Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Tania ubezpieczenie dla początkujących kierowców - także w związku z zakupem nowego pojazdu.

Napisany przez pete01
Cześć,
jestem zainteresowany, czy istnieją jeszcze ubezpieczenia samochodu, w których nie trzeba wymieniać wszystkich kierowców i podawać wieku. Jeśli tak, jakie to są? Czy istnieją ubezpieczenia, które nie naliczają horrendalnych dopłat dla początkujących kierowców?
Kilka lat temu (około 2009 roku) moja córka sfinansowała Citroena i zawarła ubezpieczenie przez Citroena (prawdopodobnie PSA-Bank). To ubezpieczenie było tak skonstruowane, że dowolni kierowcy mogli korzystać z pojazdu,
Dlatego moje pytanie: Czy istnieją dziś producenci samochodów, którzy oferują takie ubezpieczenia przy zakupie lub finansowaniu? A może istnieją specjalne tańsze stawki dla początkujących kierowców?
Pozdrowienia
Peter

Re: Tania ubezpieczenie dla początkujących kierowców - także w związku z zakupem nowego pojazdu.

Napisany przez MagicMike
Cześć Piotrze,
Tak robi na przykład Audi. Słyszałem, że robi to też Mercedes.

Napisany przez pete01
Cześć Mike,

dziękuję za szybką odpowiedź.

Jednak chciałem kupić mojemu 18-letniemu synowi coś tańszego niż Mercedes albo Audi.

Dlatego jeszcze raz do wszystkich: Czy macie doświadczenie z innymi producentami oferującymi coś podobnego?

Pozdrowienia,

Peter

Napisany przez Hanomag
[cytat=pete01">
chciałbym się dowiedzieć, czy istnieją jeszcze ubezpieczenia samochodowe, w których nie trzeba wymieniać wszystkich kierowców i podawać wieku. Jeśli tak, to jakie są to ubezpieczenia? Czy istnieją ubezpieczenia, które nie nakładają horrendalnych dopłat dla początkujących kierowców?
[/cytat]
Początkujący kierowca może zmniejszyć te wysokie dopłaty, ubezpieczając swój pojazd w pierwszych latach w korzystnej polisie poprzez wymianę rabatu przez rodziców.

Cytat pete01
Kilka lat temu (około 2009 roku) moja córka zakupiła Citroena i ubezpieczenie zostało zawarte przez Citroena (prawdopodobnie PSA-Bank). To ubezpieczenie było tak skonstruowane, że dowolni kierowcy mogli używać pojazdu,

Możesz założyć, że zachodzi tutaj krzyżowe dofinansowanie.
Spróbuj szczęścia w WGV, również oni nie rezygnują z dopłat dla początkujących kierowców, ale są bardzo konkurencyjni przy wielu rodzajach umów, na przykład jeszcze nie pytają o starszych kierowców.

Napisany przez pete01

Aby zmniejszyć horrendalne dopłaty, nowy kierowca może ubezpieczyć swoje pojazd na pierwsze lata poprzez wymianę rabatów za pośrednictwem rodziców w korzystnym ubezpieczeniu.

Mogę maksymalnie mieć pojazd jako trzeci w kolejności, ponieważ mam już dwa pojazdy dla siebie i swojej żony. Jednak gdy dodam kierowców poniżej 25 lat, składki znacząco rosną ...
Jasne jest, że niektórzy producenci samochodów chcą pobudzić sprzedaż swoich pojazdów poprzez tego rodzaju oferty ubezpieczeniowe, jednakże nie przeszkadzałoby mi to, gdyby taki pojazd był do mojego gustu i był subwencjonowany. Być może ktoś tutaj w forum niedawno skorzystał z takiej oferty lub wie, które marki samochodów to robią i byłby tak miły, aby się tym podzielić ...

Napisany przez pete01

Spróbuj szczęścia w firmie WGV, chociaż też nie rezygnują z dodatkowych opłat dla początkujących kierowców, są jednak bardzo konkurencyjni przy wielu rodzajach umów, na przykład nie pytają o starszych kierowców.

Na pewno się temu przyjrzę. Dziękuję.

Napisany przez Hanomag

Mogę maksymalnie zarejestrować pojazd jako trzeci samochód na siebie, ponieważ dwa samochody dla mnie i mojej żony już istnieją. Jednak gdy wprowadzam tam kierowców poniżej 25 roku życia, składka znacznie rośnie...

Każdy dodatkowy pojazd może, jeśli istnieje pierwszy pojazd z odpowiednią zniżką, zostać sklasyfikowany jako drugi samochód.

Cytat od pete01
To jasne, że niektórzy producenci samochodów mogą chcieć pobudzić sprzedaż samochodów osobowych poprzez takie oferty ubezpieczeniowe, mnie to jednak nie przeszkadza, jeśli taki dofinansowany samochód mi się spodoba. Byłoby miło, gdyby ktoś tutaj w forum niedawno skorzystał z takiej oferty lub wie, które firmy samochodowe to robią i był tak miły, by o tym poinformować....

Myślałem, że ubezpieczenie jest dofinansowywane poprzez wyższą cenę zakupu pojazdu. Niezależnie od tego, negocjacyjna siła kupującego odgrywa ważną rolę. Jeśli ten nie ma kręgosłupa, będzie płacił więcej niż bez jakiejkolwiek zniżki. Z mojego doświadczenia wynika, że jest mnóstwo ludzi, którzy płacą za wiele podczas zakupu i dostają za mało sprzedając.
Kiedy kupuję nowy samochód, nigdy nie oddaję starego w rozliczeniu, ale żądam porządnego dwucyfrowego rabatu. Zazwyczaj wtedy wychodzę na tym lepiej. Kiedyś chciałem skorzystać dodatkowo z oferowanej niskiej finansowania. Sprzedawca odmówił od razu powołując się na uzyskany przeze mnie rabat.

Cytat od pete01
Zobaczę to. Dzięki.

Byłoby miło, gdybyś mógł się potem wyrazić.

Napisany przez mari1978
Niemal każdy producent oferuje to naprawdę. Skontaktuj się bezpośrednio z sprzedawcą.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata