Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Dodatkowa spłata kredytu konsumenckiego

Napisany przez Mitch_m85
Cześć wszystkim,

mam formularz wniosku o finansowanie budowy przede mną (DSL Bank)
finansowanie budowy składa się z 2 kredytów.
1. pożyczka (finansowanie budowy), tutaj wszystko jest jasne
2. pożyczka prywatna: Mój doradca powiedział mi, że mogę wpłacać dowolne kwoty (spłata dodatkowa) w każdej chwili. Jednak w wniosku nie mogę znaleźć żadnych informacji w małym druczku. Nie ma tam ani informacji, że jest to możliwe, ani że nie jest to możliwe. Jest tylko punkt odszkodowanie przedterminowe. Jednak tam jest napisane tylko w przypadku uzasadnionego interesu, np. sprzedaż zabezpieczenia kredytowego. Ale to chyba nie oznacza spłaty dodatkowej, prawda?

Na stronie internetowej DSL Banku znajduje się punkt możliwość spłaty dodatkowej w warunkach kredytu prywatnego.

Więc jak to teraz jest?

zamierzamy spłacić najpierw małą pożyczkę prywatną za pomocą spłaty dodatkowej, a następnie po spłacie jej (może po 5-6 latach, zamiast 10) zwiększyć spłatę dużej pożyczki.

Napisany przez schunckt
Sprawdziłeś już regulamin banku? W przeciwnym razie wpisz prawo do nadpłaty w umowie, w innym wypadku nikt z banku nie będzie chciał o tym później słyszeć. T.

Napisany przez Lars04
Czy już sprawdziłeś regulamin banku? Pytanie, które właśnie zadawałem sobie. ;-)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata