Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: kredyt budowlany w Darmstadt

Napisany przez Sebastian85
Cześć drodzy użytkownicy,
Chciałbym kupić lub być może zbudować Dom w Darmstadt lub w okolicy.
Ponieważ uważam, że osobisty kontakt i doradztwo są bardzo ważne w tak dużym projekcie (nie mam doświadczenia), chciałbym zapytać, czy ktoś ma dobre kontakty lub polecenie. Myślę, że może to być bardzo pomocne zwłaszcza we wczesnej fazie.
Jestem również bardzo wdzięczny za wszelkie porady i wskazówki.
Dziękuję wszystkim, którzy mi odpowiedzieli,
Pozdrowienia,
Sebastian

Napisany przez 6Bankkaufmann
@Sebastian85, czym się zajmujesz zawodowo? Masz własny kapitał? Długi? Jaki przedstawiasz sobie cenę zakupu?

Cześć,

nie mam żadnych długów. Chciałbym wprowadzić około 50 000 euro kapitału własnego. Chciałbym sfinansować około 300 - max 350 tys. euro. To jest kwota, którą mogę / chcę sobie pozwolić.

Czy znasz odpowiedniego partnera, którego mógłbyś polecić?

Napisany przez nexttry
Pytasz doradcę finansowego, którego może Ci polecić? Obiektywizmu na pewno nie możesz się spodziewać (to ogólnikowa uwaga, nie odnosi się osobiście do bankowca!).

Jesteś tutaj na anonimowym forum. Wykorzystaj to i udostępnij wszystkie niezbędne informacje, wtedy można będzie to omówić. To jest siła tego miejsca - dostajesz wiele opinii od różnych osób.

Na razie nie odpowiadaj na prywatne wiadomości - wszyscy chcą Ci coś sprzedać. Najpierw omów tutaj swoje zamierzenia, a później zdecyduj, czy i kogo skontaktować.

Jeśli chcesz po prostu kogoś lokalnego... Zawsze to jest gra szczęścia, czy jest wiarygodny czy nie. Pozyskaj kilka opinii i porozmawiaj z 2-3 instytucjami. Ale jeśli omówisz to tutaj, będziesz miał solidną podstawę!

Musisz jednak podać znacznie więcej informacji. Wynagrodzenie, sytuacja rodzinna, co ma być kupione, kiedy, gdzie, dzieci, inne... I wszystko jest anonimowe, to dobra strona...

@nexttry, @sebastian85
To najłatwiejsze jak opisano powyżej.
Jasne, bez dodatkowych informacji nie osiągniesz nic.
Najlepiej określ jasno cenę zakupu nieruchomości, na przykład 300 000 EUR, i podaj, czy chcesz zapłacić dodatkowo koszty związane z zakupem, a jeśli tak, ile.
Jeśli chcesz zapłacić tylko koszty związane z zakupem, też w porządku.
Następnie po prostu zapytaj, jakie są Twoje dochody, ile chcesz zapłacić miesięcznie.
Poznaj oferty, jakie otrzymasz.

Napisany przez NaTwoim13
....na razie nie reaguj na wiadomości prywatne Chłopiec, chłopiec, chłopiec.
....ponieważ uważam, że osobisty kontakt i doradztwo są bardzo ważne w tak dużym projekcie...
Autor wątku jest na samym początku swoich doświadczeń, pewne rzeczy na pewno nie wie, na co powinien pytać, lub od czego powinien zacząć, wydaje mi się, że jest to bardzo trudne, aby znaleźć początek. Myślę, że oba podejścia są słuszne, czyli opublikowanie tutaj, ale także skontaktowanie się z fachowcem i ekspertem!
Dlaczego nie możemy po prostu przyjąć, że wszyscy jesteśmy tacy sami, bez względu na to, czy mamy sygnaturę czy nie? Wszyscy chcemy pomagać i robić to od lat za pośrednictwem różnych wątków!?! Co można sprzedać tutaj i przede wszystkim, kto powiedział, że wszyscy są zawsze tacy niemądrzy i da się im coś sprzedać? A przede wszystkim, jeśli coś zostało sprzedane, co było złe i użytkownik był przytłoczony? Nie przeczytałem jeszcze wątku, gdzie ktoś skarżył się na negatywne doświadczenie z którymś z ekspertów, przynajmniej zdecydowanie nie pozwoliłem moim stałym klientom na to, aby takie rzeczy miały miejsce, także po to, aby nie powstało wrażenie, że to forum to miejsce sprzedaży z następującym po niej wydarzeniem reklamowym. Dziwi mnie, że Bankier nie napisał, że chętnie się tym zajmie. Nie widzę w tym niczego nagannego.
Wiele faktów, danych i liczb zostało już podanych. Na tej podstawie obserwuję teraz, jak to będzie rozwijać się anonimowo. Nexttry jeszcze nie odpowiedział na to, zamiast tego chce unikać osobistego kontaktu, na pewno jednak zrobi to tak, że pomoże dalej użytkownikowi. Myślę, że teraz też Nexttry jest w obowiązku dostarczyć to, co obiecał, tak samo jak inni.

Napisany przez nexttry
Czytamy, czy po prostu publikujemy cokolwiek, jak zwykle? Napisałem przecież, że potrzebne są dalsze informacje. Przytaczam samego siebie: Musisz jednak podać znacznie więcej informacji. Wynagrodzenie, sytuacja rodzinna, co ma być kupione, kiedy, gdzie, dzieci, inne... I wszystko jest anonimowe, to dobre.... W przeciwieństwie do ciebie, ja tutaj niczego nie muszę sprzedawać. Siłą forum jest fakt, że pojawia się wiele różnych opinii, pewna mądrość tłumów panuje.
Dlaczego mogę tylko ostrzegać przed prywatnymi wiadomościami? Otóż prosto, łamie to publiczną dyskusję. Widzi się to jako jedno zdanie przez wielu, co zabiera obiektywność. To nigdy nie może być w interesie klienta (=twórcy wątku). Jest to jedynie w interesie osoby, od której pochodzi wiadomość prywatna. Głównym celem jest sprzedaż, w przeciwnym razie można by to zrobić publicznie. Twórca wątku jest anonimowy, dla niego nie ma żadnych wad, poza większą liczbą różnych opinii i tym samym większą obiektywnością, aby znaleźć rzeczywiście dobre rozwiązanie, nie jest to korzystne dla pośrednika kredytowego.
Dlatego jeszcze raz moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem jest: najpierw dyskusja na forum, POTEM podejście do pośrednika finansowego. Jednak samemu pójść do niego, a nie na osoby, które natarczywie wysyłają bezpośrednie wiadomości, bo one zazwyczaj kierują się własnym interesem, a nie interesem klienta.
Czy ty, noelmaxim, jesteś wiarygodny czy nie, nie chcę tego oceniać. W linku w twoim podpisie pod Referencje napisane jest: Że jesteśmy bardzo skuteczni w tej dziedzinie, potwierdzają nasze pozycje w rankingach prasowych. Podaj mi przynajmniej jedno... Te, które znam, w waszym przypadku były w ostatnich 10% (łatwo to znaleźć w internecie). Wszystkie inne, które były do niedawna na stronie, zostały usunięte, ponieważ były wymyślone. Eh... każdy może sam coś sobie pomyśleć.

Napisany przez NaTwoim13
Nexttry, wiesz, ile uczestników komunikuje się ze mną tutaj prywatnie, obok tego - co jest dla mnie bardzo ważne - dyskusje toczą się także tutaj na forum, dzięki czemu odpowiedzi, rozwiązania i metody działania stają się dostępne także dla innych? Czy potrafisz sobie wyobrazić, ile osób wysyła mi wiadomości prywatne lub maile, nie pisząc tutaj w ogóle? Chcesz też usłyszeć i przeczytać argumenty, dlaczego tak jest?
Ty - nie mam zamiaru cię urazić - chowasz się za swoimi ciągłymi atakami na moją osobę, rozmowami o prowizjach i perfidnym wypowiadaniem się na temat firmy Geld und Plan za anonimowością! Tak, korzystasz z niej dosłownie i uniemożliwiasz mi tym samym osobiste poznanie ciebie i pokazanie ci na przykład, co inni myślą o twoim sposobie myślenia! To oczywiście też twoje prawo, ale kto tu jest czarnym charakterem, ja, który występuje publicznie, dla każdego dostępny, czy ty, który ukrywa się za anonimowością i poleca ją nawet innym ludziom, którzy w pewnych okolicznościach mogliby skorzystać z sensownej, indywidualnej pomocy i wsparcia rezygnując z anonimowości.
I jeszcze raz, zależy mi bardzo na tym, aby dyskusje i sposoby działania kontynuowały się tutaj, aby wszyscy mogli z nich skorzystać, a ty również mógłbyś przedstawić przeciwwagę!!!! Nie osiągniesz tego jednak swoimi rozważaniami o prowizjach! Wierz mi, prawie nikt z tych osób, które następnie potwierdzają swoją intencję zakupu lub budowy!
Teraz jest wystarczająco informacji, proszę więc wróć do wątku i zaproponuj użyteczne sugestie

Napisany przez wbs

To również to, co mogę / chcę sobie pozwolić

Ta dyskusja w ogóle nie jest Twoją winą.
Od dłuższego czasu takie dyskusje w tej przestrzeni publicznej są zupełnie zbędne i niecelowe.
Nie rozumiem w ogóle, dlaczego takie problemy nie mogą być załatwione przez funkcję PW.
Każdy powinien móc wyrazić swoje zdanie. Jednakże nie należy zapomnieć o celu, jakim jest udzielenie możliwie dobrych i jakościowych odpowiedzi dla pytającego.
Uświadamiać go o ewentualnych ryzykach itp.
Sam miałem kiedyś złe doświadczenia. Jednakże to nie oznacza, że każdy pośrednik finansowy jest skorumpowany.
Dlaczego miałoby być naganne, że pośrednik finansowy, który tu działa, generuje interes z potencjalnego finansowania? Też tego nie rozumiem.
Uważam, że takie dyskusje nie powinny mieć miejsca tutaj w przyszłości.
A teraz do istotnych spraw:

Drogi Sebastianie. Możliwość sobie na coś pozwolić, a chcieć tego - to dwie różne pary butów. ;-)
Chciałbym więc zadać pytanie, dlaczego jesteś tak pewny w tej kwestii? To tylko przypuszczenie czy faktycznie potwierdzone liczbami?
Ważne jest zaznaczyć, że finansowanie, które obecnie pasuje ze względu na niskie oprocentowanie, może w przyszłości przestać pasować.
Dlatego prawdziwe liczby byłyby istotne i ważne do oceny, jeśli chcesz taką ocenę otrzymać, oczywiście.
Ogólnie rzecz biorąc, należy zakładać, że refinansowanie, czyli późniejsze przedłużanie kredytu, będzie miało przynajmniej 5% oprocentowanie.
Dlaczego? Średnie oprocentowanie z ostatnich 30 lat wynosi około 5%.
Z tego powodu absolutnie konieczne jest rozpoczęcie spłaty z co najmniej 3% oprocentowaniem.
Jeśli obecnie nie stać cię na to, osobiście zrezygnowałbym. Ryzyko niewypłacalności i późniejszej egzekucji w przypadku mniejszej spłaty wzrasta znacząco. Moje subiektywne spojrzenie.
Zasadniczo finansowanie budowlane jest tak specyficzne, że można je ogólnie poruszyć tylko pobocznie.
Jeśli naprawdę chcesz wiedzieć, czy możesz sfinansować swoją kwotę marzeń, musisz dołożyć starań i ujawnić wszystkie wymagane dane finansowe.
Serdecznie pozdrawiam,
Heidi

Cześć Heidi,
kiedyś powiedział mi znajomy, że należy liczyć około 400€ miesięcznie od każdych 100 tys. €. Wraz z moją żoną obecnie jesteśmy w stanie odkładać na koncie oszczędnościowym (czynsz + oszczędności) 2000€ miesięcznie. Moje zarobki nie będą zmniejszać się w najbliższych latach. Dlatego myślę o ratach w wysokości od 1600 do 1700€. Nie chcę wydawać więcej. Myślę, że taka kwota powinna wystarczyć przy 300 tys. €.

Napisany przez Miyagi

Cześć Heidi,
pewien znajomy powiedział mi kiedyś, że należy zakładać około 400 € miesięcznie na każde 100 tys. €. Obecnie, razem z żoną, udaje mi się odkładać 2000 € (na wynajem + oszczędności). Moje dochody również nie spadną w najbliższych latach. Myślę zatem o ratach w wysokości 1600-1700 €. Nie chcę wydawać więcej. Myślę, że to powinno wystarczyć na 300 tys. €.

Cześć,
400 € to dobre przybliżenie. Przy kredycie w wysokości 300 000 € i stopie anuitetu wynoszącej 5% (oprocentowanie i spłata) znajdziesz się w dobrym przedziale. Grubo mówiąc, skończysz w okolicach 25 lat +/- jeśli oprocentowanie wynosi 2% a spłata to 3% (rata 1250 €). Koszty ogólne to około 384 000 € przy założeniu, że oprocentowanie pozostanie takie samo przez cały okres kredytowania. Uważam jednak, że przy 20-letnim okresie obowiązywania oprocentowanie na poziomie 2% jest aktualnie w zasięgu twoich danych.
To oczywiście tylko ogólny zarys, ale aktualnie stosunkowo blisko rzeczywistości. Ja jednak sugeruję trzymać się 5% anuitetu. Wtedy, przy stopach oprocentowania w okolicach 2% (stała rata 1250 €), okres kredytowania wynosiłby między (oprocentowanie 1,5% - 24 lata, a przy oprocentowaniu 2,5% - 28 lat). Koszty ogólne w przypadku wyższego oprocentowania naturalnie znacznie wzrosną (około 60 000 €).
Na podstawie twoich danych (rata oszczędnościowa + czynsz?) uważam, że 300 000 € to całkowicie uzasadniona kwota. Pozostaje ci wtedy jeszcze trochę miejsca na inne wydatki oraz rezerwę na nieruchomość.
Polecałbym, abyś najpierw skontaktował się z dużymi pośrednikami (Interhyp, Dr.Klein), gdzie masz również możliwość spotkania się twarzą w twarz :-) ... takich pośredników jest pod dostatkiem w Darmstadt i okolicach.

Napisany przez volltilger
Myślę również, że liczby są realistyczne i uda się znaleźć finansowanie, znacznie trudniejsze będzie jednak znalezienie odpowiedniego obiektu lub działki, Darmstadt i okolice to naprawdę ogromny obszar z wyraźnymi różnicami cenowymi. Więc wyrusz na poszukiwania i zobacz, co jest oferowane w zakresie cenowym od 300 do 400 tysięcy i czy będziesz z tego zadowolony, jakie są moje wymagania, infrastruktura i może nawet poziom hałasu... za 400 tysięcy może się okazać, że w Ober Beerbach otrzymasz pałac z parkiem dookoła, na terenie miasta prawdopodobnie nie wystarczy to na coś wolnostojącego z obszerną działką, więc to trzeba najpierw rozwiązać.
Warto wziąć pod uwagę ostrzeżenie Heidi, również pamiętam oprocentowanie na poziomie 8% i wyższe...

Cześć,
więc czy nikt nie ma dobrego wskazówki ani doświadczenia z doradcą w Darmstadt i/lub okolicach?
Być może ta platforma naprawdę nie jest odpowiednim miejscem do poszukiwania pomocy... :-/

Jeśli chodzi o obszar w okolicy Darmstadt, jest wystarczająca liczba doradców. Decydujesz sam, jak duży jest ten obszar.

Napisany przez nexttry
1) Makler finansowi na forum są zainteresowani własnym interesem biznesowym, nie ma tutaj zainteresowania dalszym pośrednictwem.

2) Większość użytkowników jest tutaj tylko do czasu wyjaśnienia kwestii finansowania -> mały krąg stałych użytkowników, prawdopodobieństwo, że ktoś zna akurat doradcę u ciebie, nie jest zbyt duże.

3) Bez względu na to, czy tutaj dostajesz kontakt czy po prostu idziesz do najbliższego oddziału Interhyp lub Dr. Klein, to nadal jest loteria, czy trafiasz na dobrego czy złego. Zawsze więc moja rada: omów to tutaj, gdy już wiesz, czego potrzebujesz, szybko zauważysz, czy pośrednik jest kompetentny czy nie. Ta dyskusja jest zazwyczaj chętnie przekierowywana przez sprzedawców na bezpośrednią rozmowę poprzez wiadomości prywatne, e-maile, telefony, itp., ponieważ można w ten sposób łatwiej sprzedawać. Ten sposób postępowania bardzo mi pomógł podczas budowy mojego domu od A do Z, ponieważ w wielu sprawach inaczej toczę się w labiryncie ekspertów i wszystko brzmi bardzo dobrze z ich ust.

-> Albo kontynuuj dyskusję tutaj, albo poszukaj własnego doradcy w okolicy. Jak już zauważył bankier, jest ich mnóstwo.

1)
...
3) Bez względu na to, czy uzyskasz kontakt tutaj, czy po prostu udasz się do najbliższej placówki Interhyp lub Dr. Klein, zawsze pozostaje kwestią losową, czy trafisz na dobrego czy złego pośrednika. Dlatego zawsze moja wskazówka brzmi: omów to tutaj, a kiedy już będziesz wiedział, czego potrzebujesz, szybko zorientujesz się, czy pośrednik jest kompetentny czy też nie warty uwagi.
-> Omów to tutaj albo po prostu znajdź doradcę na miejscu. Jak już powiedział bankowiec, jest tego sporo.

Tak to właśnie jest. Przygotuj dokumenty i ruszaj do placówek!

Napisany przez Shipment
Jesteś nowy w Darmstadt? Zalecam skontaktowanie się z lokalnymi bankami i przedstawienie im swoich potrzeb. Omów wszystko na miejscu i upewnij się, że będziesz w stanie poradzić sobie z tym wszystkim. Gdy będziesz mieć oferty, będziesz mógł dokładniej je przejrzeć i porównać.

Napisany przez NaTwoim13
...i ruszamy do oddziałów

Napisany przez wbs
...do oddziałów? Co to za porada? Idę do trzech oddziałów i zadaję trzy pytania... Trzy razy Schufa... I potem wynik mówi „Cześć” ?!

Napisany przez Tom1987
Dlatego powinno się złożyć tylko jedno zapytanie o warunki. Jest ono bez wpływu na punktację w Biurze Informacji Kredytowej

Dlatego należy złożyć zapytanie warunkowe. Jest to neutralne dla Biura Informacji Kredytowej

Tak więc postąpiliśmy i po 4 spotkaniach bardzo dokładnie wiedzieliśmy, czego nie chcemy.

Napisany przez NaTwoim13
Przede wszystkim potem wie jeszcze mniej niż wcześniej!! W zasadzie można to zrobić, można, ale co z tego wynika? Co?
Niechaj mnie źle nie zrozumieją, uważam, że warto odwiedzić swoją główną bankowość, a może nawet drugi bank, ale jaki to jest poradnik... i wyruszaj do oddziałów. A co jeśli tam, gdzie mieszka OP, jest tylko jeden bank, a najbliższy oddalony o 30 km, czyli np. Sparkasse i jedna Volksbank? Szarp budynek oszczędnościowy, a potem do tego dobry Riester, a potem?
Nexxttry miał właściwe podejście, informacje można tutaj znakomicie uzyskać, zasięgnąć opinii, poddać dyskusji i uchwycić różne punkty widzenia.
Teraz ponownie przeciw Nexttry, nawet koncepcje można tutaj stworzyć, przedyskutować i zestawić je z doświadczeniami zdobytymi na miejscu. Czy może być coś prostszego? Gdzie odbywa się towarzyska wymiana zdań? Jakie to ma korzyści?
@Sebastian
Twoje niepewności zaczynają zmniejszać się z każdym razem, informacje zwiększają twoją wiedzę na temat finansowania, nie musisz podpisywać nigdzie, pozwól się tutaj uświadomić, pozwól sobie pomóc i znajdź wsparcie.
W przeciwnym razie zobacz, gdzie jest oddział Interhyp, to zaoszczędzi ci zbędnych wizyt w bankach. Mają wszystkie banki w swoim portfolio, a to, co oszczędziłbyś osobiście, jakieś 0,1%, gdybyś działał bezpośrednio, straciłbyś z powrotem, ponieważ nie mógłbyś odwiedzić różnych banków, szczególnie zaś nie możesz być odpowiednio doradzany przez poszczególne banki w zakresie różnorodności i wszechstronności możliwości.

Napisany przez NaTwoim13
Mam nadzieję, że dyskusja o finansowaniu budowy nie odbywa się w jelitach

To musiało wyjść, to musiało zostać powiedziane!!!

Napisany przez Caspar2020
@Sebastian85: niezależnie od tego, od czego zaczniesz; koniecznie idź do kilku. Na przykład do jednego z dr.klein i do interhyp, ale także do Twojego banku domowego lub banku na rogu
Mają one swoje zalety i wady.
Dopiero gdy przeprowadzisz kilka takich rozmów sprzedażowych, zauważysz, gdzie czułeś się najlepiej zaopiekowany; lub zauważysz różnice w doradztwie, ale również będziesz mógł opracować bardziej ukierunkowane pytania i odpowiedni plan dla siebie w każdej rozmowie.
Przede wszystkim nie pozwól się naciskać, że jakakolwiek promocja finansowa jest dostępna tylko przez krótki czas.
W końcu chodzi o dużą ilość Twoich pieniędzy.

Napisany przez NaTwoim13
Witaj Casperze2020, coś zapomniałeś!!!

Napisany przez BubbleGum

@Sebastian85: niezależnie od tego, od czego zaczniesz; zdecydowanie idź do kilku. Na przykład do dr. klein i interhyp, ale także do swojego banku lub banku za rogiem

czy to oznacza, że dr. klein i interhyp mają pozyskać konkretne oferty na rynku? Jak reaguje bank, który otrzymuje równoległe zapytania od różnych pośredników?

@BubbleGum, na pewno Caspar2020 nie miał tego na myśli.

Dr.Klein, Interhyp, Noelmaxim i ja oraz inni pośrednicy finansowi mamy oprogramowanie, dzięki któremu można obliczać oferty kredytów hipotecznych. Bank nie otrzymuje jeszcze bezpośredniego zlecenia od klienta podczas korzystania z tego oprogramowania. Dopiero gdy wszystkie fizyczne dokumenty są dostarczone, a wnioski podpisane, wtedy trafia to bezpośrednio do banku.

Napisany przez NaTwoim13
Podstawowo byłoby to możliwe, ale dlaczego? Pozwalam sobie doradzać się różnym firmom konsultingowym i bankom (myślę, że Caspar miał to na myśli), selekcjonować-modyfikować-sondować oferty, a następnie decydować się na najlepszą ofertę, a osoba, która ją przedstawiła, zajmuje się również finansowaniem. Jeśli obie osoby przedstawiają te same oferty od tego samego banku (jak zawsze jest w przypadku Ing.DiBa), decyduję się na tę, która najlepiej do mnie pasuje.

Jeśli finansowanie jest trudne lub ocena obiektu sprawia trudność, może być sensowne złożenie wniosku o finansowanie w 2 lub 3 bankach, aby w razie odrzucenia nie zaczynać od zera po 2 tygodniach, gdy już następni zainteresowani grożą zakupem nieruchomości. Jeśli jest zaangażowany agent nieruchomości, obecnie jest to niestety podwójnie trudne, ponieważ w przypadku opóźnień mogą szybko udzielić zgody innemu klientowi.

Wszystko zależy od wyjściowej sytuacji, a doświadczony pośrednik finansowy informuje o ryzykach i pułapkach, dlatego podejmuje się realizacji projektu kredytowego we współpracy z konsumentem i agentem.

W końcu Dr. Klein, Interhyp i ja mogę zaoferować to samo w zakresie wyboru banków, ale kluczowa jest rozwinięta koncepcja, a umiejętności poszczególnych doradców różnią się. Finansowanie jest dobre tylko takie, jak koncepcja, a stopa procentowa lub stopy procentowe są konsekwencją tego. Jest niewiele regulacji dotyczących stóp procentowych, ponieważ wszyscy korzystają z tych samych portali, ale to właśnie koncepcja jest decydująca, a wtedy ziarno oddziela się od plew!
Edycja: Bankier był trochę szybszy

Napisany przez BubbleGum

Dr.Klein, Interhyp, Noelmaxim lub ja oraz inni pośrednicy finansowi mamy oprogramowanie, dzięki któremu można obliczać oferty kredytów hipotecznych.

W czym różni się Państwa oprogramowanie od kalkulatora online odsetek?

Napisany przez BubbleGum

decydujący jest jednak rozwój koncepcji, a tutaj naturalnie różnią się umiejętności poszczególnych konsultantów. Finansowanie jest tak dobre jak koncepcja, stopa procentowa lub stopy procentowe są następstwem tego.

W zasadzie, nadal czekam na Państwa koncepcję finansowania

Napisany przez NaTwoim13
Kalkulator online to zabawka. Otrzymują Państwo jedynie wskazanie, około-typową kondycję. Nic trwałego, nic konkretnego, nic wiążącego.

W przypadku mojego kalkulatora, podaje się około 100 parametrów, jeśli czegoś brakuje, nie dzieje się nic! Gdy wszystko jest wprowadzone, uzyskuję dostęp do banku. Ocena już z zapytaniem do Schufy (neutralny wynik punktacji Schufy, jako zapytanie o kondycję). Bank następnie decyduje w systemie na podstawie wprowadzonych danych. Jeśli te dane zostaną później sprawdzone przez bank w kontekście złożenia dokumentów i wniosków jako trwałe, finansowanie zostaje dokładnie zatwierdzone tak jak zostało zaplanowane. Wtedy określam warunki i je zabezpieczam.

Napisany przez Caspar2020
Muszę zgodzić się z noelmaxim. W zasadzie wszystkie kalkulatory online to zabawki. Nawet większość parametrów nie jest dostępna w tych kalkulatorach online (szczegóły dotyczące obiektu, szczegóły dotyczące sytuacji finansowej kredytobiorców, itp.). Dodatkowo, na przykład przy ocenie kredytowej (w zależności od tego) można zauważyć, na jakich parametrach to zależy. I to może być całkowicie różne w zależności od banku. Na przykład, jeśli koszty modernizacji są w pełni lub tylko częściowo uwzględniane przy podnoszeniu wartości. Kryteria wypłat są przechowywane przez uczestniczące banki w tych systemach rynku pośrednictwa kredytowego. Różnice polegają na tym, że dr. klein korzysta z innej usługi pośrednika rynkowego niż interhyp. W zależności od banku może wystąpić pewne różnice.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata