Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Szukam pożyczki od osoby prywatnej.

Napisany przez Woyto
Cześć drodzy użytkownicy forum,

wiem, że ten temat został już omówiony, ale chciałbym usłyszeć wasze opinie jeszcze raz lub może ktoś ma dla mnie jakieś wskazówki. W wyniku własnej winy znalazłem się w dość trudnej sytuacji. Nagromadziłem długi i teraz po prostu nie wiem, co robić. Pilnie potrzebuję pożyczki w wysokości około 13 000 euro. Ze względu na negatywny wpis w rejestrze dłużników nie mogę jednak otrzymać pożyczki od banku. Jestem urzędnikiem na stałe zatrudnionym, co oznacza, że nie mogę zostać zwolniony. Niestety jednak to nic nie daje, ponieważ mam negatywny wpis w rejestrze dłużników. Czy może macie jakieś wskazówki, jak mimo to uzyskać pożyczkę? Być może istnieją prywatni inwestorzy?

P.S. Wiem sam, że sam doprowadziłem się do tej sytuacji, dlatego byłoby miło, gdybyście naprawdę mogli dać mi przydatne wskazówki i nie udawać świętoszków moralnych.

Dziękuję!!

Napisany przez 2tneub
Z pomocą pożyczki nie chcę i nie zamierzam pomagać, ani nie wierzę, że dłużnik w forum znajdzie kogoś, kto po prostu pożyczy 13 tys. euro totalnie obcemu człowiekowi bez zabezpieczenia.
Jeśli jednak taka osoba istnieje, to jako wierzyciel miałbym kilka pytań:
Co teraz jest inne niż wcześniej?
Jakie są miesięczne dochody i miesięczne wydatki? Dla urzędnika 13 tys. euro powinno być błahostką. Dlaczego tak nie jest?
Jak sobie wyobrażasz spłatę?
Co ma się stać z tymi 13 tys. euro itd.?
Jak wysokie są łączne zobowiązania?
Jakie zabezpieczenia oferujesz?
Myślę, że powinieneś uzyskać realistyczny podgląd swoich miesięcznych dochodów, a przede wszystkim wydatków, ewentualnie szukać możliwości oszczędności, a następnie negocjować realistyczne raty z wierzycielami. Być może doradca ds. zadłużenia mógłby być alternatywą wsparcia dla Ciebie.

Napisany przez siscos

Z pomocą w postaci pożyczki nie chcę i nie mogę pomóc, i nie sądzę, żeby dłużnik w forum znalazł kogoś, kto po prostu dałby 13 tys. euro zupełnie obcemu człowiekowi bez zabezpieczenia.

Jeśli jednak ktoś by się znalazł, jako wierzyciel miałbym kilka pytań:
Co teraz działa inaczej niż wcześniej?
Jakie są miesięczne dochody i miesięczne wydatki? Dla urzędnika 13 tys. euro powinno być pestką. Dlaczego tak nie jest?
Jak wyobrażasz sobie spłatę?
Co ma się dziać z tymi 13 tys. euro itd?
Jak wysokie są łączne zobowiązania?
Jakie zabezpieczenia oferujesz?

Myślę, że powinieneś najpierw realistycznie ocenić swoje miesięczne dochody, a przede wszystkim wydatki, ewentualnie szukać możliwości oszczędności, a następnie negocjować z wierzycielami realistyczne plany spłaty. Może doradca ds. dłużników mógłby być dla ciebie alternatywą wsparcia.

Podzielam podobne zdanie, jednak należy zauważyć, że urzędnicy zatrudnieni na szczeblu Urzędu Wyższego albo Wyższego zarabiają relatywnie niewiele. Późniejsza emerytura i ogólnie bezpieczeństwo dochodów do czasu przejścia na emeryturę są oczywiście cenne.

Napisany przez 6Bankkaufmann
@Woyto, istnieją również kredyty urzędnicze dla osób z negatywną historią kredytową do 80 000 euro przy odpowiedniej zdolności kredytowej

Po prostu się do mnie odezwij.

Napisany przez xlarge
Dla pożyczkobiorcy i pożyczkodawcy mamy już 2 osoby, więc 6% - miesięcznie?
Brzmi sprawiedliwie

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata