jednego banku ludowego z kilkoma oddziałami, oczywiście nie można tego zrobić!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata