Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Książeczka oszczędnościowa Sparkasse Premiensparbuch

Napisany przez FrankBauer
Cześć,
mam książeczkę oszczędnościowo-premiową w Sparkasse. Teraz Sparkasse zauważyła, że przez ostatnie 6 lat obliczała premie nieprawidłowo i teraz mam zwrócić nadpłacone premie.
Moje pytanie w tej sprawie brzmi, czy Sparkasse naprawdę może żądać zwrotu pieniędzy za całe 6 lat, czy też obowiązuje tutaj termin przedawnienia. W końcu to Sparkasse pomyliła się w obliczeniach. Ja także zawsze muszę sprawdzać moje wyciągi bankowe i nie mogę po 6 latach przyjść i zażądać odwołania nieprawidłowej transakcji.
Dziękuję
frank Bauer

Napisany przez MagicMike
Przedawnienie wynosi zazwyczaj 3 lata.

Więc jeśli tak, to musisz ewentualnie zwrócić kwotę tylko za ostatnie 3 lata.

Ale na początek sprawdziłbym to dokładnie.

Być może warto skonsultować się z fachowcem.

Pozdrawiam, Mike

Napisany przez 2Escorpio

Ja, i nie. Nawet jeśli z powrotem nie można już dokonać, nie oznacza to wcale, że roszczenie cywilnoprawne wygasło... Wymaganie pozostaje w mocy, ale musi być dochodzone w inny sposób.

Cytat MagicMikea
Przedawnienie w ogóle wynosi 3 lata.

Przedawnienie zawsze następuje pierwszego stycznia. Długi powstałe drugiego stycznia przedawniają się więc dopiero po prawie 4 latach.

Napisany przez Shipment
Interesująca historia. Co z tego wynikło? To ja również narusza ogólną podstawę działalności między bankiem a tobą. Musiałeś/Musiałaś zwrócić odsetki?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata