Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Dziura w służbowym samochodzie. Czy ubezpieczenie samochodu od pracodawcy to pokryje?

Napisany przez ADMCI4
Regularnie korzystam z samochodu służbowego od mojego pracodawcy. Niestety, przed 2 dniami zrobiłem małą wgniecenie w pojeździe. W umowie jest napisane, że szkody na pojeździe należy natychmiast zgłaszać odpowiedniemu ubezpieczeniu. Które ubezpieczenie samochodu (od pracodawcy czy moje) jest teraz za to odpowiedzialne? Przecież nie moje ubezpieczenie, prawda? A. Günther

Re: Dziura w służbowym samochodzie. Czy ubezpieczenie samochodu od pracodawcy to pokryje?

Napisany przez ramonciko
A. Günther pisze: Jadę służbowym samochodem od mojego pracodawcy nieregularnie. Niestety, 2 dni temu pojawiła się mała wgniotka na pojeździe. Umowa mówi, że uszkodzenia pojazdu należy natychmiast zgłosić odpowiedniemu ubezpieczeniu. Które ubezpieczenie samochodowe (pracodawcy lub moje) jest teraz za to odpowiedzialne? Chyba nie moje ubezpieczenie, prawda?? A. Günther
Gdzie jest ubezpieczony pojazd? Powinieneś dowiedzieć się, w jakim towarzystwie samochód jest ubezpieczony. Następnie właściciel pojazdu musi zgłosić szkodę. Jeśli jest to pojazd służbowy, to Twojemu pracodawcy należy zadbać o to. To on ma obowiązek ubezpieczenia auta. Nie Ty. Pozdrowienia ramonciko

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata