Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Drukarka laserowa, ale którą wybrać?

Napisany przez lolania
Cześć,

mój drukarka odmówiła posłuszeństwa i teraz muszę kupić nowy. Chciałbym zakupić drukarkę laserową, ale mam duże wątpliwości co do wyboru. Czy ktoś mógłby dać mi kilka wskazówek, na co zwrócić uwagę? Byłbym bardzo wdzięczny. Budżet wynosi około 200 euro, ale nie musi być wykorzystany w całości. ;-)

Pozdrowienia

Napisany przez Daukind
Chcę kupić samochód. Jaki powinienem kupić?

Przepraszam, ale kilka dodatkowych informacji byłoby mile widziane. Ile stron drukujesz miesięcznie? Czarno-biały czy kolorowy druk? Czy drukujesz tekst czy grafikę? Czy chcesz również skanować? Drukowanie zdjęć?

Napisany przez Andy34
Cześć Daukind, z detalami zawsze jest problem. Większość osób myśli, że mamy wszystkie kryształowe kule w domu i jesteśmy w stanie przewidzieć, czego użytkownicy chcą. W zasadzie można by polecić urządzenia wielofunkcyjne. Najlepiej zajrzyj tutaj na https://www.prindo.de/Drucker/LaserBW/, gdzie znajdziesz dużo drukarek do wyboru. Większość z nich jest w kolorze czarno-białym, ale są tam też inne. Na razie o nich nie mogę wiele więcej powiedzieć. Podaj nam trochę więcej informacji, a chętnie się odezwę ponownie. ;-)

Napisany przez Hanomag

mój drukarka odmówił posłuszeństwa i teraz potrzebuję nowy. Chciałabym mieć laserowy drukarka,

Niektórzy twierdzą, że drukarki laserowe wydzielają cząsteczki, które mogą być rakotwórcze.

Napisany przez 2tneub
Dlatego drukarkę laserową najlepiej umieścić w innym pomieszczeniu, a nie bezpośrednio przy miejscu pracy.
W ogóle lepiej jest czasem wstać od biurka. A dla niektórych osób jest to nawet oszczędność papieru, ponieważ zastanawiają się trzy razy, zanim podejdą do drukarki.

Napisany przez Lars04
Niektórzy twierdzą, że drukarki laserowe emitują cząstki, które są rzekomo rakotwórcze dla płuc.

Źródło?

W ogóle lepiej jest czasem wstać z miejsca pracy.

To prawda. ;-)

Napisany przez 2tneub
To jest właściwie dobrze znane.

https://www.arbeitssicherheit.de/de/h...-mit-Druckern/
https://www.ndr.de/ratgeber/verbrauch...rucker109.html

Napisany przez Lars04
Okej, ale widocznie nie dotarło do wszystkich (mnie) ;-)

Napisany przez JacobGoma
Za 200 € można znaleźć dość dobry sprzęt. Zalecałbym poszukanie aktualnego lidera testów, porównanie cen i skorzystanie z okazji. Czy koniecznie musi to być drukarka laserowa? Od lat korzystam z Pixmy mg 3550 firmy Canon i jestem całkowicie zadowolony, ale jak już wspominałem, wszystko zależy od tego ile trzeba drukować, itp.

Napisany przez Leo24
Co? Rakotwórcze drukarki? Również o tym jeszcze nie słyszałem. Myślałem, że taka informacja wywołałaby ogromny skandal...

Napisany przez Agio
Mam starszy model Samsunga, który nadal świetnie drukuje...

Napisany przez Lars04
Myślę, że w międzyczasie zdecydował się na drukarkę. Ja mam Epsona od 5 lat.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata