Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt samochodowy z resztą do spłaty.

Napisany przez lox33
Cześć droga społeczności,

Czy ktoś zna bank lub dostawcę kredytu, który wyglądałby następująco:

Niestety nic nie mogę znaleźć.

Dzięki!

Napisany przez Bitte
Czy chodzi o samochód nowy ??

Co mówi twój bank domowy ??

Co mówi bank autoryzowany przez salon samochodowy ??

Napisany przez Option
Można to zrobić w każdym banku domowym, moja kasa oszczędnościowa ma dokładnie takie kalkulatory

Napisany przez Lars04
Czy mogę prosić o więcej informacji odnośnie tego pytania? Na razie nie dostrzegam pytania, widzę tylko pokazane obliczenia. Potrzebuję więcej szczegółów, proszę^^

Napisany przez siscos
To nie jest pytanie, ale:
Kto chciałby finansować rzecz używaną na 84 miesiące wraz z oprocentowaniem 3,9%? Do tego dochodzi obowiązkowe ubezpieczenie AC na co najmniej 84 miesiące.
Dodatkowo trzeba wziąć pod uwagę ogromną stratę na wartości przy opuszczeniu terenu dealera. Dlaczego nie kupić solidnego używanego auta za mniej niż połowę ceny?

Moim zdaniem jest to sytuacja przegranej dla obu stron.

Jeśli to tylko przykład kalkulacji finansowej, to przepraszam!

Napisany przez 2tneub

Kto chciałby finansować przedmiot użytkowy na 84 miesiące i to jeszcze przy stopie 3,9%? Do tego jeszcze jest związane minimum 84 miesiące ubezpieczenie komunikacyjne.
Dochodzi do tego ogromna strata wartości samochodu nowego, jak tylko opuści on teren dealera. Dlaczego nie kupić solidnego używanego za mniej niż połowę ceny?

Na przykład mały rzemieślnik, który chce sfinansować swoją dla niego indywidualnie skonfigurowaną dostawczą i osiągnąć z wolnym kapitałem zysk przekraczający 3,9%.

Napisany przez siscos

Na przykład mały rzemieślnik, który chce sfinansować swój spersonalizowany dla siebie transporter i osiągnąć zwrot z inwestycji przekraczający 3,9% z pozostającym kapitałem.

Ja też tego nie rozumiem. Istnieje wiele konfiguracji dostępnych również jako używane pojazdy, trzeba po prostu bardziej szukać i porównywać. Zwłaszcza jako MAŁY rzemieślnik, powinno się wybrać tańszą opcję. Nikt nie musi polegać na nowym pojeździe o wartości ponad 60000 euro.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Lub rzemieślnik może także wynająć samochód....

Napisany przez 2tneub
Jeśli rzemieślnik dokonuje jakiejkolwiek instalacji w swoim pojeździe, może to mieć mniej sensu w przypadku używanego pojazdu, ponieważ proporcja pomiędzy nakładami (instalacja/reklama firmowa itp.) a czasem użytkowania może być zbyt krótka. Leasing może mieć sens z punktu widzenia bilansowego, chociaż tu pojawia się pytanie, czy zmiany (instalacje) w pojeździe są dozwolone oraz jakie są skutki intensywnego użytkowania pojazdu rzemieślniczego przy zwrocie. W takiej sytuacji Leasing może szybko stać się bardzo kosztowny. Może być również uzasadnione utworzenie kwoty odliczenia inwestycyjnego z punktu widzenia podatkowego, więc zakup może być preferowany. Może to być również mały samochód dostawczy (zgodnie z tabelami amortyzacyjnymi 9 lat czasu użytkowania). Dla samochodów dostawczych dłuższe formy finansowania nie są rzadkością. Jest to jednak wszystko spekulacja. Po prostu uważam, że takie ogólnikowe stwierdzenia, nie znając szczegółów, są po prostu bez sensu.

Napisany przez BenniG
tneub, gdy czyta się Twój ostatni zdanie, zastanawia się, dlaczego udzielasz tak obszernych odpowiedzi.
Użytkownik zadał pytanie 2 tygodnie temu i prawdopodobnie od tego czasu nie odwiedzał już tego miejsca.
A Wy już spekulujecie, czy teraz może zawiesić wkrętarkę akumulatorową po lewej czy po prawej stronie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata