Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy można sfinansować akcje za pomocą spłaconej nieruchomości?

Napisany przez ridouchi
Cześć wszystkim,

mam nieruchomość, która niedawno została spłacona.
Chciałem sprzedać tę nieruchomość, ponieważ chciałbym spróbować swoich sił na giełdzie, ale z powodu 10-letniego okresu musiałbym zapłacić tak wiele podatków, że zrezygnowałem z jej sprzedaży.

Teraz moje pytanie ... Czy istnieje forma finansowania, w której mogę zabezpieczyć moją nieruchomość jako zabezpieczenie, aby kupić akcje?
Jaki kredyt byłby waszym zdaniem najbardziej sensowny lub może znacie inny sposób, aby zrealizować moje plany dotyczące działalności na giełdzie?

Pozdrowienia

Napisany przez 6Bankkaufmann
W przypadku nieruchomości własnej można zazwyczaj pożyczyć do 80% wartości rynkowej nieruchomości na dowolne cele.

Nie ma konieczności dostarczania dowodu na cel pożyczki.

Jakie jest Państwa zajęcie zawodowe?
Gdzie znajduje się nieruchomość?
Jaka jest wartość rynkowa nieruchomości?

Napisany przez Alphalpha
Cześć wszystkim.
Przez ten post trafiłem na wasze forum. Mam podobne plany. Jednak w moim przypadku zostaje jeszcze 3 lata, zanim ostatni grosz zostanie spłacony. Obecna wartość mojej nieruchomości wynosi około 240 000 euro (tendencja do nieznacznego wzrostu/spadku od 3 lat, pomimo coraz większego deficytu mieszkań w Hamburgu)
Tak czy inaczej, jestem tu, aby już teraz mieć trochę więcej wiedzy, zanim nadejdzie ten moment, zamiast dopiero wtedy zastanawiać się nad opcjami, gdy za 3 lata wszystkie płatności będą dokonane.
W moim przypadku: Nie jestem jeszcze w 100% pewien, czy ostatecznie sprzedaż, pożyczka jako równowartość lub zupełnie coś innego, jak dalsze wynajmowanie, będzie sensowne dla mojego obecnego stylu życia. Tak więc... dlatego właśnie tu jestem. Jednakże w przeciwieństwie do ridouchiego, nie mam żadnego zainteresowania ani IPO, ani innym finansowym sztucznym trikiem.

Napisany przez ADMCI4
Co do ridouchi, chciałbym dodać, że tutaj być może miałby sens kredyt zabezpieczony papierami wartościowymi lub kredyt lombardowy!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata