brainy pisze:
Jeśli masz jedną trzecią własnego kapitału i odpowiednie decyzje podatkowe z ostatnich 3 lat, to także uda ci się uzyskać finansowanie.
Cześć Brainy, zgadzam się z tobą, że przedsiębiorcom często stawia się kłody pod nogi.
Jeśli teraz, po rozpoczęciu działalności, zaczekam jeszcze 2-3 lata (jak wspominał także bankowiec) i wtedy złożę wniosek, to zadziała to, co mówi Daukind: Dzięki doskonałej sytuacji zleceniowej w tym okresie mogę zaoszczędzić około 250 000 EUR i prawie w całości kupić
Dom za gotówkę.
Ale bardzo mnie irytuje, że nie mam żadnej swobody. Mam nadal
konto dla Każdego w moim banku, które moi doradcy uparcie nie chcą zmieniać. W związku z tym nie mogę uzyskać żadnych produktów finansowych (rachunki maklerskie, książeczki oszczędnościowe,
kredyty, cokolwiek) i mądrej, konserwatywnej inwestycji pieniędzy. Dla niezbędnych transakcji za pomocą karty kredytowej (branża tworzenia aplikacji) musiałem teraz kupić kartę przedpłaconą w sklepie, ponieważ bank nie chciał mi takiej wydać. Ładuję ją co miesiąc do maksymalnej kwoty (500 EUR), ale zazwyczaj robię zakupy na trochę większe sumy.
Dostaję ponad 20 zapytań o projekty każdego miesiąca, których nie mogę przyjąć, bo jestem całkowicie zarezerwowany. Chciałbym rozbudować swoją firmę, ale dla tego potrzebne są pewne początkowe inwestycje (miejsce pracy, biura, komputery itp.), ale po prostu żadnemu bankowi nie przypadłem do gustu. To jest tak irytujące!