Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: eBase i jego partnerzy sprzedaży

Napisany przez MoonKid
Przyglądam się pomysłowi założenia depozytu dla mojego dziecka i rozpoczęcia oszczędzania na ETF-ach.
https://www.ebase.com/kunde-werden/ wydaje mi się być jedyną alternatywą, ponieważ akceptują nawet minimalne kwoty od 10,- € miesięcznie.

Jednak piszą tam coś o partnerach dystrybucyjnych. Umowa nie byłaby zawierana bezpośrednio z eBase, ale z jednym z partnerów. Wydaje mi się to podejrzane. Czy istnieją jakieś ukryte opłaty (od partnera dystrybucyjnego) lub inne wady?

W czym dokładnie różnią się partnerzy dystrybucyjni? Czy pobierają one dodatkowe opłaty, oprócz tych od samej eBase? Gdzie jest haczyk?

Czy oferta ETF-ów różni się w zależności od wybranego partnera dystrybucyjnego?

Jak to działa technicznie? Czy otrzymam dane logowania do eBase? Czy zarządzam zawartością depozytu (za pośrednictwem interfejsu internetowego) zawsze za pośrednictwem strony internetowej danego partnera dystrybucyjnego?

Czy ktoś z was ma doświadczenie z eBase?

Napisany przez 2titan1981
Musisz mieć partnera sprzedaży. W Kinderdepot nie zmienią się nieistniejące koszty. Partnerem sprzedaży może być na przykład bank internetowy lub pośrednik funduszów.

Sprawdź w internecie Fondsdiscountern, tam znajdziesz informacje. Opisane będzie dokładnie, co musisz zrobić. Ci pośrednicy funduszy mają specjalne warunki umowy z np. ebase, które są tańsze dla klienta. Zazwyczaj finansują się za pomocą kickbacków od funduszy. Robią to również inne banki, tylko nie mówią o tym, jeśli się nie zapyta, ile otrzymują i ile...

Napisany przez MoonKid
To oznacza, że pośrednicy otrzymują pieniądze od eBase, a nie ode mnie?
Muszę martwić się tylko o opłaty (przy zakupie ETF), które pokazuje mi eBase.

Czy mój wybór funduszy ETF zależy od wyboru pośrednika?

Napisany przez 2titan1981
W przypadku depozytu dla dzieci nie pobiera dodatkowych opłat od pośrednika funduszy.

Jeśli miałbyś depozyt, na przykład od określonej wielkości depozytu opłata roczna byłaby anulowana. Ponieważ pośrednik ją płaci itp.

ebase określa, jakie fundusze są oferowane.

Napisany przez Keys4
ebase jest bankiem bezpośrednim B2B, dlatego musisz otworzyć tam konto inwestycyjne za pośrednictwem partnera ds. sprzedaży. Jednak konto inwestycyjne jest prowadzone w ebase, a dane logowania otrzymasz bezpośrednio od ebase. Alternatywnie, istnieje również konto dla dzieci z planami oszczędnościowymi już od 10 euro w finvesto (również należącym do ebase): https://www.finvesto.de/depots/selbs...sto-depot-u18/

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata