- pn lis 07, 2016 10:24 am
Cześć,
jestem tutaj nowy i mam następujący problem:
W roku 2009 kupiłem Dom i zaciągnąłem kredyt hipoteczny w Deutsche Bank. Umówiliśmy się na roczną nadpłatę kapitału i okres szybkości (4,4%) na 10 lat ze spłatą (1%).
Problem:
1. W roku 2011 cały kapitał został spłacony w 100%.
2. W roku 2012 cały kapitał został spłacony w 100%.
do tego czasu wszystko dobrze....ale
3. W roku 2013 odmówiono spłaty, Deutsche Bank popełnił błąd, w umowie ustalono, że możliwa jest tylko 1 spłata w okresie szybkości (10 lat), więc druga spłata była również błędem, że została zaakceptowana.
Doradca nie pracuje już w banku, mimo że go znalazłem, on również pamięta, że mówiło się zdecydowanie o rocznym odniesieniu, ale nie może mi już pomóc.
Czy ktoś miał podobne problemy? Czy warto udać się do adwokata?
Już teraz dziękuję za pomoc!!
jestem tutaj nowy i mam następujący problem:
W roku 2009 kupiłem Dom i zaciągnąłem kredyt hipoteczny w Deutsche Bank. Umówiliśmy się na roczną nadpłatę kapitału i okres szybkości (4,4%) na 10 lat ze spłatą (1%).
Problem:
1. W roku 2011 cały kapitał został spłacony w 100%.
2. W roku 2012 cały kapitał został spłacony w 100%.
do tego czasu wszystko dobrze....ale
3. W roku 2013 odmówiono spłaty, Deutsche Bank popełnił błąd, w umowie ustalono, że możliwa jest tylko 1 spłata w okresie szybkości (10 lat), więc druga spłata była również błędem, że została zaakceptowana.
Doradca nie pracuje już w banku, mimo że go znalazłem, on również pamięta, że mówiło się zdecydowanie o rocznym odniesieniu, ale nie może mi już pomóc.
Czy ktoś miał podobne problemy? Czy warto udać się do adwokata?
Już teraz dziękuję za pomoc!!