Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Zła historia kredytowa, ale powyżej przeciętny dochód

Napisany przez hans_wurst
Cześć wszystkim, chcę skrócić temat i mam nadzieję, że macie dla mnie kilka dobrych wskazówek lub odpowiedzi na następujący temat: Poprzez studia, ciągłe przeprowadzki z powodu trudnej sytuacji w Berlinie i stylu życia, którego nie byłem w stanie sobie wtedy pozwolić, miałem wynik w Schufie wynoszący 5. Oznacza to, że byłem kompletną trupią. Z własnej winy, miałem długi

Napisany przez Daukind
Po trzech latach od załatwienia sprawy zostajesz ponownie pozbawiony wpisów w SCHUFA.
Całe to gadanie o resocjalizacji bla bla bla jest żenujące. W Niemczech obowiązuje BDSG, więc jeśli banki nie chcą udzielić ci kredytu ze względu na twoją przeszłość, to tak po prostu jest. Zwiększ po prostu swoje dochody trochę i kup sobie ten domek za gotówkę...

Jeśli zwiększę dochód, czyli spróbuję rozwijać swoje jednoosobowe przedsiębiorstwo, będę potrzebować również świeżego kapitału, prawda? ;-) Ogólnie jestem zwolennikiem resocjalizacji, także w sensie ekonomicznym. Ponieważ jeśli konsumentowi ufa się bardziej, to wydaje on również więcej. Wówczas zarówno firma, bank, jak i klient są zadowoleni. Najbardziej denerwuje mnie fakt, że łączę swoje firmowe konto z prywatnym, ponieważ ze względu na scoring Schufa, przynajmniej tutaj w Berlinie, nie mogę otworzyć konta firmowego.

Napisany przez brainy
Wszystkim niepracującym obywatelom są ciężko rzucone przez ustawodawcę i sektor finansowy. Mają oni bardzo trudności z uzyskaniem kredytów. Czasami jest to niemożliwe. Jednakże ty masz bardzo wysoki dochód. Na pewno możesz zaoszczędzić sporo pieniędzy. Poleciłbym ci zawsze składać swoje zeznanie podatkowe na czas (w którym twój wysoki dochód jest udokumentowany) i w odniesieniu do biura informacji gospodarczej SCHUFA pozostać zupełnie biernym (bez wniosków o karty kredytowe, finansowanie samochodu, zapytań o konto bankowe, itp.). Jeśli posiadasz trzecią część kapitału własnego i odpowiednie decyzje podatkowe sprzed 3 lat, to również uda ci się uzyskać finansowanie.

Napisany przez 6Bankkaufmann
@hans-wurst, trzeba odróżnić dwie rzeczy. a) Schufa b) Samodzielność rozpoczęła się w 2016 roku Temat Schufy: Kiedy tytuł zostanie opłacony, Schufa od 01.01.2020 będzie znowu całkowicie czysta. Temat samodzielności: Moim zdaniem należy mieć przynajmniej 2 pełne lata działalności gospodarczej. I także przedłożenie decyzji o podatku dochodowym. W zależności od Państwa wieku i spłaty kredytów, dochody z emerytury także odgrywają rolę w kontekście zasad udzielania kredytu hipotecznego na nieruchomości.

brainy pisze: Jeśli masz jedną trzecią własnego kapitału i odpowiednie decyzje podatkowe z ostatnich 3 lat, to także uda ci się uzyskać finansowanie.
Cześć Brainy, zgadzam się z tobą, że przedsiębiorcom często stawia się kłody pod nogi. Jeśli teraz, po rozpoczęciu działalności, zaczekam jeszcze 2-3 lata (jak wspominał także bankowiec) i wtedy złożę wniosek, to zadziała to, co mówi Daukind: Dzięki doskonałej sytuacji zleceniowej w tym okresie mogę zaoszczędzić około 250 000 EUR i prawie w całości kupić Dom za gotówkę. Ale bardzo mnie irytuje, że nie mam żadnej swobody. Mam nadal konto dla Każdego w moim banku, które moi doradcy uparcie nie chcą zmieniać. W związku z tym nie mogę uzyskać żadnych produktów finansowych (rachunki maklerskie, książeczki oszczędnościowe, kredyty, cokolwiek) i mądrej, konserwatywnej inwestycji pieniędzy. Dla niezbędnych transakcji za pomocą karty kredytowej (branża tworzenia aplikacji) musiałem teraz kupić kartę przedpłaconą w sklepie, ponieważ bank nie chciał mi takiej wydać. Ładuję ją co miesiąc do maksymalnej kwoty (500 EUR), ale zazwyczaj robię zakupy na trochę większe sumy. Dostaję ponad 20 zapytań o projekty każdego miesiąca, których nie mogę przyjąć, bo jestem całkowicie zarezerwowany. Chciałbym rozbudować swoją firmę, ale dla tego potrzebne są pewne początkowe inwestycje (miejsce pracy, biura, komputery itp.), ale po prostu żadnemu bankowi nie przypadłem do gustu. To jest tak irytujące!

Napisany przez Daukind
Depozyt, lokata terminowa, książeczki oszczędnościowe - wszystko to dostępne jest bez sprawdzania w bazie danych Schufa. To na pewno nie powinno stanowić problemu.

@hans_wurst, czas na coś innego. Jesteś na początku działalności gospodarczej i chwalisz się pozytywnie, że otrzymujesz zbyt wiele zleceń. A oszczędności w wysokości około 250 000 EUR w ciągu 2-3 lat są w zasięgu ręki. Serio? Naprawdę? (Muszę się śmiać) Pokaż mi 10 przedsiębiorców, którzy od razu osiągnęli to, co ty robisz! Naprawdę trzeba tylko zdjąć kapelusz z głowy i jeśli chcesz już teraz rozbudować swoją firmę, to zrób to. Mam bardzo dobry kontakt biznesowy w Berlinie. Jeśli się do mnie zgłosisz, chętnie cię dalej poprowadzę (bo tutaj jest Stuttgart).... Powodzenia, niezależnie jak to dalej pójdzie. Większość marzy o takiej sytuacji jak twoja...

Napisany przez Alex [CryptoMod]
@hans_wurst

Wytrwaj i ciesz się tym, gdy w 2020 roku będziesz mógł wybrać bank, a banki będą o Ciebie walczyć zacięcie.......

Napisany przez Lars04
Drogi hans_wurst,

Gratulacje z okazji pozytywnego zwrotu w Twoim życiu. Choć może to dla Ciebie być frustrujące, banki prawdopodobnie działają ostrożnie, ponieważ jesteś na początku swojej działalności.

Bądź cierpliwy. Musisz poczekać, aż wpisy znikną z Schufy. Gdy minie termin wpisu do Schufy, skontaktuj się z nimi ponownie, ponieważ wpis nie zawsze jest usuwany automatycznie przez nich.

Napisany przez Klaus1976
Hans Wurst, zachowujesz się dosyć arogancko. Na razie nie udowodniłeś jeszcze niczego. W 2020 roku bez długów + 3 pełne lata obrotowe, wtedy będziesz ktoś

Napisany przez Lars04

Hans Wurst, zachowujesz się dosyć arogancko. Na razie nie udowodniłeś niczego. Dopiero w 2020 roku bez długów + 3 pełne lata obrotowe będziesz kimś

Czy powinien w takim razie iść do banku? Bo dopiero wtedy będzie kimś? Czy jest się aroganckim, oczekując czegoś innego? Twój wkład uważam raczej za dosyć nieuprzejmy.

Trzeba - aby odnieść się do wpisu Lars04 - zauważyć, że w przypadku pracowników w niektórych bankach wymagane są tylko trzy miesiące na uzyskanie kredytu hipotecznego w wysokości 100%.

W przypadku pracowników samodzielnych zazwyczaj wymagane są co najmniej 2 pełne lata działalności jako dowód. (Dowód, czyli 2 orzeczenia podatkowe od urzędu skarbowego, rachunek zysków i strat, itp.)
Biorąc pod uwagę, że z 17 lat pracy wewnętrznej, 5 lat zajmowałem się tylko samozatrudnionymi, mogę tu podzielić się swoimi doświadczeniami.
To nie chodzi tutaj o szkodzenie, ale o trwałość.

Trwały dochód - jakby to było czerwone nić w przypadku pracowników samozatrudnionych - nie wynika z 3 miesięcy, ale raczej z 3 lat.

Napisany przez Lars04
Nie chciałem podważać twierdzenia, że rzeczywiście potrzeba na to 2-3 lata obrotowe. To zostało źle odebrane.

Tylko sposób wypowiedzi wtedy się ktoś staje uznałem za nieodpowiedni.

Każdy, kto jest samodzielny, jest kimś... Ponieważ ma powód, dla którego decyduje się na samozatrudnienie.

Kto wierzy w siebie, będzie miał sukces, niezależnie od rodzaju samozatrudnienia.

Zawsze są wzloty i upadki, których zatrudniony naprawdę nie może zrozumieć.

Banki interesują się tylko suchymi liczbami i niczym więcej.

Wczoraj podpisano umowę kredytową dla spedytora z regionu Frankfurtu. Spedytor jest samodzielny od kilku lat i z perspektywy banku wymagano znacznie więcej informacji niż przed kryzysem w 2016 roku.

Chcieli zobaczyć umowy potwierdzające zamówienia oraz życiorys osoby samozatrudnionej przed rozpoczęciem działalności. To był niewiarygodny widok.

Być może jest trudniej być samozatrudnionym, ale nie jest to niemożliwe...

Napisany przez Lars04
Wtedy źle zinterpretowałem jestem kimś.

Oczywiście, zdaję sobie sprawę, że dla niezależnych przedsiębiorców może to być bardzo trudne, ale mimo wszystko po osiągnięciu sukcesu nigdy bym nie powiedział: Teraz jestem kimś, ponieważ brzmi to bardzo lekceważąco w stosunku do innych. To tylko moje zdanie, a jak Pan to wyjaśnia, wcale tak nie brzmi lekceważąco. Jednak wątpię, żeby każdy poświęcił sobie czas, żeby tak szczegółowo wyjaśnić.

Robi się, co się da, i pomaga, gdzie się da.

Napisany przez Caluna-Banker
...Być może powinieneś, hans_wurst, sprawdzić, czy tamte kredyty/rachunki bieżące zostały prawidłowo rozliczone. Jeśli znajdziesz jakieś błędy, możesz poprawić wpisy w BIK poprzez ich sprostowanie. Może skontaktuj się z organizacją www.proretoure.de. Może mają jakiś wskazówkę.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata