Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Pytanie o kredyt hipoteczny: czy mamy do czynienia z pełnym finansowaniem czy nie?

Napisany przez teamaerox08
Cześć drogie Forum, jestem tutaj nowy i mam jednocześnie pytanie dotyczące nadchodzącej finansowania.

Re: Pytanie o kredyt hipoteczny: czy mamy do czynienia z pełnym finansowaniem czy nie?

Napisany przez Martin79HN
Cześć Ralf,
banki wyceniają nieruchomość według wartości rynkowej, która nie jest tożsama z wartością rynkową. Cena zakupu minus odpis ryzyka zgodnie z wytycznymi danego banku. Dlatego jedna bank może zaoferować finansowanie w wysokości 100%, podczas gdy inny może ograniczyć je do 80-90%. Ponadto modernizacja nie jest w pełni uwzględniana. Tło: Podczas sprzedaży domu z powodu niewypłacalności dłużnika, bank nie chce pozostać z niczym. Najlepiej porównać oferty. Pozdrowienia, Martin

Napisany przez 6Bankkaufmann
Na pewno są banki, które wartość rynkową ustawiają na 100% ustalonej w aktach notarialnych ceny zakupu.

W przypadku Państwa przykładu byłoby to równowartość 285 000 EUR.

Ja raczej widzę problem w przypadku 100 000 EUR na modernizacje.
Tutaj rozróżnia się między mającym zachować wartość i zwiększającym wartość.
Prawdopodobnie tutaj leży powód warunków, które zostały Państwu zaoferowane.

Jak uzasadniliście wydatki 100 000 EUR na modernizacje? (Kalkulacje kosztów? czy architekt)

Napisany przez NaTwoim13
Cześć teamaerox08,

przy wyborze właściwego banku będą w stanie uzyskać odpowiednie warunki, myślę że to wynika z niedoszacowania modernizacji, dlatego warunki nie są osiągane w 100%.

W innym przypadku cena w obecnym stanie byłaby zbyt wysoka, oznacza to, że z powodu wysokich potrzeb inwestycyjnych kupują za drogo. Jeśli jednak twierdzą, że nie jest tak, to pozostaje pytanie, jakie usługi branżowe są wykonywane za 100 000 euro.

Który bank zaoferował im coś? Dopiero gdy znamy warunki, możemy ocenić, czy oferta jest dobra czy zła. Są banki oferujące warunki 100%, które są lepsze niż ich warunki 90% lub nawet 80%. Dopóki nie znamy koncepcji i planowanych działań, ciężko nam pomóc lub oszacować sytuację.

Ja przynajmniej wiem, który bank wchodzi w grę, aby uzyskać najlepsze warunki przy dużym nakładzie na modernizację.

Dziękujemy za informację zwrotną!

Napisany przez NaTwoim13
Czego konkretnie im zaoferowano?

Chciałbym nie ujawniać zbyt dokładnie warunków ramowych publicznie. Ogólnie:

Czy są jakieś nowości dotyczące podobnych ofert?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata