Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Przesunięcie długu

Napisany przez Hab
Cześć drodzy członkowie forum,

Chciałbym przenieść moje istniejące zobowiązania na ratę o długim okresie spłaty. Niestety banki mówią nie. Jeden bank powiedział mi, abym za pół roku ponownie złożył u nich wniosek. Czy ktoś może mi powiedzieć, dlaczego tak się dzieje?

Dziękuję!

Napisany przez EasyD
Bez podania szczegółów dotyczących ich konkretnej sytuacji można tylko domyślać się. Najlepsze informacje mogą udzielić im bankierzy, którzy posiadają wszystkie informacje.

Mogą też opisać faktyczną sytuację.

Napisany przez Daukind
Albo długi, albo zatrudnienie nie trwa jeszcze zbyt długo

Napisany przez 6Bankkaufmann
@Hab, tutaj brakuje po prostu więcej informacji.

Czy chodzi o kredyty ratalne czy kredyty hipoteczne i kredyty ratalne?
Czym się zajmujesz zawodowo?
Ile płacisz miesięcznie za wszystkie zobowiązania?
Jak wysokie są łączne zobowiązania?

Napisany przez Lars04
Możesz także od razu zapytać swojego banku. Myślę, że oni wiedzą lepiej niż my, dlaczego bank to mówi ^^

Napisany przez Hab
Cześć,To nie była moja bankowość, ale jedna z wielu z portalu porównawczego online.To kilka rat kredytowych. Około 1600 euro miesięcznie...do spłacenia około 60 000 euro.Jestem kierowcą zawodowym i pracuję w tej samej firmie od ponad 4 lat.

Napisany przez BenniG
I na co zostało wydanych ponad 60 000 €? Czy jest jakieś zabezpieczenie?
Może chcesz poczekać, aż pozostały długu spadną poniżej 50 000 €. Jest taki magiczny próg.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Faktycznie, kwota 60 000 EUR jest nieco powyżej magicznej granicy 50 000 EUR. Niezależnie od tego, możliwy jest również kredyt ratalny w wysokości 60 000 EUR przy odpowiedniej zdolności kredytowej, która musi być równie dobra. @Hab, jakie jest Twoje miesięczne dochodzenie? Rata w wysokości 1600 EUR już jest dość wysoka, więc musi istnieć odpowiednie dochodzenie. W przeciwnym razie ostatnia zgoda na udzielenie kredytu nie miałaby miejsca.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata