Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt zagraniczny / kredyt offshore

Napisany przez Gigi
Cześć wszystkim!
Czy ktoś ma doświadczenie z kredytami offshore / zagranicznymi?
Mam na myśli nie te popularne kredyty szwajcarskie, które ciągle są reklamowane, ale kredyty udzielane przez zagraniczne banki, a nawet banki prywatne.
Ciekawi mnie, czy coś takiego istnieje, ponieważ budżetowo mogę sobie pozwolić na kredyt i szukam właśnie takiego rozwiązania, ale mam zaległości w spłacie z poprzedniego kredytu. Mam również niemieckie miejsce zamieszkania, ale zagranicznego pracodawcę. Naprawdę trudna sprawa!
Będę wdzięczny za wszelkie informacje i wymianę doświadczeń w tej kwestii!
Pozdrawiam Gigi

Napisany przez Daukind
Nie bądź mi zły, ale to, co zwykle określa się jako pożyczki z zagranicy, znacznie przekracza Twą klasę zarobkową.

Napisany przez Gigi
Chodzi raczej o „nietypowe” kredyty offshore. Poważnie: pytanie brzmi, czy można coś załatwić za granicą, jeśli ma się dobrą i stabilną pensję, a krajowe przepisy UE utrudniają uzyskanie kredytu i „bogowie Schufy” robią to nawet niemożliwe.

Napisany przez Daukind
kredyt szwajcarski do 5000 euro, w przeciwnym razie: Nie.

Napisany przez creditcompare
Tak więc istnieją sposoby na uzyskanie tzw. pożyczki offshore, pytanie tylko, na ile jest to realistyczne dla Ciebie. Jak już Daukind wspomniał, opcją jest tzw. kredyt szwajcarski do 5000 EUR. Wszystko ponad to jest dla pojedynczej osoby stosunkowo trudne do uzyskania.
To oczywiście zależy także od Twoich oczekiwań

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata