Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Zwolnienie / Rozbudowa

Napisany przez DaniRA
Cześć!
Mam nadal „kredyt prywatny” w DKB do 2021 roku, pozostała suma około 23000 euro. Teraz chcę go spłacić, znacząco zwiększyć i przekształcić Dom/ogród rodziców. Nie mogę uzyskać nowych kredytów budowlanych z powodu tego konkretnego kredytu. Czy ktoś ma propozycje rozwiązania?
Pozdrowienia

Napisany przez Daukind
Czym chcesz spłacić? Jaką sumę kredytu ogółem masz na myśli?

Napisany przez DaniRA
Cześć!
Potrzebuję około 30000 nowych pieniędzy, plus opłata w wysokości 23000, więc razem 55000 euro.
Dodatkowe pytanie: Czy można otrzymać kredyty na remonty/bieżące utrzymanie, jeśli na przykład Dom należy do mnie, a działka do mojej matki? (lub na odwrót, wszyscy mieszkają w tym 2-rodzinnym domu)

Napisany przez Daukind
Otrzymasz w Ing-Diba do 50 000 na siedem lat w wysokości 2,99 procent. Wymagana jest dobra zdolność kredytowa i posiadanie nieruchomości.

Czy działka i Dom są wolne od obciążeń?

Napisany przez DaniRA
Cześć,
jestem całkowicie bez długów.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć DaniRA, możliwe jest również uzyskanie kredytu zabezpieczonego księgą wieczystą z warunkami o wiele lepszymi niż 2,99%. W przypadku przejęcia obciążenia hipotecznego DKB.

Napisany przez koruma
Czy już zwróciłeś się do innych banków?

Napisany przez DaniRA
Cześć! Dotychczas zapytałem tylko jednego pośrednika o zwykły kredyt budowlany, czyli zakup domu z działką. Powiedział, że ze względu na 23000 euro jest to przecenione i nie jest możliwe. Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata