Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na temat transakcji nieruchomościowych, takich jak rentowność (dom dochodowy), lokalizacja nieruchomości, rzeczoznawcy, pośrednicy nieruchomości, umowy kupna, ubezpieczenia nieruchomości i podatki. (Zakup nieruchomości w celu wynajmu)

Re: Poszukuję inwestora na mieszkanie własnościowe.

Napisany przez ffinniganpete
Szanowni Państwo potencjalni inwestorzy,

obecnie poszukuję mieszkania do wynajęcia w okolicy, w której się wychowałem. Niestety mieszkania o powierzchni do 55 m kw. są tam bardzo rzadkie, a chciałbym jak najszybciej tam wrócić. Ponieważ jest mało prawdopodobne, że znajdę mieszkanie własnościowe o takiej wielkości, szukam inwestora na większe mieszkanie, który byłby skłonny wynająć mi je tymczasowo w niższej cenie. Jeśli więc mają Państwo odpowiednie środki finansowe i chęć, aby mi pomóc, byłbym wdzięczny.

Z poważaniem,
ffinniganpete

Napisany przez matti85
Szukasz inwestora?
A jaka jest ta inwestycja? Nie widzę żadnej tutaj.
To, czego szukasz, to sponsor lub Sugar Daddy. Innymi słowy, jesteś pasożytem. Chciałbym też mieć Porsche 911 GT 3. Ale wystarcza mi tylko zwykłe. Takie jest życie!!!

lall lall Wasserfall...
Przepraszam bardzo, ale nie mam wpływu na to, że w wieku 28 lat stwierdzono u mnie niezdolność do pracy od 17. roku życia! Nie dostałem żadnego odszkodowania, musiałem zgłosić się do pomocy społecznej i praktycznie oddać cały swój majątek! Dlaczego ci, którzy nie są w stanie, zawsze są traktowani dokładnie tak samo jak ci, którzy nie chcą?
Szukam kogoś, kto chciałby dokonać dobrego czynu!
Kapitał w tym przypadku nawet nie ginie i przynosi zyski!

Napisany przez matti85
W przypadku inwestycji, tak jak to mówisz, tylko fakty odgrywają rolę. Osobiste losy są tu sprawą drugorzędną. Na giełdzie jest dokładnie tak samo.

A teraz wytłumacz mi, gdzie leży zysk?

Jeśli jako właściciel muszę płacić bankowi 700€ za mieszkanie miesięcznie, a ty możesz zapłacić tylko 350€, gdzie tutaj jest zysk? To jest strata, ponieważ właściciel musi dopłacać miesiąc po miesiącu.

I oczywiście kapitał może zostać utracony. Mieszkanie musi być utrzymywane, itp. Po prostu bierz to, na co cię stać. Życie nie jest usłane różami.

Może znajdzie się ktoś chętny!
Z mojej strony, cała sprawa może być od razu większa. Ktoś może tam kupić działkę (lub od razu kilka) i postawić na niej Dom z mieszkaniami socjalnymi.
A ja mogę być tam zarządcą nieruchomości!

Napisany przez matti85
Miłej zabawy podczas szukania. Możesz też równie dobrze zagrać w Lotto. Szansa trafienia tam jest większa

Napisany przez Daukind

Może znajdzie się ktoś!
Dla mnie to nawet może być od razu większe przedsięwzięcie. Ktoś tam kupuje działkę (lub od razu kilka) i buduje na niej Dom z mieszkaniami socjalnymi.
A ja będę tam zarządcą domu!

To brzmi nieźle. W ten sposób jeszcze dostajesz pieniądze za mieszkanie tam, zamiast płacić czynsz!

To bardzo fajne. Wtedy nawet dostaniesz pieniądze za mieszkanie tam, zamiast płacić czynsz!

Czy byłbyś zainteresowany podjęciem takiego projektu ze mną? Takie mieszkania są obecnie bardzo popularne! Mogę też z przyjemnością objąć pracę jako zarządca nieruchomości w ramach umowy o pracę na wezwanie, dzięki czemu otrzymuję wynagrodzenie tylko za faktycznie przepracowane godziny.

Napisany przez Daukind
Oczywiście. Czy zatem założymy wspólne gospodarstwo domowe, a ja będę asystentem zarządcy domu?

Napisany przez matti85
Ach, chłopcze

Teraz straciłeś wiarę w Mikołaja.

Pozostaje jeszcze dobra wróżka.

Nie, serio!
Podzielenie domu jednorodzinnego na kilka mniejszych jednostek byłoby oczywiście także opcją!

Napisany przez 6Bankkaufmann
Jednorodzinny Dom pozostaje jednorodzinnym domem.
@ffiniganpete, co konkretnie rozumiesz przez dobry uczynek inwestora?
Kupuje coś i wynajmuje Panu?
Pisze Pan wyżej, że nawet osiąga zysk.
O jaki konkretny zysk Panu chodzi? A może chodzi o zysk moralny?
Wydaje mi się, że z uwagi na powyższe odpowiedzi innych, można zauważyć, że istnieją inwestorzy. Jednakże ci, którzy nikogo nie szukają, a są deweloperami w celu osiągnięcia zysku. Nikt nie dzieli obiektu, jeśli z góry wie, że nie zarobi na tym.

Chciałbym posiadać dwa domy. Oba warte 750 000 euro! plus 2x 250 000 euro na inwestycje i ponownie 2x 350 000 euro na utrzymanie, proszę

Chcę wrócić tam, gdzie dorastałem, zamieszkać tam wkrótce lub w przyszłości z żoną i być szczęśliwym. Ona wnosi dziecko ma małżeństwo, a jak się okazuje, również przyjmiemy moje dziecko, o którym niedawno dowiedziałem się. - wszyscy pragniemy prowadzić godne życie.

Dlatego można zmodyfikować pierwotne zamiary w ten sposób, że szukam również darowizn, aby móc właściwie żywić rodzinę.

Napisany przez matti85
Donacja na miliony? \r\n \r\n Naprawdę przesadzasz tutaj.

Ofiary tylko w takiej wysokości, na jaką jesteś gotowy wydać.

Napisany przez Caspar2020
Byłbym za wprowadzeniem internetowego prawa jazdy

Och... i według ciebie bym tego nie dał rady? Ale dlaczego tak myślisz?

Przeciętne roczne zarobki 36-letniego mężczyzny!? 30.000

Napisany przez matti85
I co nam to mówi?

Napisany przez 2tneub

I co nam to ma powiedzieć?

Że padłeś ofiarą trolla.

Dom jest postrzegany jako wypożyczony ;-)))

Napisany przez Gell
Czy kiedykolwiek słyszałeś o lokatorach-figurantach? ;-)))

Za 150 lat możesz przenieść swój Dom za pomocą wiązki laserowej. Teraz ma to dla mnie niewielkie znaczenie :eek:

Czy słyszałeś kiedyś o lokatorach-dalekostradcach? ;-)))

No i jeszcze jak! JA nie jestem lokatorem-dalekostradcą! wręcz przeciwnie! Nawet uprawiam Feng Shui!

[cytuj=ffinniganpete">
Chciałbym posiadać dwa domy. Oba o wartości 750 000 euro! plus 2x 250 000 euro na inwestycje oraz kolejne 2x 350 000 euro na utrzymanie, proszę
[/cytuj]
To nie jest żart! Znam właściciela domu - sam przedstawił mi tę ofertę

Napisany przez matti85
Oferty są jak piasek na plaży.

Co z tego, że są oferty, skoro nie masz pieniędzy ani nie możesz ich zdobyć?

Oferty są jak piasek nad morzem
Co ci dają oferty, jeśli nie masz pieniędzy, nie mówiąc o tym, że nie dostaniesz finansowania.

Jak wiele jest wart twój sen o takim domu?

Napisany przez matti85
Jeden raz na moje książki podstawowe, konto, nadgarstek i garaż i widzę, że to nie sen

Nie przejmuję się tym - system finansowy w końcu sam się załamie, a wszystko zostanie sprawiedliwie rozdystrybuowane! Wewnętrzne bogactwo jest i pozostanie nie do wycenienia! Zazdrość i zawiść - nigdy nie są cnotami! Jeśli chcesz, zobacz w poniższym filmie, jak pieniądze się rozpadają: https://m.youtube.com/watch?v=Uv2ngi5fDLU

tutaj jeszcze raz wyjaśniony jest system pieniężny ze wszystkimi jego niesprawiedliwościami i dlaczego tak nie może działać! - powszechnie wiadomo, że od dłuższego czasu kierowany jest przeciwko balonom pieniężnym, z których niektórzy wciąż dobrze żyją! Z uwzględnieniem tego faktu zaczęłbym teraz bardzo dokładnie zastanawiać się, w co chciałbym zainwestować dla siebie, swojej przyszłości i innych!
https://m.youtube.com/watch?v=ygaiWEXmuv0
A kiedy już o tym pomyślisz, być może dojdziesz do wniosku, że nie jest wcale tak złym pomysłem dać rodzinie godne życie.
Dlatego wzywam tutaj do inwestowania w budowę domów. nic więcej, nic mniej.

Napisany przez Daukind

A kiedy się nad tym zastanowisz, być może dojdziesz do wniosku, że nie jest wcale tak złe obdarować rodzinę godnym życiem.
Dlatego wzywam tutaj do inwestowania w budowę domów. Nic więcej, nic mniej.

Już teraz dbam swoimi podatkami o to, aby twoja rodzina miała godne życie. Nie jesteś w stanie sam o nią zadbać...

Napisany przez obelix
Zlot trolli na forum finansowym. Gratulacje!

Już teraz dbam swoimi podatkami o to, aby twoja rodzina miała godne życie. Przecież nie jesteś w stanie ich utrzymać...

godne życie!? No cóż, jeśli życie z dochodem poniżej granicy ubóstwa można nazwać godnym!
Poza tym, wyraźnie nie robisz wystarczająco, co można jednoznacznie stwierdzić po tej samej wypowiedzi!

...czas na wprowadzenie podatku Tobina!

Napisany przez tivopu
Halleluja! To dopiero zabawa. Dziękuję za doskonałą rozrywkę.
Doceniam Twoje życzenia. Ale przede wszystkim każdy jest odpowiedzialny za siebie. Nie bez powodu mówi się, że jest kowalem swojego losu. Dlaczego ktoś miałby inwestować w Ciebie tutaj, skoro nie wie, co z tego będzie miał, poza zrobieniem komuś przysługi? Dlaczego miałby nie sprawić, że moje życie byłoby piękniejsze?

Chciałbym posiadać dwie nieruchomości. Obydwie o wartości 750 000 euro! plus 2x 250 000 do inwestowania oraz ponownie 2x 350 000 na utrzymanie proszę.

Dom został sprzedany!

Dlaczego miałby mi nie ułatwić piękniejszego życia?

Max może sobie wyobrazić, że chce uczynić czyjeś życie piękniejszym za pomocą określonej sumy pieniędzy x!

Napisany przez Daukind

Dom zostały sprzedane!

Tak, ale chyba muszę to jeszcze raz przemyśleć. Po prostu wydać jedną pensję tygodniową... Powinienem najpierw porozmawiać z moim jamnikiem.

Napisany przez rebrun
ffinniganpete inwestowanie w ciebie to strata pieniędzy, ale jeśli mam pieniądze do wyrzucenia, to są ludzie, którzy mają życie mniej godne niż ty. W końcu wygląda na to, że masz dostęp do internetu, i tak dalej.
Są dzieci, które nie ponoszą winy za swoje nieszczęście, które dostałyby moje pieniądze, są zwierzęta porzucone w schroniskach, żebrak na rogu ulicy, który rano siedział w śniegu, stołówka dla dzieci w Wuppertal-Vohwinkel, Schronisko dla koni w Viersen, Kolonii i tak dalej, i tak dalej, i tak dalej, i pieniądze zniknęły. Pożyczanie ci pieniędzy nie przyniosłoby mi moralnej satysfakcji.

Nie zaprzeczam, że są ludzie, którym idzie jeszcze gorzej niż mnie!
Ale mnie prawie nie znasz! W ciągu ostatnich lat nauczyłem się bardzo dobrze gospodarować racjonalnie! Spędziłem też wiele lat pracując jako wolontariusz! Istnieją możliwości, aby czynić dobro bez pieniędzy! Moralnie zawsze jesteś po właściwej stronie, pomagając komukolwiek. Bardziej byłoby marnotrawstwem przekazać pieniądze organizacji charytatywnej, która przekazuje tylko ułamek tego, co zbiera, zachowując resztę dla siebie! Chodzi mi o to, aby móc zaoferować coś swojej żonie, jej synowi i mojej córce. Jeśli masz dla tego jakąś wartość, chętnie się z Tobą skontaktuję! A może masz jakąś poważną sugestię, jak mogę to osiągnąć inaczej?

Cześć kochani,
udało mi się znaleźć mieszkanie do wynajęcia w podwójnej gminie, w której dorastałem, pomimo niewielkiej dostępności i dużej liczby chętnych!
chciałbym podziękować mojemu nowemu wynajmującemu, jego matce, osobie, która mi to poleciła, moim rodzicom, wszystkim, którzy pracują w tle, wszystkim, którzy czytali ten wątek, a w szczególności tym, którzy tu coś napisali oraz oczywiście moderatorom, którzy go oznaczyli 5 gwiazdkami :kciuk:
Jestem bardzo wdzięczny, że są ludzie, którzy pomagają, nawet jeśli wiedzą, że nie mogę im zwrócić (materialnie) wiele, i rozumieją, jak ważne jest sprawienie komuś radość małymi gestami.
Na pewno jeszcze raz się odezwę na forum. Do tego czasu życzę wszystkim miłego czasu i pozdrawiam serdecznie
ffinniganpete

Napisany przez tivopu
Jaką teraz płacisz czynsz, jeśli można zapytać? I jak dużwe jest mieszkanie? I przede wszystkim GDZIE?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata