Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Co macie u was na scianie?

Napisany przez lolania
Cześć,

Wiem, że to nie do końca odpowiednie forum, ale tutaj są nie tylko użytkownicy znający się na pieniądzach. Każdy z was ma też Dom i chciałbym wiedzieć, jak ozdobiliście swoje ściany. Mam tutaj ogromną białą ścianę i nie mam pojęcia, co z nią zrobić? Półka byłaby opcją, ale znowu trzeba byłoby wiercić dziury i tak dalej. Macie może inne propozycje? Mam już zrobioną ścianę z fotografiami, więc nie potrzebuję drugiej. ;-) Czekam na każdą odpowiedź.

Pozdrawiam

Napisany przez BenniG
Zamontować drzwi do sąsiedniego pokoju?
Zawiesić tablicę korkową?
Zawiesić tablicę magnetyczną?
Czy jest coś odpowiedniego dla mnie?

Napisany przez Andy34
Zamontować drzwi do sąsiedniego pokoju?

Haha ... Mam nadzieję, że istnieje sąsiedni pokój^^

Możesz również powiesić plakaty, po maluj je na różne kolory. Jest tyle rzeczy, które zrobiłbym z taką białą ścianą. Czy to jest salon? Kup sobie projektor, to świetny pomysł. ;-)

Napisany przez BenniG
Otwarcie drzwi na świeże powietrze byłoby oczywiście także dobrym pomysłem, albo przynajmniej otwarte okno.

Napisany przez 2tneub
Ładne wakacyjne zdjęcie, wydrukowane na dużej płótnie. To lepsze niż standardowe obrazy, ponieważ pozwala przywrócić własne wspomnienia z wakacji.

Napisany przez Bitte
Gdzie jest ten mur? W salonie, piwnicy, czy w garażu?

Napisany przez Charisama
Lubię wisieć przysłane mi pocztówki. Mogę je powiesić albo za pomocą pinezek, albo rozpiąć długą linkę i przypiąć pocztówki za pomocą klamer.

Napisany przez Lars04
Ponieważ zazwyczaj mieszkanie/Dom ma kilka ścian, można wykorzystać wiele możliwości. Mamy dużą ścianę z zdjęciami w przedpokoju, a w kuchni naściennik z naszymi pocztówkami. W sypialni i salonie zdecydowaliśmy się na folie ścienne od https://wandfolio.de/, gdzie w salonie mamy napis, a w sypialni obraz. Wygląda naprawdę dobrze i czasem nawet lepiej niż ramki ze zdjęciami. Zaletą jest to, że trzeba mniej kurzyć. Folie są też łatwe w montażu, na początku byliśmy bardzo sceptyczni i nie wierzyliśmy, że bez problemu da się je przykleić na ścianę, zwłaszcza napisy z literami i ozdobami, ale nie sprawiło nam to większych trudności. Teraz planujemy zawiesić kilka kubków na wolnych miejscach w kuchni, zobaczymy, jak to będzie wyglądać.

Napisany przez xlarge
Zawiesiłbym tam 85-calowy telewizor UHD lub użyłbym go jako ekran projekcyjny dla projektora

Napisany przez ImmoIngo
Tak, więc sugeruję zakup porządnego projektora i wykorzystanie go do projekcji na ścianie... =)

Napisany przez Leo24
Beamer brzmi naprawdę dobrze. W przeciwnym wypadku uważam, że pomysł dużej planszy lub fotografii jest świetny. Niestety u nas wszystko jest już zajęte, prawie nie mamy miejsca na duże obrazy na ścianach.

Napisany przez Lars04
Niestety nie wiadomo o którą ścianę chodzi. Jeśli ściana znajduje się w korytarzu, to pomysł z projektorów jest raczej kiepski^^

Napisany przez Projekt84
A czy już się zdecydowałeś?

Napisany przez ImmoIngo
Także byłbym zainteresowany =) wrzuć zdjęcia =)

Napisany przez Lars04
Ja, również chętnie bym zobaczył(a)=) zamieść zdjęcia =)

Kto ma zamieścić zdjęcia?

Napisany przez Gambli
Uważam, że obrazy na płótnach lub ściany prawie w całości ozdobione zdjęciami są zazwyczaj najpiękniejsze i najbardziej ożywione!

Napisany przez Bienchen
Klasyczne,rodzinne zdjęcia - moim zdaniem powinny znaleźć się w każdym przytulnie urządzonym mieszkaniu. To może tylko moje zdanie, ale bez zdjęć rodzinnych w salonie myślę, że ściany są nagie i gołe.

Napisany przez Grossfuss
Część to zdjęcia z wakacji i inne dekoracje ścienne, aby ściany nie wyglądały tak goło. W przedpokoju jest duże lustro oraz różne wieszaki na ubrania.

Napisany przez Lars04
To naprawdę interesujące, co ludzie mają na ścianach.

Napisany przez richtermelly
Nie lubię, gdy ściany są pełne, niech będą po prostu ładnie białe i puste

Napisany przez Bombbu
U mnie jest tylko jedno zdjęcie Salvadora Dalego. Wszystko inne jest białe.

Napisany przez 30Dollar
Chill jak leo

Napisany przez Kleipi
Moja dziewczyna kupiła na Dawanda takie piękne figurki ptaków (latające ptaki) i przymocowała je do ściany. Muszę powiedzieć, że wygląda to naprawdę dobrze. Mamy też girlandę świetlną z polaroidowymi zdjęciami.

Napisany przez leyla
jednak tylko kilka obrazów, poza tym biały

Napisany przez deniz20
Uważam, że fajnie jest wieszać na ścianach zdjęcia z wakacji, zwłaszcza te, które samemu zrobiłeś. Jednak nie powiesiłbym dużego zdjęcia, na którym sam się znajduję.

Napisany przez AutomatikGetrie
Zdjęcia z mojego aparatu natychmiastowego są zwykle bardzo specjalne, ponieważ można zrobić tak niewiele zdjęć na jednej taśmie. Dla mnie sprawia to, że są one jeszcze bardziej wyjątkowe. Być może bardziej sentymentalne.

Napisany przez Jehan
Rysy, które moje koty pozostawiają na tapetach...

Napisany przez ZweterPegat
AutomatikGetrie pisze: Zdjęcia z mojego aparatu do natychmiastowych wydruków. Zazwyczaj to są bardzo szczególne chwile, ponieważ ma się tak mało zdjęć na jednej kliszy. To sprawia, że jest to jakoś bardziej specjalne, moim zdaniem. Może nawet bardziej sentymentalne.
Masz rację, też jakiś czas temu kupiłem aparat Polaroid. Przed naciśnięciem spustu zastanawiasz się, a to różni się od cyfrowego fotografowania

Napisany przez deniz20
Jeśli nie chcesz nic wiercić, możesz po prostu postawić stołek przed ścianą z wysoką rośliną na nim. W ten sposób również wypełnisz przestrzeń na ścianie

Napisany przez Agio
U mnie też nie ma zbyt wiele wiszących rzeczy, wolę postawić na kolorowe ściany lub ściany z wzorami

Napisany przez KKatze
Kupiłem rośliny doniczkowe na ścianę, są naprawdę stylowe. Musiałem najpierw zaoszczędzić, żeby móc je kupić. Chyba 6 sztuk za 200€.

Napisany przez Loro

Relaksuję się jak Leo

Tak wygląda u mnie w domu. Mam zawieszone w jednym miejscu na ścianie i słupie moją ogromną meksykańską siatkową hamak (https://haengemattenshop.com/haengematten), a na drugiej ścianie zawieszone są oprawione stare zdjęcia czarno-białe. Bardzo podoba mi się pomysł z roślinami na ścianie, a oczywiście marzy mi się także projektor, ale na razie nie mogę sobie pozwolić na ten, który bym chciał!

Pozdrowienia - Loro

Napisany przez Lars04
Hamak na ścianę? Przecież one należą do ogrodu^^

Napisany przez Sorro

Moja przyjaciółka kupiła na Dawanda takie urocze figurki z żółtymi ptakami (latające ptaki) i przymocowała je do ściany. Muszę powiedzieć, że wygląda to naprawdę świetnie. Mamy też girlandę świetlną z polaroidami.

Cześć,

Mam również zawieszoną na ścianie girlandę świetlną i polaroidy. Od niedawna jestem bardzo dumny z pomysłu, stworzyłem ramkę i wbijam kilka gwóździ w górną krawędź ramki. Na niej zawieszam moją kolekcję łańcuszków, moje serce, wisi w centrum wisi Eden Pendant od ella-juwelen.de/marken/engelsrufer-schmuck.html, dookoła niego moje inne zawieszki i bransoletki. Dzięki temu zawsze mogę szybko zobaczyć, co mam i łatwo się zdecydować. Wygląda to również świetnie, ponieważ zawsze trochę się zmienia!
Pozdrowienia,
Sorro

Napisany przez Harrie
Cześć, u mnie tylko kilka zdjęć i to wszystko!

Napisany przez 2utopus
No więc wziąłem tapetę - najbardziej mi się podobała

Napisany przez Agio
Kupiłem po prostu eleganckie złote ramki i włożyłem do nich czarny karton - może kiedyś zostaną one wypełnione obrazami, ale na razie lubię to tak.
Od tego czasu moje mieszkanie nie jest już tak echem.

Napisany przez ZweterPegat
Krajobraz śnieżny

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata