Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie budowy podatne na atak sądowy.

Napisany przez Dennis1979
Cześć,

to mój pierwszy post na tym forum i mam nadzieję, że temat jest właściwie umieszczony tutaj.

Skorzystałem z możliwości wcześniejszego rozwiązania naszego kredytu budowlanego za pomocą tzw. Jokera odstąpienia po skonsultowaniu się z firmą prawniczą. Po pierwszej rozmowie z kancelarią zostałem poinformowany o błędnej informacji dotyczącej odstąpienia zawartej w mojej umowie. Moje finansowanie jest zatem odstępne. Według doświadczenia kancelarii, dojdzie do porozumienia, z obniżoną karą za wcześniejszą spłatę. W związku z tym, powstaną koszty związane z adwokatem oraz z obniżoną karą za wcześniejszą spłatę w względnie nieznanej wysokości.
W waszej opinii, czy ma sens, aby zagrać w otwarte karty z aktualną instytucją kredytową i dać im możliwość złożenia mi oferty obecnie obowiązującej na rynku?

Pozdrowienia
Dennis

Napisany przez testbild
W zasadzie zawsze warto porozmawiać ze swoim partnerem kontraktowym, nawet (lub przede wszystkim jeśli popełnił błąd). Od kiedy jest ten kontrakt?

Napisany przez Dennis1979
Cześć testbild,

mój kontrakt pochodzi z listopada 2010.

Napisany przez 3eugh
Tutaj znajdziesz więcej informacji: Odstąpienie od umowy - doświadczenia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata