Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Samochód jest finansowany przez bank. Teraz brak możliwości zapłaty. Co robić?

Napisany przez ADMCI4
Przed 2 laty kupiłem samochód za 16 000 euro. Niestety miałem opóźnienia w płaceniu miesięcznych rat kredytowych. Porozmawiałem z moim bankiem domowym w tej sprawie. Wyjaśniłem im, że zapłacę raty, gdy tylko będę ponownie w stanie płacić. Niestety, komornik już był u mnie. Natychmiast dałem mu żądaną kwotę w wysokości 460 euro w gotówce. Pomimo tego bank teraz zerwał umowę kredytową. Bank teraz domaga się ode mnie spłaty pozostałej kwoty w ciągu dwóch tygodni. W przeciwnym razie samochód zostanie zajęty. Co teraz mam zrobić? Niestety, nie mam prywatnego ubezpieczenia od ochrony prawnej. Z góry dziękuję. miggus

Re: Samochód jest finansowany przez bank. Teraz brak możliwości zapłaty. Co robić?

Napisany przez wolfgang
ubezpieczenie od ochrony prawnej nie zadziała w tym przypadku. Twoja bank niestety ma rację. Będą oni próbować z całych sił odzyskać swoje pieniądze. Mając więcej niż trzy zaległe płatności, od razu wpadasz w duży problem! Powinieneś ponownie skontaktować się z bankiem. Aukcja samochodu zazwyczaj nie pomaga żadnej ze stron. Pozdrawiam Wolfgang

Napisany przez ADMCI4
Nie pomoże ci ubezpieczenie ochrony prawnej, ponieważ już wcześniej jest jasne, kto ma rację. Jeśli nie będziesz w stanie zapłacić, to prawdopodobnie stracisz samochód :-(

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata