Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Porównywanie brokerów

Napisany przez lolania
Cześć wszystkim,

mam listę brokerów, których chciałbym teraz porównać. Nie mogę jednak założyć konta demo wszędzie i wszystko wypróbować, to zajęłoby zbyt dużo czasu. Dlatego mam pytanie, na co zwracać uwagę porównując brokera z innym i jak odróżnić ziarno od plew? Za każdą wskazówkę będę wdzięczny. Aha, nie poszukuję rekomendacji brokera, mam już dość, więc zaoszczędźcie spamu. Dzięki.

Pozdrowienia

Napisany przez 2Bolitho
No cóż, co dokładnie chcesz porównać? Ceny? Funkcje? Co jest dla ciebie istotne? Podejścia do rozwiązania mogą być bardzo zróżnicowane, w zależności od preferencji.

Napisany przez Lars04
Twoje zamierzenie porównania brokerów uważam za bardzo dobry pomysł, ale jednocześnie może być bardzo trudne. Po pierwsze, należy zwrócić uwagę na kilka rzeczy, takich jak: Co można handlować? Oferta platform transakcyjnych. Czy można korzystać z platform transakcyjnych obsługiwanych przez więcej niż jednego brokera? Co jest dla mnie bardzo ważne, to czy broker jest regulowany? Ponieważ to właśnie na pierwszy rzut oka odróżnia solidnego brokera. Dlatego możesz wyeliminować wszystkich brokerów z listy, którzy nie są regulowani. Myślę, że lista stanie się wtedy znacznie krótsza. ;-)

Ważne jest także, aby dokonać właściwego wyboru, jaką strategię inwestycyjną stosujesz? To również wpływa na wybór brokera, ale nie muszę ci o tym mówić, bo na pewno już zastanowiłeś się nad tym. konto demo nie byłoby złym pomysłem. Ok, powiedziałeś, że nie chcesz ich wszystkich testować, ale ostatecznie może zostać tylko 5 i warto założyć konto i przez pewien czas je testować.

Jak już powiedział Bolitho, zależy to od tego, co jest dla ciebie ważne. Punkty, które wymieniłem, byłyby dla mnie interesujące. Na pewno również kilka innych, ale trzeba byłoby zagłębić się bardziej w temat. Strona https://broker-bewertungen.de/ właściwie podsumowuje na co trzeba zwrócić uwagę przy porównywaniu i co można pominąć lub co nie wydaje się być tak istotne. Tam wszystko jest również dokładnie uzasadnione, co tutaj pomijam. W końcu warto też skontaktować się z obsługą poszczególnych brokerów i zadać im kilka pytań, aby po prostu sprawdzić, jak szybko odpowiadają, czy odpowiedź faktycznie pomaga, czy trzeba jeszcze raz zapytać i tak dalej.

Napisany przez lolania
Dziękuję za odpowiedź, na pewno pomogła mi ona trochę. Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś dobre sugestie, byłbym wdzięczny. Ostateczną decyzję podejmę dopiero wtedy, gdy zostanie tylko jedna opcja. Czy mogę zapytać, o co chodzi z strategią? Czy to nie powinno przyjść samo, np. po założeniu konta demonstracyjnego? Tak, konta demo są już tworzone, ale nie setki, tylko kilka. Pomysł z samodzielnym wsparciem jest świetny, nie wpadłem na to. ;-)

Napisany przez Lars04
Wystarczy, że wpiszesz w Google następujące strategie:

Strategia śledzenia trendów
Strategia zmienności
Strategia zabezpieczenia

Jednak jako początkujący powinieneś to już wiedzieć, zanim zaczniesz. Poczytaj o tym, na kontach demo możesz przetestować którąś z tych strategii. Kolejny atut, aby właściwie zacząć. ;-)

Napisany przez Zhyrgal
Cześć,

tutaj znajdziesz https://www.fxguide.de/ całkiem informatywne. Znajdziesz tam różne artykuły informacyjne. Zarówno dla początkujących, jak i dla bardziej doświadczonych traderów. Czytam tam bardzo chętnie. I mimo że w tej tematyce jestem już od jakiegoś czasu, to nadal czasem się tam czegoś nowego uczę.

Pozdrawiam

Napisany przez mari1978
Jeśli pytasz mnie o opinię, powiem ci, że po pierwsze ważne jest, ile właściwie handlujesz. Czy jesteś częstym inwestorem czy raczej długoterminowym inwestorem?
Odpowiednio różnią się brokery. Istnieją brokerzy, którzy na przykład nie zezwalają na skalpowanie.
Dla mnie ważnym kryterium jest na przykład zabezpieczenie depozytów, ale także opinie kilku klientów na temat brokera. Jeśli pierwsze zebrane dane wyglądają dobrze, ale wszyscy klienci są niezadowoleni. Nie przeniósłbym się tam. Na stronie Brokerdeal.de znajdziesz opinie na ten temat. Mam nadzieję, że to ci pomoże.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata