Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Interesująca prognoza kursów na koniec roku.

Napisany przez 2cybercrash
Na dzisiaj po Świętym Mikołaju kilka interesujących ruchów: Lonza, oczywiście zarezerwowane, osiąga 78+ jak CIBA, guru gotówki gurgelt coś o pakietach EMS będących na sprzedaż, więc kursy powinny spaść, prawda? Synthess dolny post zarezerwowany, teraz zaczyna rosnąć z 147,5! Na szczęście jeszcze jest pakiet, choć z zakupem po 150. Phonak osiąga nowy szczyt, znowu zarezerwowany. Nadaje się do handlu! Vögele, szkoda że baza było 92, zyskuje na wartości, cel zakupowy był w okolicach 90/91, ale znowu jest 96! A teraz w krajach UE: Siemens przekracza poziom 100 CHF, przegapisz okazję do taniego zakupu. Pernod Ricard zapowiada podział akcji, wyniki przedprezentacji były rozczarowujące, ale kurs utrzymał się dosyć dobrze. LOreal zbliżył się ponownie do 65€, jest w okolicach 62, wskaźnik cena/zysk wynosi ponad 24, warto śledzić i uwzględniać go, jeśli nie jest tematem rozmowy. Danone otrzymał za to podwyższenie oceny. Nadal solidna wartość konsumpcyjna. WSkaźnik cena/zysk wynosi 21, niestety prawie brak transakcji na certyfikacie SWX. LOreal i Danone są solidnymi alternatywami dla Nestle.

Napisany przez ManfredBali
W tej chwili jestem trochę ostrożniejszy i raczej bardziej skłaniam się ku sprzedaży, zwłaszcza na rynku amerykańskim. Sprzedaż/częściowe sprzedaże, zrealizowane wczoraj i dzisiaj: Talisman, Oel, pozostają na mojej liście obserwowanych. INFOSYS 74.49, bardzo zmienna, indyjska firma oprogramowania Chicago Bridge, krótka transakcja, wysoki zysk +14% GE (36.05), w tej chwili 35.65, co cieszy. Richmont Synthes (ale dopiero teraz 145.5) - czy nadal za wcześnie? ING, jeden z moich ulubieńców, ale tylko trancha. E.ON Jeszcze otwarte do piątku (niestety tendencja spadkowa w ostatnie dwa dni): Sony 38.25, 8.12. dywidenda (już nie chcę wiedzieć) MSFT 28.10, także 8.12. dywidenda (już nie chcę wiedzieć) VZ 32.45, pomimo wysokiego dochodu SYSCO 32.85, byłby ładny zysk AMGN 81.95, był blisko, ale od poniedziałku znowu spada Syngenta 150.9 Antofagasta 17.56, bardzo interesujący tytuł, zmienny Swiss Re 103.4, prawdopodobnie się nie uda, więc po prostu dokupię. CS 69.95, być może teraz za wysoko? Logitech 64.5 ********** Globetel 3.6, żeby wspomnieć o tym złomie. Zlecenie stałe do końca roku. ********** W porę zaangażowany w Siemens (jak kiedyś wspominałem). Wydaje mi się, że otrzymałem raczej negatywny komentarz, o ile dobrze pamiętam? ;-) Total jest dla mnie najbardziej solidnym tytułem naftowym, gorzka pigułka: dywidenda jest niższa niż u RD. DT zamierzam dokupić (obniżyć koszt nabycia), nawet jeśli to trudne. CISCO? Nie jestem jego zwolennikiem, generalnie chcę się pozbyć blach. ********** Obecnie staram się uporać z moim zbieraniem linków. Później poinformuję o moich rozwiązaniach (lub czy pozostaje to tylko próbą?).

Napisany przez ManfredBali
AMGN Amgen zatwierdza program odkupu akcji o wartości 5 miliardów dolarów - bizjournals.com Czy to zawsze najlepszy znak dla insider trading? Sygnał zakupu? Test: Wiadomość nadeszła o godzinie 12:58, Kurs AMGN 79.33. Zobaczymy, czy ma to bezpośredni wpływ. W Bali jest teraz 2:00 rano, czas iść spać.

Napisany przez richard100
Cześć Manfred Stałem sie bardziej ostrożny, pozostaję wierny swojej taktyce, nie zawsze, ale częściej :lol: Nadal mam kilka tytułów w PF z głębokimi czerwonymi liczbami. Po prostu leżą. Patrzę zawsze na dywidendowy zwrot, inkasuję go i czekam na lepsze czasy. Dziś dostałem dywidendę z PFE. :lol: W międzyczasie dokupuję te akcje i sprzedaję znowu po 10% zysku. Zaczynam przesuwać swoje pieniądze w obligacje AAA w $, £, AU$ i NZ$. Zwrot 4-7%. Dow znów dziś spada. :cry: To nie jest dobry znak. CSGN raczej nie zobaczy już w tym roku poziomu 70 SFR. Pozdrowienia Rich

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata