Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Darowizny dla organizacji z siedzibą za granicą.

Napisany przez Lutetium
Chciałbym regularnie wspierać następujące organizacje:
https://www.sparcpk.org/GivingtoSparc.html (Pakistan)
https://www.edm.ch/de/helfen (Szwajcaria)
Nie mówię o bardzo wysokiej kwocie, około 15€ miesięcznie na każdą organizację. Mam także inne projekty organizacji mające swoją siedzibę w Niemczech, ale jeśli przeszkody nie są zbyt wielkie, wolałbym obecnie wspierać wyżej wymienione.
Moje pytania to:
Czy istnieją dodatkowe opłaty za przekazywanie pieniędzy zagranicę? Jeśli tak, to jak wysokie są one w przybliżeniu?
Czy lepiej jest wspierać zagraniczne organizacje rzadziej, na przykład kwartalnie 45€?
Czy to bardzo zależy od zaangażowanych banków?
Ponieważ pytania te są dość trudne do udzielenia jednoznacznej odpowiedzi, możecie również po prostu dać wskazówki dotyczące tych pytań:
Gdzie najlepiej można uzyskać takie informacje? (inne forum, bank itp.)
Jestem studentem.
Dziękuję za wszelkie przyszłe odpowiedzi.

Napisany przez 6Bankkaufmann

Napisany przez Lutetium
Cześć, specjalnie wybrałem te dwie organizacje i postępowałem według określonych kryteriów. Chcę przekazać darowiznę w celu konkretnego celu, a te dwie organizacje wydają się być na to najlepiej przystosowane. W innym przypadku z pewnością wybrałbym prostsze rozwiązanie. Piszę, że jestem studentem, ponieważ studenci czasami mają inne zasady w różnych dziedzinach i nie chciałem lekceważyć tego faktu, nawet jeśli nie mam pojęcia, czy jest to istotne dla tego pytania.

Napisany przez 2tneub
To zależy od banku do banku. W Szwajcarii może być darmowe w niektórych przypadkach, podczas gdy w Pakistanie raczej będzie drogie.

Napisany przez Sikor
W obrębie strefy [url]euro[/url] możesz dokonać bezpłatnego przelewu SEPA. Jednak ani Szwajcaria, ani Pakistan nie używają [url]euro[/url]. Musisz zapytać w swoim banku, jak wysokie są opłaty za przelewy zagraniczne, lub sprawdzić w cenniku. Przy tak niskiej kwocie zastanawiam się jednak, czy jest to sensowne. Bardzo prawdopodobne, że zapłacisz praktycznie takie same wysokie opłaty dodatkowe.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata