Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Który sklep spożywczy online?

Napisany przez lolania
Dzień dobry,

czy ktoś może mi powiedzieć, który sklep internetowy z jedzeniem jest najlepszy? Chciałbym spróbować i nie chciałbym być od razu rozczarowany, dlatego szukam bardzo dobrego. Proszę również podać, dlaczego akurat ten sklep jest odpowiedni, dzięki ;-)

Pozdrowienia

Napisany przez Daukind
Google: Testowanie jedzenia online

Proszę bardzo.

Napisany przez Lars04
Znalezienie najlepszego jest niestety prawie niemożliwe. Twoja dziewczyna uważa sklep xy za świetny, ale ty jesteś całkowicie niezadowolony. Co więc polecić następnemu?

Po prostu ogranicz wybór trochę poprzez wyszukiwanie w Google (które firmy w ogóle dostarczają do mojego regionu) i przetestuj samodzielnie, gdzie będziesz zadowolony.

Napisany przez Andy34
Dobry wieczór,

zamawiam swoje produkty przez internet od 6 miesięcy, ponieważ zawsze kończy mi się czas na robienie zakupów. Przyjaciel zwrócił się do mnie, zapytując, czy mam jeszcze czas na chodzenie na zakupy, ponieważ wie, że pracuję dużo, rzeczywiście praktycznie nie mam już na to czasu. Powiedział, żebym sprawdził w Google sklepy spożywcze online, że mogę złożyć zamówienie przez internet. Pomysł był genialny, zrobiłem to, a produkty zostały dostarczone mi w najwyższej jakości, napoje były również odpowiednio zapakowane. Mogę naprawdę ufać freshfoods.de, dotychczas moje dostawy zawsze były na czas, a jakość była wspaniała.
Mogę powiedzieć, że jest to dla mnie najlepsze, co do tej pory widziałem, najlepiej po prostu spróbować ;-)

Pozdrowienia

Napisany przez siscos
Od premiery zamawiam na rewe.de.
Ceny online są takie same jak w sklepie lokalnym, dostarczane są aż do drzwi, a wszystkie produkty wymagające tego są dostarczane w chłodzonym transporterze. Produkty są również posegregowane.
Minimalna wartość zamówienia wynosi 40 euro. Powyżej 110 euro opłata za dostawę (między 2,90 a 5,90 euro, w zależności od wybranej godziny dostawy) jest bezpłatna.
Oferty online są zawsze dobrze widocznie posegregowane. Kaucję itp. można oddać dostawcy przy drzwiach, a następnie zostanie to zaksięgowane. Ostateczne rozliczenie jest przesyłane jako plik PDF dnia następnego lub pojutrze emailem.
Dostępne są wszystkie powszechne metody płatności.
Jestem bardzo zadowolony.

Napisany przez 2tneub
W takim razie warto poczekać z zamówieniem skrzynki na paczki aż pojawią się chłodzone paczkomaty.

Napisany przez Akino
Chociaż często widzę dostawców ze sklepów Rewe na ulicy, to jak dotąd nie zamawiałem jeszcze jedzenia online. Jednak jeśli chodzi o napoje, to sytuacja wygląda inaczej, choć tutaj zagrożenie jest inne. Prawdopodobnie w przyszłości każdy będzie zamawiał jedzenie online, ale póki co wolę je kupować osobiście...

Napisany przez Lars04
Wtedy prawdopodobnie należy poczekać z zamówieniem skrzynki na paczki, aż będą dostępne chłodzone skrzynki na paczki.

Kto jeszcze jest zagubiony?

Napisany przez 2tneub
Przyznaje, że to było nieco przesadzone.
Problem pojawił się, gdy wróciłam do domu, nie było już dostawców.
Dla zwykłych paczek mam zgodę na zostawienie, zastanawiałam się nawet nad postawieniem skrzynki na paczki przed domem. (jeśli dostawcy kiedykolwiek zdecydują się na jednolite standardy)
Jeśli w odległej przyszłości lodówki automatycznie będą składać zamówienia i żywność będzie dostarczana w chłodzonym transporterze, ale potem będzie parę godzin świecić słońce, to izolacyjne opakowanie prawdopodobnie pomoże tylko przez pewien czas, zanim przerwana zostanie łańcuch chłodniczy. Dlatego chłodzona skrzynka na paczki byłaby całkiem sensownym wynalazkiem.

Napisany przez Lars04
Jeśli w odległej przyszłości lodówki automatycznie będą realizować zamówienie i paczki z produktami spożywczymi będą dostarczane chłodzonym transporterem, ale będą leżeć na słońcu przez kilka godzin, to zapewne izolacyjne opakowanie pomoże tylko przez pewien czas, dopóki łańcuch chłodzenia nie zostanie przerwany. W związku z tym chłodzona skrzynka na paczki byłaby z pewnością sensownym wynalazkiem.

Co prawda będzie to ponownie koszt energii, którą wszyscy chcą zaoszczędzić, więc nikt pewnie z tego nie skorzysta. No cóż, chyba to nie stanie się kultowym przebojem. ^^

Napisany przez 2tneub
To niekonieczne. Dla osoby budującej własny Dom z panelem fotowoltaicznym na dachu, koszty energii elektrycznej są dość przewidywalne, zwłaszcza jeśli chłodzenie jest aktywowane tylko przy dostarczaniu paczek z jedzeniem. W naszej okolicy Rewe jeszcze nie dostarcza, więc aktualnie to nie jest opcja.

Napisany przez JacobGoma
Jakich produktów spożywczych szukasz? Chodzi ci o wegańskie czy coś w tym stylu? A może ogólnie? Uważam, że to jest podobne do sytuacji po wizycie w restauracji - jednemu smakowało, drugiemu nie... Czy mają być możliwie tanie, czy smak jest najważniejszy? Wszystkie duże sieci są już dostępne online... Ja zamawiam w edeka24 i rewe, bardzo rzadko w bofrost. Bofrost jest dość drogi, ale jakość jest dobra (moim zdaniem), poleciłabym te trzy.

Napisany przez Charisama
Zamawiam często w Eismann. Cena nie jest też najniższa, ale moim zdaniem dobra jakość.

Napisany przez Lars04
To nie musi być konieczne. Dla właściciela domu z panelem fotowoltaicznym na dachu koszty prądu są dość przejrzyste, szczególnie jeśli chłodzenie jest aktywowane tylko przy dostarczanych paczkach z jedzeniem.

To znowu prawda, że tak naprawdę jest to możliwe tylko dla właścicieli nieruchomości. Przynajmniej na razie. ;-)

Napisany przez arion
Nigdy nie kupuję jedzenia w sklepie internetowym. Zazwyczaj chodzę na zakupy do supermarketu. Muszę zobaczyć swoje pomidory, ogórki i papryki przed zakupem.

Napisany przez FragHarry
Mam supermarket tuż obok, więc generalnie nie zamawiam takich rzeczy online. Najwyżej czasami zamówię sobie Kinnie, napój, który piłem podczas wakacji na Malcie.

Napisany przez Carina85
Zamawiam teraz tylko przez internet w REWE :-)

Napisany przez FragHarry
Co się dzieje, gdy podczas dostawy nie ma nikogo w domu?

Napisany przez Kethis
Zeszłego miesiąca po raz pierwszy przetestowałem sklep internetowy Kaufland i ogólnie byłem dość zadowolony. Było szerokie okno dostawy, dzięki czemu mogłem wybrać idealny dla siebie czas, produkty były w doskonałym stanie, a obsługa przebiegła bez większych problemów. Jednak szkoda, że nie wszystkie oferty z ulotki były dostępne online. Dlatego w przyszłości wolę jednak robić zakupy osobiście i korzystać z usługi tylko w nagłych wypadkach.

Napisany przez 30Dollar
A co z REWE? Dopiero od 40 euro, prawda?

Napisany przez Stefanos
Nie zamawiam często jedzenia online. Dotychczas wypróbowałam REWE i HelloFresh, przy czym ta druga to oczywiście skrzynka kuchenna, więc nie do końca porównywalna z zakupami w supermarkecie. Ogólnie rzecz biorąc, asortyment online różni się chyba u wszystkich dostawców od wyboru stacjonarnego, co jest dość przykre. Warzywa i mięso zamawiałam przez długi czas raz w tygodniu z ekologicznej kiszonki od lokalnego gospodarstwa, to było świetne - niestety obecnie nie pasuje mi to czasowo, ponieważ godziny dostaw nie zgadzają mi się z moimi godzinami pracy.

Napisany przez Stefanos

Co z REWE? Czy nie od 40 euro?

Tak, minimalna wartość zamówienia to 40 euro. Ale przy tygodniowych zakupach spokojnie to przekraczam.

Napisany przez Lars04
Tak, minimalna wartość zamówienia wynosi 40 euro. Ale podczas zakupów na cały tydzień z łatwością ją przekraczam.
Zdecydowanie więcej, dlatego wartość zamówienia jest uzasadniona. Trzeba pamiętać, że kierowca jedzie i dostarcza towar. On nie pojechałby dla 5 euro. ^^

Napisany przez andry45
Postanowiłem wypróbować sklep internetowy Rewe i muszę powiedzieć, że to naprawdę fajna sprawa. Byłem przez 3 tygodnie wyłączony z jazdy samochodem z powodu operacji, więc było mi bardzo wygodnie wypróbować to tym razem. Wszystko świetnie działało.

Napisany przez Bombbu
Jak teraz wygląda sytuacja z Amazonem? W końcu oni teraz również się angażują?

Napisany przez Caller
Do tej pory zamawiałem jedzenie tylko na Amazonie w ramach promocji i kuponów. W przeciwnym razie zawsze kupuję jedzenie i napoje w lokalnych supermarketach.

Napisany przez 30Dollar
Więc nadal chodzę do sklepu. Albo na targ. W jakiś sposób uważam to wszystko za lepsze niż nie wiedzieć DOKŁADNIE, co kupuję.

Napisany przez KKatze

Napisany przez JacobGoma
Raz w tygodniu zamawiamy kosz owoców do biura od Fruit Baron. Owoce zawsze są świeże i smaczne, dobra mieszanka wielu owoców, nie mogę wybrać lepiej nawet w supermarkecie.
Lepsze niż wieczne przekąski, cena jest całkowicie w porządku.

Napisany przez Birgit
W Rewe kiedyś przeczytałem, że nie wszystko, co jest w sklepie, można zamówić online. To oczywiście głupie.

Nigdy nie zamawiałbym jedzenia online, ponieważ chcę zobaczyć towary, które kupuję.

Trudno mi sobie wyobrazić, że ktoś pracuje tak dużo, że nie ma czasu iść na zakupy. Sklepy mają teraz tak długie godziny otwarcia. Dawniej, gdy sklepy zamykały się o 18:00 lub o 12:00 w soboty, często miałem problem, żeby zdążyć na zakupy. Ale teraz to chyba nie jest problem.

Napisany przez Jeannye
Tak naprawdę nie kupuję jedzenia online. Chyba że istnieje bezpośrednia usługa dostawy od zaufanego supermarketu, takiego jak np. REWE.

Napisany przez Laurel

Ostatniego miesiąca po raz pierwszy przetestowałem sklep internetowy vitaminexpress.org i Kaufland i ogólnie byłem dość zadowolony. Było szerokie okno dostawy, więc mogłem wybrać idealny dla siebie czas, produkty były w idealnym stanie, a obsługa przebiegała bez większych problemów.
Zaszkodziło mi jednak to, że nie wszystkie oferty z ulotki były dostępne online.
Dlatego w przyszłości wolę robić zakupy osobiście i korzystać z usługi tylko w nagłych przypadkach.

Cześć,

ja także kilka razy zamawiałam artykuły spożywcze online. Muszę przyznać, że uważam to za bardzo wygodne. Mam dni, w których pracuję często po 12 godzin i chętnie zamawiałam pewne podstawowe produkty spożywcze online. Tak jak już ktoś wspomniał, ja także nie zamawiam owoców i warzyw online, moja sąsiadka często przynosi je z rynku.
Uważam, że dla osób starszych też jest to wygodne rozwiązanie, jeśli nie muszą nosić wszystkiego, czego potrzebują w domu, ale mogą otrzymać to dostarczone bezpośrednio!
Pozdrawiam,
Laurel

Napisany przez Torby

Też szczerze mówiąc nie robiłabym zakupów spożywczych online. No chyba, że istnieje bezpośrednia usługa dostarczania z zaufanego sklepu, takiego jak REWE.

Cześć,

zgadzam się z Tobą!

Torby

Napisany przez Lars04
Również, szczerze mówiąc, nie robiłbym zakupów żywności online. Chyba że istnieje bezpośrednia usługa dostarczania żywności ze sprawdzonego supermarketu, takiego jak REWE.

To prawda, ale prawie nikt inny tego nie robi. ;-)

Napisany przez JamesGorden
Tak naprawdę nigdy nie kupuję jedzenia online. Poza mięsem na pieczeń. Ponieważ po prostu mogę kupić najlepsze mięso online. Niestety w mojej okolicy nie ma naprawdę dobrych rzeźników, dlatego czasem zamawiam mięso online.

Napisany przez johanna1025
Nigdy bym nie wpadł na pomysł kupowania jedzenia online! Muszę to kiedyś wypróbować!!

Napisany przez Loro
Gdy złamałem nogę, było to właściwie bardzo wygodne!
pozdrowienia

Napisany przez Lars04
Czy sklepy spożywcze online nie zdobywają naprawdę popularności?

Napisany przez Risfy1936
Amazon Food wydaje się być teraz bardzo popularny.

Napisany przez Harrie

Cześć,

ja też kilka razy zamawiałam jedzenie online, oraz moje proszek białkowy z vitaminexpress.org/de/fitness-eiweiss-protein-pulver. Muszę powiedzieć, że uważam to za bardzo praktyczne. Zdarzają się ze mną dni, kiedy pracuję nawet 12 godzin i bardzo chętnie zamawiam pewne podstawowe artykuły spożywcze online. Jak już ktoś wspomniał, nie robię tego jednak w przypadku owoców i warzyw, bo moja sąsiadka często przynosi mi je z rynku.
Uważam, że dla starszych osób jest to także wygodne, gdy nie muszą ciągnąć wszystkiego, czego potrzebują do domu, tylko mogą otrzymać dostawę bezpośrednio!
Pozdrowienia,
Laurel

Cześć Laurel,

tak samo widzę to u mojej babci. Kiedyś była przeciwna, bo dla niej ważne były aspekty społeczne związane z robieniem zakupów. Ale teraz cieszy się z faktu, że nie musi nosić ciężkich rzeczy!

Pozdrowienia,
Harrie

Napisany przez Lars04
Szczerze mówiąc, jeszcze tego nie próbowałem.

Napisany przez Stefanos
Cześć wszystkim, obecnie istnieje naprawdę wiele sklepów spożywczych online. Czasami ciężko się połapać, gdzie co jest. Ja zawsze preferuję te, które specjalizują się w określonych produktach i nie oferują wszystkiego. Dla mnie ważne jest, aby produkty były ekologiczne, zwłaszcza przyprawy. Oczywiście można je też znaleźć w supermarkecie, ale jeśli kupuję je online, to zazwyczaj w tym samym sklepie. https://www.suppenhandel.de/gewuerze...ewuerze-kaufen Natomiast właściwe produkty spożywcze, takie jak owoce, warzywa, itp., zazwyczaj kupuję w supermarkecie, bo lubię samemu się nimi przekonać. Wydaje mi się, że miałbym zbyt mało zaufania i obawy, że mogą mi coś złego sprzedać. Ale każdy powinien to ocenić samodzielnie. Pozdrowienia. Stefanos

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata