Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy podatkowe, takie jak podatek od zysków kapitałowych, podatek dochodowy od kapitału, podatek od nieruchomości i wiele innych.

Re: Zwrot podatku dochodowego wyczerpany, co teraz?

Napisany przez brandenburg3
Samodzielnie robię moje zeznanie podatkowe, ponieważ jest ono bardzo obszerne, wymaga wielu danych i wymaga dużo obliczeń, aby móc podać jak najbardziej konkretne informacje, i od lat mi to dobrze wychodzi.
Dla minionego roku niestety napotkałem problem, gdy mój program wyświetla już pełny zwrot podatku, chociaż nie wprowadziłem jeszcze wszystkich informacji.
Brakuje jeszcze kilku podróży, kosztów sądowych, itp., co w sumie daje jeszcze kilka czterocyfrowych kwot.
Czy mogę to przenieść na kolejny rok lub zaliczyć jako ulgę podatkową na przyszły rok?
Byłoby to bardzo korzystne, ponieważ w 2016 roku miałem znacznie niższe wydatki, ale musiałem zapłacić znacznie więcej podatków ze względu na np. premię w wysokości 10 000 euro, gdzie od razu odeszło około 3000 euro podatku.

Napisany przez BenniG
Cześć,
Straty mogą być przenoszone. Ale skoro, jak mi się wydaje, znajdujesz się poniżej progu zwolnienia podatkowego, to niestety się nie udało.
Powinieneś był zastanowić się jesienią 2015 roku, czy niektóre wydatki można by było przesunąć na 2016 rok lub wpływy przyspieszyć.
Po fakcie niestety już nic nie można zrobić.
Pozdrowienia
BenniG

Napisany przez 2tneub
Zgadzam się z BennyG.

Dodatkowo powinieneś oczywiście podać jak najwięcej wydatków, jeśli coś nie zostanie uznane lub nie zostanie przyporządkowane w sposób, w jaki chciałbyś to zrobić. (Słowa kluczowe: koszty uzyskania przychodu / wydatki specjalne / nietypowe obciążenia)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata