Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: ingdiba

Napisany przez hann
Cześć,
mam krótkie pytanie dotyczące otwarcia konta w DIBA:
- jakie wartości punktacji (Schufa) są wymagane?
Czy 88,7 punktu podstawowej punktacji jest za niska?
Dzięki!

Napisany przez Daukind
Punkty bazowe nigdy (!) nie są przekazywane bankowi.

Napisany przez hann
Jasne, ale bank odmawia, mimo że nie ma żadnych negatywnych wpisów. ?

Napisany przez Daukind
Być może bank zapyta także inne biura informacji kredytowej?

Napisany przez gardenha
Cześć hann,
Szybko sprawdziłem stronę główną ingdiba. W sekcji dotyczącej otwarcia/odrzucenia konta rozliczeniowego znajduje się coś takiego (fragment):
Naturalnie sprawdzamy każde zgłoszenie konta rozliczeniowego. Podczas procesu uwzględniamy między innymi nasze wieloletnie doświadczenie w dziedzinie kredytowej. Co, na przykład, bierzemy pod uwagę:
Stosunek zatrudnienia Warunki dochodowe Doświadczenia z dotychczasowych relacji biznesowych Informacje od biur informacji kredytowej (np. raporty od SCHUFA i ewentualnie infoscore)
Wagi te informacje, uwzględniając je w naszej decyzji, czy otworzyć konto rozliczeniowe. Decydujące nie jest pojedyncze źródło informacji, a całościowy obraz. W ten sposób zapewniamy, że wszystkie wnioski są oceniane według tych samych standardów. W każdym przypadku zastrzegamy sobie wyraźnie podpisanie i akceptację umowy. Dotyczy to także sytuacji, gdy nie jest składany wniosek o debet ani nie korzysta się z karty VISA lub karty debetowej.
(https://www.ing-diba.de/girokonto/kundenservice/#!01577)
Może to Ci pomoże.

Napisany przez hann
kto to wie ?
chociaż według ingdiby sprawdzana jest tylko schufa.
Z kolei schufa twierdzi, że moje informacje są w porządku.
Jednakże nie mówią nic bardziej szczegółowego przez telefon...

Napisany przez hann

Cześć hann,
szybko zajrzałem na stronę główną ingdiby. W sekcji dotyczącej otwarcia/odrzucenia konta osobistego znajduje się następujący fragment (wyciąg):
Niemniej, każdy wniosek o konto osobiste jest przez nas sprawdzany. W tym procesie uwzględniamy między innymi nasze długoletnie doświadczenie w branży kredytowej. Co dokładnie oceniamy:
Warunki zatrudnieniaSytuację dochodowąDoświadczenie z dotychczasowych relacji biznesowychInformacje uzyskane od biur informacji gospodarczej (np. raporty z SCHUFA oraz ewentualnie infoscore)
Te informacje są przez nas oceniane i brane pod uwagę podczas podejmowania decyzji o otwarciu konta osobistego. Decydujące nie jest pojedyncze źródło informacji, lecz całościowy obraz sytuacji. Dzięki temu zapewniamy, że wszystkie wnioski są oceniane według tych samych kryteriów. Zastrzegamy sobie wyraźnie uprawnienie do zawarcia i przyjęcia umowy. Dotyczy to również sytuacji, gdy nie zostanie złożony wniosek o debet oraz/lub zrezygnuje się z karty VISA/girocard.
(https://www.ing-diba.de/girokonto/kundenservice/#!01577)
Może ci to pomóc.

tak,
w infoscore nadal widnieje - zamknięty - wpis.

Napisany przez TomTy
Czy zapytałeś, dlaczego to zostało odrzucone? Może sprawa da się po prostu wyjaśnić.

Napisany przez Doso
Spróbuj w podobnym banku, na przykład w DKB. Czytałem już kilka razy, że tam się udało, mimo że Diba odmówiła, i odwrotnie.

Napisany przez Hero

kto to wie?
chociaż według ingdiba tylko schufa jest sprawdzana.
Z kolei schufa twierdzi, że moje informacje są w porządku.
Jednak nie chcą powiedzieć więcej przez telefon...

Czy możliwe, że obecnie masz na swoim starym koncie w banku konto z nadwyżką środków lub konto podstawowe? Stary numer konta podaje się w aplikacji o konto bieżące z powodu rozliczeń. Jeśli tak: Istnieją wskazówki, że banki przypisują określone cyfry numeru konta do kont z nadwyżką środków. W Haspa była to/było to kiedyś 1199 na początku. W Commerzbank (według mojej doradczyni) miały to być podwójne zera ( xxxxxxxxx00 ) na końcu.

Napisany przez patte_ricke
Tego gówna naprawdę wcześniej jeszcze nie czytałem!
Wszystkie główne konta w Commerzbank mają na końcu 00!
To po prostu wszystkie podrzędne konta 00.
Jeśli otworzysz konto oszczędnościowe lub kolejne konto bieżące, otrzyma ono na końcu 01.
Chyba że nalegasz na nowy numer klienta.

Napisany przez lotti
Również dostałem konto bieżące ING Diba... i to pomimo tego, że moje dane w Schufa są wszystko inne niż optymistyczne. Mój wynik bazowy wynosi zaledwie 86%. Jedyną rzeczą, która mi nie została przyznana, był debet. Ale potrafię z tym żyć...

Napisany przez jens045bln
Zauważyłem, że ING Diba nie jest zbyt zainteresowana pozyskiwaniem nowych klientów. W zeszłym roku chciałem tam otworzyć konto osobiste - zawsze mówiono mi, że brakuje dokumentów, mimo że za każdym razem wysłałem wszystko kompletnie. Po trzeciej próbie po prostu się poddałem i poszukałem innej banku.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata