Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Darmowe konto osobiste - bez warunków i haczyków

Napisany przez ADMCI4
Cześć, potrzebuję nowego konta osobistego. Obojętne jest dla mnie jakie to jest bank. Główne kryterium to brak opłat oraz żadnych haczyków i warunków. Kto może polecić mi dobre konto w jakimś banku? Pozdrowienia Florian

Napisany przez ramonciko
Florian pisze: Cześć, potrzebuję nowego konta osobistego. Bank jest dla mnie obojętny. Najważniejsze, żeby było bezpłatne, bez żadnych haczyków i warunków. Kto może polecić mi dobre konto w jakim banku? Pozdrowienia Florian
Wiele banków oferuje klientom bezpłatne konta osobiste. To może być tania opcja, ale czasem czyhają pułapki. Niektóre banki wymagają, aby co miesiąc była wpłacana określona minimalna kwota lub pensja. Inne banki z kolei wymagają, aby u nich była ulokowana określona suma pieniędzy (np. obligacje, akcje, lokaty). Mogę polecić Ci Diba. Ta bank internetowy oferuje bezpłatne konta osobiste bez tych warunków. Pozdrowienia ramonciko

Napisany przez wolfgang
Bank ING Diba oferuje bardzo atrakcyjne konto osobiste, które wciąż jest darmowe. Bank nie wymaga minimalnego obrotu. Dlatego to konto bankowe jest także bardzo interesujące jako drugie konto. Bank ten oferuje również bezpłatną kartę kredytową Visa, co odróżnia go od innych banków internetowych. Pozdrawiam Wolfgang

Napisany przez GumboHarry
Hej wszystkim! Aktualnie też szukam nowego konta osobistego! Oczywiście chcę utrzymać bieżące koszty na niskim poziomie lub nawet zamienić je na zyski z odsetek. Obecnie kwartalnie płacę około 30 euro w VB za moje transakcje, stałe opłaty i koszty specjalne (bez odsetek od debetu). Zauważyłem również tzw. banki internetowe, które oferują swoje usługi za darmo. Między innymi zainteresowałem się DKP Bankiem, który reklamuje się z 3,80% oprocentowaniem (jednak tylko na dołączoną kartę VISA - jak to należy zrozumieć?). Czy to jest godne polecenia? Co się stanie w przypadku utraty karty - skoro w pobliżu nie ma oddziału do wypłat gotówkowych? DiBa? Brzmi też nieźle...muszę się przyjrzeć! Przejrzałem również ofertę Commerzbanku. Reklamują również darmowe konto osobiste + 50 € premii startowej (spełniam wymaganą kwotę minimalnego wpływu 1200 €). Jednak po przejrzeniu cennika usług widzę, że są tutaj i ówdzie ukryte koszty - poza tym przez ten gąszcz taryf i usług trudno się połapać. Dlatego moje pytanie brzmi: W jakim banku macie swoje konta osobiste i dlaczego? Jakie negatywne lub pozytywne doświadczenia mieliście? Dzięki! ;-)

Napisany przez ADMCI4
Jestem w Postbanku. konto nie jest darmowe. Ale za to serwis jest w porządku. Przede wszystkim mogę bezpłatnie wypłacać pieniądze także z bankomatów Dresdner Bank, Deutsche Bank i Commerzbank. Również przyznanie debetu nie stanowiło dla mnie w ogóle problemu. Ale nie jest to tanie! Mój brat jest klientem Diby. Jest też bardzo zadowolony. konto osobiste, ale także karta kredytowa są tam dostępne za darmo. Pozdrowienia Miriam

Napisany przez Jochen_Tack
Mam darmowe konto osobiste w DKB z następujących powodów: 1.Następujące warunki są początkowo całkowicie darmowe: karta Visa DKB (dzięki niej możesz wypłacać pieniądze na całym świecie bez dodatkowych opłat)konto internetowe również nie kosztuje ciani dostajesz darmową kartę EC-Card (+kartę partnerską)Wyciągi i faktury kart kredytowych są dostępne miesięcznie online i również za darmo 2.To jest 100% darmowe konto osobiste, więc bez ukrytych opłat itp. 3.kredyt gotówkowy DKB wynosi 7,9% 4.Otrzymujesz odsetki od debetu w wysokości 20,50 € Pozdrowienia, Jochen

Napisany przez ProperSoul
Cześć, również polecam konto DKB Cash. Moim zdaniem nie ma lepszego. Jestem jeszcze studentem (choć mam już ponad 27 lat) i dlatego nie mam stałych dochodów. Mimo to mam przyznany debet na koncie DKB Cash w wysokości 500 euro, którego nie używam. Chciałem o tym tylko wspomnieć. konto nie generuje żadnych opłat. Dostęp do gotówki jest bezpłatny na całym świecie, jeśli korzysta się z karty VISA. Bezpłatnie można płacić bezgotówkowo kartą EC. Są również oprocentowanie od salda (konto bieżące: 0,5% w skali roku, karta VISA: 2,05% w skali roku), a oprocentowanie debetu wynosi 7,9%, co jest również bardzo niskie. Pozdrowienia PS

Napisany przez Violet38
Mogę tylko zgodzić się z JochenTack i ProperSoul. Od wielu lat mam konto DKB-Cash i mogę je tylko polecić (naprawdę darmowe, bez warunków, darmowa karta kredytowa, dobry serwis).

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata