Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Porady dotyczące finansów i ubezpieczeń.

Napisany przez fabi186
Cześć Forum Finansowe, najpierw muszę przyznać, że dotychczas nie interesowałem się swoimi finansami. W związku z tym nie mam pojęcia o tej dziedzinie. Niedawno miałem spotkanie doradcze z moim bankierem, a następnie z kolegą pracującym dla Deutsche Vermögensberatung. Obydwaj próbowali mi coś sprzedać, przynajmniej tak mi się wydawało. Teraz o mnie: mam 23 lata, od czerwca 2008 roku jestem wykształconym handlowcem, nie otrzymuję wsparcia pracodawcy w zakresie polityki finansowej Dotychczasowe inwestycje finansowe: · Union Depot, UniDynamicFonds Europa Klasse net-A · Umowa oszczędnościowa w LBS BW (została anulowana) · Książeczka oszczędnościowa w banku (na tym koncie odkładam coś na bok, ale potem znowu wydaję) Ubezpieczenia: · ubezpieczenie OC · ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków · ubezpieczenie majątkowe · ubezpieczenie emerytalne Czy potrzebuję czegoś jeszcze w kontekście zabezpieczenia na starość? Być może zakup mieszkania lub budowa domu? Ubezpieczenia? Itp. Co jeszcze możecie mi polecić? Dziękuję za rady! Pozdrowienia Fabi

Re: Porady dotyczące finansów i ubezpieczeń.

Napisany przez ADMCI4
Cześć Fabi, uważam, że fajnie, że tak wcześnie zastanawiasz się nad swoją przyszłością. Nie daj się naciągnąć przez przedstawicieli. Mnie też chciał wcisnąć kilka ubezpieczeń i funduszy przedstawiciel AWD. Wszystko wysłuchałam i odrzuciłam. Widzę, że masz już zawarte wszystkie ważne ubezpieczenia. Mogę Ci polecić ubezpieczenie od niezdolności do pracy. Nigdy nie wiadomo.. Nadwyżkowe pieniądze warto trzymać na koncie oszczędnościowym. Jeśli nie potrzebujesz ich przez dłuższy czas, można również ulokować je na koncie depozytowym. Zakładam, że nie jesteś jeszcze żonaty. A także nie posiadasz domu? W takim razie dodatkowe produkty finansowe i inwestycyjne mogą być dla Ciebie istotne. Bernd

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata