Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie nieruchomości za granicą przy zarobkach w Niemczech.

Napisany przez Yakfreak
Cześć wszystkim,

Mam życzenie sfinansowania nieruchomości w Polsce, jakie możliwości istnieją, aby podjąć się takich projektów?

Czy możliwe jest wykorzystanie kredytu oszczędnościowego bez zabezpieczeń na nieruchomości zagraniczne? Ewentualnie z korzyściami z programu VL
Czy finansuje to niemiecki bank czy tylko polski?

Ponieważ chodzi o nieruchomość na wakacje, dochód pochodzi z Niemiec.

Jakie pułapki mogą się pojawić?

Pozdrowienia

Napisany przez NaTwoim13
Niemiecki bank nie sfinansuje tego typu kredytu hipotecznego, przynajmniej jeśli nieruchomość ma służyć jako zabezpieczenie w Polsce.

Czy mogą Państwo udokumentować posiadanie nieruchomości w Niemczech?

Rozwiązaniem może być kredyt na pustak budowlany udzielany przez kasę oszczędnościowo-budowlaną, jednak nie przez finansującego natychmiastowo, dlatego konieczny jest już podpisany i dojrzewający do przydzielenia kontrakt oszczędnościowo-budowlany.

Rozwiązaniem może być również - przy akceptacji wyższych oprocentowań - tak zwany kredyt subordynowany. Dzięki temu okres spłaty może zostać przedłużony nawet do 15-20 lat, aby miesięczne obciążenie nie było tak wysokie jak w przypadku kredytu konsumenckiego.

Napisany przez 6Bankkaufmann
@Yakfreak

Wcześniej było jeszcze możliwe sfinansowanie nieruchomości w Polsce lub częściowe sfinansowanie jej za pośrednictwem niemieckiego partnera bankowego.
Obecnie nie znam żadnego partnera bankowego, który by to wspierał, jeśli obiekt w Polsce ma służyć jako zabezpieczenie.

Jednak można wziąć pożyczkę w Niemczech zabezpieczoną nieruchomością w Niemczech, aby sfinansować nieruchomość w Polsce.

Napisany przez NaTwoim13
@Specjalista od bankowości

Dziękuję za potwierdzenie moich słów, ale wyobraź sobie teraz, że jeszcze 7 uczestników powtarza to samo.

Napisany przez Daukind
@Yakfreak

niemiecki bank nie będzie mogł przyjąć polskiej nieruchomości jako zabezpieczenia. Jednakże, jeśli posiadają Państwo nieruchomości w Niemczech, mogą one posłużyć jako zabezpieczenie.

Tak. Teraz brakuje tylko sześciu.

Napisany przez NaTwoim13
@Daukind

To zdecydowanie podnosi jakość i tak, chętnie odpowiadam na twoje zaczepki!!!

Nowości, pomysły, pomocne informacje, a tym bardziej rozwiązania, w ogóle nie spodziewałem się od ciebie!

@Bankkaufmann

Dziękuję za potwierdzenie moich słów, ale wyobraź sobie, że teraz kolejnych 7 uczestników to powtórzy.

Nie mam zamiaru potwierdzać niczego od Ciebie.
To, co piszę, to moje osobiste zdanie i ocena, nie ma nic wspólnego z Tobą.

Napisany przez NaTwoim13
@Bankkaufmann

W zasadzie powinno mi to być obojętne, ale post, który nie wnosi nic nowego i kontynuuje moją myśl z tym samym treścią, może być traktowany jako potwierdzenie. Nawiasem mówiąc, już wiele razy było tak, że można by pomyśleć, że nie czytają postów w ogóle, tylko wątek otwierający.

Pozwólmy autorowi wątku na odpowiedź najpierw, przecież podstawowe pytanie brzmi, czy posiada on własność w Niemczech. Wszystko inne zostało już wyjaśnione i opisane.

Napisany przez Daukind
Och, szkoda, że najwyraźniej tracisz poczucie humoru.

Napisany przez NaTwoim13
O, to był żart?

Nie mogę, był naprawdę dobry, świetny, nie mogę przestać się śmiać. Zrób coś!!!

@Bankier

Zresztą, często się zdarzało, można by pomyśleć, że nie czytają Państwo postów w ogóle, tylko pierwszy wątek.
.

Na szczęście różni się moje zdanie od Państwa i innych.

@Noelmaxim: Dużo pan rozważasz i interpretujesz najróżniejsze rzeczy w tym, co piszą inni.

Na szczęście to ogólne forum tutaj, a nie forum, gdzie Noelmaxim jest szefem.

Po prostu zostawmy to.

Autorowi wątku na pewno nie interesuje to, co pan tłumaczy z innych wypowiedzi.

Napisany przez NaTwoim13
Jestem specjalistą ds. bankowości, i z chęcią pomogę!! Jednakże wcześniej jako szef forum zauważyłem, że nie po raz pierwszy piszesz to, co ja napisałem wcześniej. Bardzo Ci dziękuję za potwierdzenie moich słów. Sugerowałem, że teraz poczekamy na kluczową odpowiedź osoby zakładającej wątek.

Napisany przez Yakfreak
Cześć wszystkim,

sądziłam, że to nie będzie łatwe. Jedyne, co mogę przedstawić, to działka w Polsce, na której można budować. Niestety nie posiadam nieruchomości w Niemczech. Oprócz wynagrodzenia, nie mam też żadnych zabezpieczeń. W następnych miesiącach planuję pojechać tam i zwrócić się z moim problemem do lokalnych banków.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata