Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Czy mogę wypłacić pieniądze w USA za pomocą karty EC?

Napisany przez Amanda14
Cześć,
niebawem wybieram się do USA i mam pytanie: Czy można tam wypłacać pieniądze za pomocą niemieckiej karty EC? Tam uważane są za Debit-Card. Wiem, że w Anglii działało (mam kartę Maestro), ale przynajmniej 10 lat temu nie działało to w USA. Teraz przeczytałem, że teraz to też działa (w moim przypadku muszę znaleźć bankomat Maestro). Czy to prawda?
Pozdrawiam

Napisany przez Daukind

Cześć,
wkrótce wybieram się do USA i mam pytanie: Czy można tam wypłacać pieniądze za pomocą niemieckiej karty EC? Są one tam uważane za kartę debetową. Wiem, że w Anglii to działało (mam kartę Maestro), ale przynajmniej 10 lat temu nie działało to w USA. Teraz przeczytałem jednak, że tam również działa (w moim przypadku muszę znaleźć bankomat Maestro). Czy to prawda?
Pozdrawiam

Nie ma już kart EC. Już od dawna. Nie jestem pewien, czy można bezproblemowo wypłacać gotówkę w USA za pomocą karty Maestro, ale osobiście nigdy nie podróżowałbym do USA bez karty kredytowej.

Napisany przez Lars04
Jeśli chcesz spokojnie płacić w USA, karta kredytowa jest najważniejszym środkiem płatniczym. Każdy sklep, hotel, nawet lekarze akceptują tylko płatności kartą kredytową lub gotówką. Jednak Amerykanie płacą teraz kartą nawet najmniejsze kwoty.

Napisany przez Charisama
Mogę to tylko potwierdzić. Sam właśnie byłem w USA, karta kredytowa jest obowiązkowa.

Napisany przez Leo24
Z kartą Visacard i Mastercard dobrze poruszać się w USA. W Niemczech jest już kilka banków, które oferują darmową kartę kredytową i / lub umożliwiają darmowe wypłaty gotówki w USA. DKB, Barclaycard, Censorsbank, Santander. Po prostu poszukaj i szybko zdobądź kartę kredytową na USA. To oszczędza wiele zachodu. Szybko wyszukałem w sieci i znalazłem dość aktualny test od Fokusa. Może Ci to pomoże.

Napisany przez Lars04
W Niemczech jest już kilka banków, które oferują darmowe karty kredytowe i/lub umożliwiają bezpłatne wypłaty gotówki w USA.

Myślałem, że karty kredytowe z Niemiec (darmowe) służą tylko do wypłacania gotówki w krajach UE.

Napisany przez Perentino
Jeszcze niedawno istniały specjalne karty kredytowe, za pomocą których można było bezpłatnie wypłacać pieniądze na całym świecie. Koszty wypłaty były następnie zwracane przez firmę kredytową.

Ale o ile mi wiadomo, teraz już tego nie ma, np. kiedyś oferował to Deutsche Kreditbank (DKB), ale słyszałem, że tego rodzaju usługi nie ma już w tej formie. Czy ktoś coś więcej wie na ten temat?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata