Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt na samochód firmowy, którą bank możesz polecić?

Napisany przez VitaBerlin
Cześć wszystkim! Jestem nowy na tym forum i mam nadzieję, że z czasem będę mógł nauczyć się od was wielu wskazówek i sztuczek. Bardzo dziękuję za odpowiedzi, które będą następować.

Moje pytanie brzmi: Dla mojej nowo powstałej firmy w Berlinie potrzebuję pojazdów o wartości 350 000 euro, mam jeszcze 60 000 euro kapitału na wpłatę. Czy banki w ogóle udzieliłyby mi tak dużego kredytu na pojazdy dla tak młodego przedsiębiorstwa? Jeśli tak, którzy bank jest polecany?

Czy bank może zatrzymać dokumenty pojazdu jako zabezpieczenie (tak jak się to robi z klientami indywidualnymi), czy taka sytuacja jest w ogóle możliwa?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć, od kiedy istnieje Twoja firma?

Czy masz już umowy na cały rok?

Napisany przez VitaBerlin
Niestety firma istnieje dopiero od lutego 2016 roku, więc nie ma jeszcze żadnych zakończeń.
W przeciwnym razie byłoby znacznie łatwiej, gdyby można było przedstawić bankowi BWA, jeśli się nie mylę?

Napisany przez matti85
Dlaczego w ogóle finansować, a nie wynająć?

Obecnie dostępne są dość korzystne warunki dla firm, począwszy od Golfa, aż po A5 czy Q5.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata