Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy dotyczące surowców, metali szlachetnych i metali.

Re: Ochrona kupującego PayPal nie obejmuje metali szlachetnych.

Napisany przez Lars04
Cześć,

Wielu wie o tym, wielu nie. W regulaminie użytkowania PayPal jest napisane:

Zaakceptowanie płatności za określone usługi zgodnie z poniższą tabelą wymaga wcześniejszej zgody PayPal... (Handel kamieniami szlachetnymi i metalami szlachetnymi).

Oznacza to tyle, że jeśli kupię na Ebayu monetę złotą od prywatnego sprzedawcy, która okaże się być podróbką, a sprzedawca nie ma zgody (świadomie lub nie) PayPal, może się to stworzyć problem. Wielu twierdzi, że nie ma OCHRONY KUPUJĄCEGO w przypadku metali szlachetnych, ale jest ona dostępna pod odpowiednimi warunkami od sprzedawcy.

Czy ktoś miał już taki przypadek lub w ogóle zapytał sprzedawcę, aby upewnić się?

Napisany przez Cici
Jak można w takim przypadku mieć pewność, że sprzedawca faktycznie posiada takie zezwolenie? Tylko zapytanie sprzedawcy zdecydowanie nie wystarcza, ponieważ może on opowiadać, co chce.

Napisany przez Lars04
Cześć Cici,

zawsze można dużo opowiadać w internecie. Nawet to, że mój falszywy kawałek złota jest autentyczny.

Dlatego chciałbym zwrócić uwagę i poprosić o pokazanie mi tego pozwolenia, na przykład e-mailem lub faksem. Dla sprzedawcy nie powinno to stanowić problemu, jeśli je posiada. Niestety, ciągle czytam, że wielu z nich o tym nie wie i dlatego nigdy go nie uzyskali. Myślę, że zaczyna to się dziać dopiero wtedy, gdy ktoś kilka razy zostanie na to zwrócony.

Dlatego też interesuje mnie, czy ktoś z forumowiczów miał podobną sytuację.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata