Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Ponownie drugi samochód.

Napisany przez Moerio
Cześć,

mam następujący problem.

Ostatnio ubezpieczyłem auto mojej matki na swoje imię. Teraz zdecydowałem się zrezygnować z tego ubezpieczenia na koniec roku, ponieważ chcę skorzystać z nasilenia ochrony od lutego w przypadku zakupu nowego samochodu. Chciałbym, żeby auto mojej matki było używane jako drugi samochód. Problem pojawił się, ponieważ od 1 stycznia 2017 roku auto mojej matki musi mieć nowe ubezpieczenie (tylko OC).

Czy istnieje jakiś sposób, aby auto mojej matki mogło być używane jako drugi samochód, mimo że pierwsze auto zostanie ubezpieczone dopiero w lutym?

Pozdrowienia,
Moerio

Napisany przez Hanomag

Teraz anulowałem ubezpieczenie na koniec roku, ponieważ chcę wykorzystać zniżkę za rok w lutym na nowy samochód.
Chciałbym, aby samochód mojej mamy został wówczas użyty jako drugi samochód.

Dlatego nie musiałeś tego anulować. Przy rejestracji nowego pojazdu, można przenieść dotychczasowy pojazd na zniżkę dla drugiego samochodu.

Problem polega na tym, że samochód mojej mamy musi mieć nowe ubezpieczenie (tylko OC) od 01.01.2017 r.
Czy mogę jakoś zorganizować, aby samochód mojej mamy mógł być używany jako drugi samochód, chociaż pierwszy samochód będzie ubezpieczony dopiero w lutym?

Po prostu zmień ubezpieczyciela dla samochodu matki i dopiero po zarejestrowaniu nowego pojazdu przenieś jej pojazd na zniżkę dla drugiego samochodu.

Napisany przez didi317

Dlatego nie musiałeś rezygnować. Po zarejestrowaniu samochodu zastępczego można przyporządkować dotychczasowe auto do zniżki dla drugiego samochodu. Po prostu zmieńcie auto matki do innej firmy ubezpieczeniowej i przypiszcie jej auto do zniżki dla drugiego samochodu dopiero po zarejestrowaniu nowego pojazdu.

Poprawne, to jedyny sposób. Najpierw zmień ubezpieczyciela.

Napisany przez mari1978
Tak, mogę to potwierdzić co do hanomaga. Też tak zrobiłem w przypadku mojego ojca

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata