Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Nowy

Napisany przez richard100
Hej Cybercrash, Czy mógłbyś przyjrzeć się temu tytułowi dokładniej i powiedzieć mi, co o nim myślisz? Pozdrowienia Rich dolarów za akcję swoim akcjonariuszom. Na dzień 30 września 2005 roku dochód podatkowy REIT spółki przekroczył wypłacone dywidendy o około 1,42 dolara na akcję. Ponadto spółka szacuje, że dochód podatkowy REIT na koniec roku przekroczy swoje wytyczne dywidendowe w wysokości 6,50 dolara na akcję o mniej więcej taką samą kwotę, jak dochód podatkowy REIT przewyższa wypłacane dywidendy. Spółka spodziewa się, że nadmiar na cały rok 2005 wyniesie mniej więcej 1,50 dolara na akcję. Spółka zamierza skorzystać z przepisu Kodeksu Podatkowego, który pozwala na przekazanie nadmiaru dochodu podatkowego do 2006 roku i rozdzielenie nadmiaru dochodu podatkowego jako części swojej regularnej dywidendy kwartalnej w kwietniu 2006 roku, unikając przy tym podatku uzupełniającego lub podatku dochodowego od takiego nadmiaru.

Napisany przez 2cybercrash
Należy również do grupy amerykańskich banków hipotecznych, PE 5,5, dla 2006 roku wynosi 5,3, ogromna dywidenda nieznacznie wyższa od zysku na akcję, oczywiście odzwierciedla się to w cenie. Ta sama kategoria co IMH, trzeba jednak uważać, aby nie generować ryzyka skoncentrowanego. Na CNBC można usłyszeć komentarze, że sektor nie jest jeszcze gotowy do kupna. Niskie ceny nie oznaczają koniecznie, że cena będzie wzrastać. Wraz z rosnącą krzywą oprocentowania w USA ceny tych banków hipotecznych mogą spaść. Te wartości mogą stać się problematyczne, jeśli klienci nie będą w stanie spłacić odsetek od kredytów hipotecznych, nieruchomości zostaną zajęte, a ceny nieruchomości spadną. Warto wiedzieć, kto są dłużnikami i czy mają odpowiednią zdolność kredytową. Obecnie mam akcje IMH, dodam ten przypadek do mojej listy obserwowanych, dzięki za sugestię.

Kupiłem tytuł za 38,17$. Po gwałtownym spadku kursu o prawie 10%, teraz się ustabilizował. Teraz dobra wiadomość dotycząca dyw. Wynagrodzenie za to... Pozdrowienia, Rich link

Wygląda na to, że kurs nie będzie w stanie tak szybko i łatwo zrekompensować/odrobić tak dużego spadku dywidendy. Zauważam jednak, że te banki hipoteczne generują duże różnice w kursach, które można obchodzić. To pozostaje interesujące. Zobaczymy, co się wydarzy w styczniu po dywidendowym spadku?

Cześć Cybercrash, z ex Div. 30.12.05 Pozdrawiam Rich

Napisany przez ADMCI4
Cześć Rich, Cybercrash! Dzięki za wskazówki, obejrzałem NEW i IMH. IMH jest tańsze, ale może mieć więcej minusów szacowane dochody podlegające opodatkowaniu mogą nadal być pod presją informuje szef. Mam zamiar kupić NEW w poniedziałek po obecnym kursie ($37,26). Jak pisze Cybercrash, kurs powinien spaść w styczniu, ale być może nie o więcej niż dywidenda $1,70. Zarząd patrzy z optymizmem w przyszłość 2006 roku. Tylko dlaczego w 2005 roku cena spadła o 40%? Lancelot

Napisany przez ADMCI4
Złożyłem zlecenie zakupu w UBS - Limit nie zostało zaakceptowane dla funduszy inwestycyjnych spoza UBS! Musiałem złożyć zlecenie „bestens”. Co za bzdura? Broker musi wprowadzić zlecenie do systemu NYSE, prawda? Lancelot

Cześć Lancelot Obserwuję NFI od kilku miesięcy i śledziłem z dokładnością zmiany kursu. Faktem jest, że Amerykanie działają na rynku bardzo emocjonalnie i bojaźliwie. Słuchają znacznie bardziej analityków i innych ekspertów niż my. To otwiera dla nas nowe możliwości. :lol: Przed każdym podwyższeniem stóp procentowych pojawia się straszydło bańki nieruchomości. To właściwy powód. Przy każdym podwyższeniu prognozowano, że na rynku nieruchomości w USA nastąpi kryzys. Pomyśl o Marcusie, który zawsze wypowiadał się bardzo negatywnie na ten temat. Jak to się dzieje, że po wszystkich tych podwyżkach stóp procentowych banki mogą podnosić dywidendy. Teraz, kiedy kończy się ten okres podwyżek, kursy znowu zaczynają rosnąć. Również wspomniano, że te akcje są bardzo silnie manipulowane poprzez nagie krótkie sprzedawanie Po raz pierwszy spotkałem się z tym terminem przy okazji NFI. Akcje są sprzedawane, mimo że nie istnieją. Wydaje się możliwe w USA. :cry: Już wcześniej powiedziałem Dany, że traktuję tę inwestycję jako obligację długoterminową, nie daję się zniechęcić przez wahania i z radością pobieram dywidendę. Za kilka lat odzyskam swoje pieniądze... :wink: Pozdrowienia rich p.s. Oto krótki fragment na temat nagiego krótkiego sprzedawania. Co jest nie tak z krótką sprzedażą? Krótka sprzedaż nie jest sama w sobie czymś złym. Jak widać na przykładzie, pomaga skorygować nadmiary na rynku. Problem pojawia się, gdy krótkosprzedawcy korzystają z schematu zwanego nagą krótką sprzedażą, aby dokonywać transakcji. Nagie krótkie sprzedawanie polega na sprzedaży krótkiej bez pożyczania akcji. W ten sposób krótkosprzedawcy mogą sprzedać tyle, ile chcą, nie mając obowiązku zwracania akcji. Możliwość niezwrócenia akcji powoduje zamieszanie na rynku mikrokapitałowym. W szczególności krótkosprzedawcy mogą atakować małe wschodzące firmy i doprowadzać ich akcje do zera, uniemożliwiając pozyskiwanie kapitału i zastraszać innych inwestorów, którzy rezygnują z pozycji, nie na podstawie fundamentów, ale jedynie z powodu manipulacji akcjami. Oczywiście, gdy widzisz, że cena twoich akcji spada, najprawdopodobniej sprzedasz je najpierw i zadasz pytania później. Krótkosprzedawcy mogli wymykać się z tej praktyki, ponieważ tylko firmy należące do NASD musiały przestrzegać reguł dostawy. Istnieje wiele grup, takich jak kanadyjskie firmy maklerskie, specjaliści, gracze opcji, które nie są członkami NASD i dlatego nie muszą przestrzegać reguł NASD wymagających od członków zapewnienia dostawy akcji do daty rozliczenia. Na przykład, jeśli otworzysz konto maklerskie w firmie kanadyjskiej, mogą oni utrzymywać otwarte zlecenia niezwrócenia na swoich książkach. Grupa krótkosprzedaży operująca poprzez firmę maklerską w Kanadzie dosłownie może uniknąć dostarczenia swoich akcji. W Kanadzie, przed wprowadzeniem nowego przepisu, inwestorzy nie musieli pożyczać akcji przed ich krótką sprzedażą.

Napisany przez ADMCI4
Rich pisze: Przy każdym wzroście przewidywano, że na rynku nieruchomości w USA nastąpi krach. W innych krajach również jest podobnie, na przykład w Wielkiej Brytanii. Faktem jest, że potencjalni nabywcy domów zawsze będą chcieli kupować, tak długo jak uważają, że stopa procentowa jest niższa niż przyszłe wzrosty cen domów. I tak pozostaje, nawet jeśli stopy procentowe rosną. Większość nabywców domów uważa, że zakup domu to dobra inwestycja z długoterminowym zyskiem. Często nie jest to prawda, ale jeśli ktoś lubi mieszkać w domu, to nie zwraca zbyt dużej uwagi na zyski czy straty kapitałowe. Liczy się raczej to, czy można spłacać odsetki, a nowy właściciel oczywiście zrobi wszystko, aby bronić swojego domu przed bankiem. W Wielkiej Brytanii rezygnuje się praktycznie ze wszystkiego, nawet z jedzenia, żeby zapewnić spłacenie odsetek. Nie wiem, czy w USA jest podobnie, czy może ludzie szybciej się poddają i popadają w bankructwo. Inwestując w te REIT-y, zakładam, że pewne ryzyko jest już pokryte w bilansie. Jest to tylko założenie, ponieważ nie znam branży i jej praktyk księgowych. Mam nadzieję, że udział w bankructwach właścicieli domów nie będzie zbyt wysoki! Mogę zrezygnować z kilku wypłat dywidendy, jeśli biznes potem się odbije. Lancelot

Lancelot pisze: Cześć Rich, Cybercrash! Dzięki za rady, zajrzałem na NEW i IMH. IMH jest tańsze, ale może mieć większe ryzyko spadku szacowane dochody podlegające opodatkowaniu mogą nadal ulegać pewnej presji mówi szef. Mam zamiar kupić NEW w poniedziałek po obecnym kursie ($37,26). Jak pisze Cybercrash, kurs powinien spaść w styczniu, ale być może mniej niż $1,70 dywidendy. Zarząd patrzy z optymizmem w przyszłość 2006 roku. Cześć Lancelot Wygląda na to, że dobrze poszperałeś.. :lol: Tak, IMH tymczasowo przesunęło ogłoszenie o dywidendzie z 13.12. na 5.1.06. Powód mi nieznany. Spowodowało to odrazu niepokój na kursie. Mam troszkę udziałów, i liczę na najlepsze. NEW wydaje się być w porządku. Dywidenda potwierdzona na styczeń. 30.12. kurs spadnie, ale zazwyczaj szybko się podnosi. Pozdrawiam Rich Tylko, dlaczego kurs w 2005 roku spadł o 40%? Lancelot

Napisany przez ADMCI4
Właśnie kupiłem 200 sztuk po cenie $37.90 podczas otwarcia. Podniosłem limit do $38, ponieważ spodziewałem się wzrostu kursu. Musiałem skorzystać z pomocy doradcy z powodu zablokowanego wprowadzenia limitu. Lancelot

Cześć Lancelot Gratulacje.! :lol: Wskazówka: Zapiąć pasy. Te tytuły zawsze wykazują silne wahania w dół i w górę. Ale dywidenda zawsze sprawia przyjemność.. :lol: Pozdrowienia Rich

Napisany przez ADMCI4
Dziękuję za uwagę. Jestem inwestorem ryzykownym. Jeśli te 2 tytuły REIT pokażą silniejsze spadki niż inne w moim portfolio, to zjem swój kapelusz! Lancelot

Dziś dla tego tytułu ex Div. Date. Zrobiłem interesujące odkrycie. Gdy patrzę na kursy na Nasdaq.com, to widzę, że dywidenda jest już odjęta od kursu. Dlatego różnica kursu między UBS.Quotes a Nasdaq.com. Pozdrowienia Rich https://quotes.nasdaq.com/asp/summaryquote.asp?symbol=NEW%60&symbol=TMA%60&symbol=NFI%60&symbol=IMH%60&selected=NEW%60

Napisany przez ADMCI4
To niemożliwe. Dnia 10.16 kurs wynosi $37.27 na obu stronach i obie są po dywidendzie. Lancelot

Cześć Lancelocie Oto dowód: Na New UBS nie wykonuje prawidłowej aktualizacji. ale oto przykład NFI, który również był dzisiaj ex Dix. NFI 751011 US6699474002 FR:514591 AT:939202 DE:939202 GB:2143486 Data Otwarcie Wysoka Niska Ostatnia Zmiana Zmiana % Czas Opóźnienie 28.12.2005 29.41 (09:31) 29.65 (09:32) 29.35 (10:15) 29.43 (10:23) -1.32 -4.29 10:23:57 20 i Nasdaq: https://quotes.nasdaq.com/quote.dll?mode=stock&page=quick&symbol=nfi&symbol=&symbol=&symbol=&symbol=&symbol=&symbol=&symbol=&symbol=&selected=nfi

Napisany przez ADMCI4
Jednak jest aktualizowany z opóźnieniem 20 minut, tak samo jak w twoim źródle - spójrz na zegarek! Mówię, spójrz na notowania UBS pod numerem 1936460, a zobaczysz to samo co na Nasdaq. Musisz wybrać tylko Investment Funds, w przeciwnym razie nie znajdzie tego tytułu. Lancelot

Napisany przez ADMCI4
OK, teraz zmieniłeś źródło na aktualne dane. UBS tego nie oferuje. Lancelot

Cześć Lancelocie Chyba nie wyraziłem się jasno. :lol: To, co chciałem powiedzieć, to że w UBS podawany jest efektywny dzienny spadek, na przykład -1.50$. Dla mnie oznaczałoby to, że w NEW tytuł faktycznie rośnie o +0.20, ponieważ dywidenda wynosi 1.70$. Na Nasdaq nie znajdziesz -1.50$, tylko od razu +0.20. Nic specjalnego, ale jeśli nie zdajesz sobie sprawy z ex-div, w UBS może być to trudne. Mi się to już zdarzyło. :wink: Pozdrowienia Rich

Napisany przez ADMCI4
Och, co widzę tutaj! W przypadku pierwszej notowania sumarycznego na Nasdaq, na górze jest czas rzeczywisty, a na dole jest czas z 20-minutowym opóźnieniem. Gdy przełączę się na notowania Flash, widzę tylko górny czas rzeczywisty i kurs się nie zmienia. To jest oszustwo - to nie jest notowanie w czasie rzeczywistym, Flash oznacza z opóźnieniem 20 minut, tak jak w przypadku UBS! Spróbuj sam! Lancelot

Cześć Lancelot, Cybercrash, Dziś REITS mocno podskoczyły. Zawsze miło zobaczyć, że gdy straszyk podwyżki stóp procentowych słabnie, kursy rosną. Więc to jest zakład przeciwko stopom procentowym.. Pozdrowienia Rich

Napisany przez ADMCI4
Rich pisze: REITS dzisiaj znacząco wzrosły. Zawsze miło to widzieć Wcale nie, chciałem kupić przy spadających cenach! Nigdy nie jestem zadowolony! Lancelot

Na ile starczy. Zawsze można jeździć.. :lol: Pozdrowienia Rich

Cześć Lancelot Chyba mogę powiedzieć: B I N G O !!! Pozdrowienia Rich

Cześć Lancelot! Ale dobre wieści. NEW dziś wzrosło o 10% :lol: Takiej perełki nie zamierzam tak szybko sprzedać... Pozdrowienia, Rich AKTUALIZACJA: Nowe Century przewyższa prognozy zysku Przez Johna Spencea BOSTON (Dow Jones) - Nowe Century Financial Corp. poinformowało przed otwarciem giełdy w czwartek, że zysk netto za czwarty kwartał przewyższył oczekiwania analityków, a dyrektor operacyjny obejmie stanowisko dyrektora generalnego w lipcu. Firma z Irvine w Kalifornii, zajmująca się nieruchomościami inwestycyjnymi i kredytami hipotecznymi (NEW), poinformowała, że zysk kwartalny wyniósł 114 milionów dolarów, czyli 2 dolary na akcję, w porównaniu z 78,7 miliona dolarów, czyli 1,44 dolara na akcję w poprzednim roku. Analitycy oczekiwali zysku na poziomie 1,79 dolara na akcję. W czwartym kwartale 2005 roku firma podała, że zrealizowała 15,7 miliarda dolarów hipotecznych kredytów. Marża operacyjna netto spadła do 0,51% z 0,61% w poprzednim kwartale, głównie ze względu na niższy zysk ze sprzedaży oraz rosnące przychody netto z odsetek i niższe koszty pozyskania. Nowe Century oświadczyło, że Brad Morrice, dyrektor operacyjny, zostanie dyrektorem generalnym od 1 lipca. Zastąpi on Roberta Colea, który planuje pozostać przewodniczącym rady nadzorczej. Firma nie podała prognozy zysków na 2006 rok. Środowisko operacyjne i warunki rynku wtórnego pozostają niepewne - powiedziało Nowe Century w oświadczeniu. Dodatkowo, nasza strategia biznesowa i wyniki zależą od różnych czynników, w tym od otoczenia rynkowego kapitału. .

Gratulacje! rich, to był naprawdę świetny wskazówka. Zdecydowałem się na IMH i pominąłem NEW ze względu na ryzyko skupienia oraz zbyt małą wiedzę merytoryczną. Zysk kwartalny 2$, co oznacza szacowany wskaźnik P/E na poziomie około 5! Pomimo zalecenia ostrożności od autorów z D-Börsenbrief! Widać, że cała branża korzysta z takich drobnych wskazówek. Ten wskazówka była świetna w porównaniu do tego, co mieliśmy z Sigmatel! Na zalecenia Forbesa można śmiało zrezygnować.

Dziękuję za komplement. Byłem sam w sobie zaskoczony. :lol: Spodziewałem się raczej strat kursowych po podwyżce stóp procentowych. Mam pewne ryzyko skupienia kapitału. Mam udziały w NFI, IMH i NEW. Ale stopa dywidendy rekompensuje to ryzyko. Zasada brzmi: trzymać i inkasować. Pozdrowienia, Rich

Napisany przez ADMCI4
Rich pisze: dobra wiadomość. NOWE dzisiaj wzrost o 10% Zła wiadomość, mam za mało z nich. To się dzieje, gdy nieświadomie złapiesz dno! Wtedy nie ma dodatkowych zakupów. Lancelot

Cześć Lancelot, Sprawa z dołkiem jest dość trudna. Brzmi łatwo.. A z tym opadającym nożem to też taka głupia fraza. Kto mi powie, kiedy nóż dotknie ziemi i czy nie odbije się z powrotem... :lol: W ten sposób przegapiłem zakup KABN, RDSA . A potem nie chce się już skakać. Myślę, że najlepiej jest wierzyć w dany tytuł, wejść bez wahania. Pozdrowienia, Rich

Napisany przez ADMCI4
NEW ostatnio dobrze wzrósł. Rozważ sprzedaż po cenie 50 dolarów. Data ex-dividendu to 29 marca (1,75 dolarów brutto). Lancelot

Post został usunięty przez moderatora

Napisany przez ADMCI4
Cześć rich! Mam tę akcję, która przynosi brutalną radość z dywidendy. Jeśli zdobędziesz ten towar za 40 dolarów, to zrób to, jestem prawie pewien, że 40 dolarów nie zostanie długoterminowo przebite. Jednak można je sprzedać po kursach w okolicach 47-48, nigdy nie widziałem czegoś wyższego w przypadku NEW. Pozdrowienia, Cupra PS. Zawsze pozostaje pytanie, co robi USD, ale wydaje się, że również uspokoił się.

Cupra pisze:hej rich mam ten akcje, dywidendy sprawiają niesamowitą radość. jeśli dostaniesz tę rzecz za 40 dolarów, daj znać, jestem niemal pewien, że 40 nie zostanie trwale przebita. można to zrobić przy kursach w okolicach 47-48, nigdy nie spotkałem się z czymś wyższym w przypadku NEW. Pozdrowienia Cupra Cześć Cupra, Już prawie dostępne za 40$ :lol: Pozdrowienia Rich

Dziś sprzedałem pierwszą transzę PFE (27,60$), aby wygenerować gotówkę. Za te pieniądze kupiłem pierwszą transzę NEW (38$). Na koniec miesiąca jest dzień dywidendy. Pozdrowienia, Rich Informacje finansowe Drugie kwartał 2006 - wyniki i punkty kulminacyjne Zysk na akcję (EPS) w wysokości 1,81$ Dochód REIT podlegający opodatkowaniu[1] na akcję w wysokości 1,40$ Całkowita produkcja kredytów hipotecznych w wysokości 16,2 miliarda dolarów; łączna produkcja kredytów na lipiec 2006 roku wyniosła około 5,3 miliarda dolarów Margines operacyjny netto w sektorze kredytów nieprime wzrósł do 1,01 procenta Koszty pozyskania kredytów nieprime (LAC) spadły do 1,51 procenta Platforma Prime/Alt-A osiągnęła rentowność Dochód netto z akcji po opodatkowaniu[2] wyniósł 19,8 procenta Rada ogłosiła dywidendę za trzeci kwartał w wysokości 1,85$ na akcję Potwierdzono prognozę dywidendy na 2006 rok w wysokości 7,30$ na akcję Dyrektor finansowy Patti M. Dodge przejdzie na nowo utworzone stanowisko wykonawcze, gdy nowy następca zostanie wybrany

To zalecenie, za które powinno się rekompensować opłatą forum! Niestety jest bardzo mało takich profesjonalnych, uczciwych, wiarygodnych i kompetentnych traderów na tej platformie. Liczę około 6, zawsze Ci sami, którzy publikują coś wartościowego! Zauważam, że liczba użytkowników znacząco wzrosła, ale jakość, która wyróżnia tę platformę, jest utrzymywana przez bardzo niewielu!

Napisany przez Springer
cybercrash pisze: To jest taka wskazówka, którą powinno się wynagrodzić opłatą forumową! Niestety jest bardzo niewielu takich profesjonalnych, uczciwych, wiarygodnych i kompetentnych traderów na tej platformie. Liczę około 6, zawsze ci sami umieszczają coś wartościowego! Zauważam, że chociaż liczba użytkowników rośnie imponująco, to jakość, którą ta platforma reprezentuje, jest podtrzymywana przez bardzo niewielu!
a więc uważasz pozostałych 170 użytkowników za niewystarczających? dziękuję!

Napisany przez Dany1
cybercrash pisze: więc ty nazywasz pozostałych 170 użytkowników nieudolnymi? dziękuję!
Springer pisze: Dobrego ranka Springer Przepraszam, ale musisz także czytać między wierszami... zawsze jest to zalecane nawet w komentarzach rynkowych. W jednej rubryce można zobaczyć, ile użytkowników jest online, zalogowani użytkownicy są wymieniani z imienia, a reszta pojawia się jako goście. Goście traktują słowo "gość" zbyt dosłownie i czują się tu jak w hotelu pięciogwiazdkowym. Personel, cybercrash, rich, simona, beat itd., odpowiada za całą obsługę. Jeśli ten personel kiedyś strajkuje, hotel jest w tarapatach. To chyba miał na myśli cybercrash i muszę przyznać, że ma rację. Nikt tu nie jest nieudolny, wszyscy chyba mamy pole do poprawy... miłego weekendu

Z przyjemnością popieram tę obiektywnie sformułowaną opinię wyrażoną przez szanowanego inwestora prywatnego, Danyego.

Napisany przez Simona
Ja, ja! Pozdrowienia, Simona

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim, Oczywiście zgadzam się z Wami wszystkimi. Ale... Co jeśli 1. Nie mam takiej wiedzy jak Wy i dlatego jestem nowicjuszem na giełdzie i nie mogę pisać postów o takiej wartości jak Wy. A także 2. Nie mam obecnie czasu, aby głęboko zająć się tym tematem, więc nie mogę rozważać nowych tematów i punktów widzenia... Co właśnie czyni dobre posty, że nie trzymają się starych schematów i prezentują nowe perspektywy.... Ale oczywiście ogromne DZIĘKUJĘ wszystkim, którzy aktywnie uczestniczą w forum. Pozdrowienia Technischer

Napisany przez Springer
Teraz traktuję to jako wyzwanie i staram się jak najlepiej pomóc personelowi. Ale muszę polegać na minimalnej tolerancji, jeśli coś nie będzie w pełni poprawne albo nawet jeśli się mylę. W takim razie miłego wieczoru

Napisany przez ADMCI4
Gratulacje za piękną zdobycz. NEW przyniesie ci wiele radości zwłaszcza w dni podziału zysków. A z dolarem od twojego wejścia wszystko działało doskonale.

Cupra pisze: Rich gratuliere zum schönen Fang. NEW wird dir vor allem an den Dividendentagen viel Freude bereiten. Und mit dem Dollar hat es ja bis anhin seit deinem Einstieg auch schon geklappt.
Cześć Cupra, Właśnie sprzedałem je kilka minut temu po 42,01$. Odpuszczam sobie dywidendę... ale lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu. Pozdrowienia, Rich

Napisany przez ADMCI4
Cześć Rich, zdecydowałbym się na BEW, zwłaszcza jeśli wymieniasz ją na NFI. Obie to fundusze REITS, ale BEW wydaje się bardziej solidna. Nie wiadomo jednak, może NFI wróci do gry w głównej roli. Jest mi to względnie obojętne, mam tylko nadzieję, że bańka na rynku nieruchomości zakończy się delikatnie, a nie katastrofalnym upadkiem z wysokości 10000 metrów.

Cześć Cupra Masz rację. Myślę jednak, że po dywidendzie będę mógł tanio odkupić NEW. (Tylko założenie) Jestem mocno skoncentrowany na dywidendach. :lol: NFI wypłaca 1,40$ dywidendy w październiku i grudniu. To też nie jest złe. Ponadto NFI jest niezawodnym dywidendowym płatnikiem. Nie bardzo wierzę w upadek rynku nieruchomości. Mieć swój własny dach nad głową jest dla mnie najważniejsze. Wtedy oszczędza się raczej w inny sposób. (Konsumpcja) Pozdrowienia, Rich

Dziś kupione po 36 $. Mogę sobie na to pozwolić, w końcu sprzedałem moją ostatnią transzę po 42 $. To był strzał w dziesiątkę.... chodzi o sprzedaż :wink: Co do zakupu.... czas pokaże. Dziś opublikowano dane finansowe za 3. kwartał. Były słabe, dlatego spadek o -5%. Dywidenda kwartalna podniesiona do 1,90 $ Pozdrowienia, Rich New Century Financial ogłasza niższy zysk za III kwartał, spadek dochodów z odsetek, ogłasza dywidendę - Aktualizacja (RTTNews) - Real estate investment trust, New Century Financial Corp. (NEW), w czwartek opublikował wyniki za trzeci kwartał, informując o zmniejszeniu zysku netto w porównaniu z poprzednim rokiem oraz spadku dochodów z odsetek. Spółka ogłosiła również dywidendę na czwarty kwartał. Zysk netto firmy z siedzibą w Irvine, Kalifornia, w trzecim kwartale spadł z 66,64 miliona dolarów do 120,10 miliona dolarów w tym samym okresie ubiegłego roku. Firma zgłosiła zysk dostępny dla posiadaczy akcji zwykłych w wysokości 63,47 miliona dolarów lub 1,12 $ na akcję, w porównaniu z 117,54 miliona dolarów lub 2,04 $ na akcję w analogicznym okresie ubiegłego roku. Firma zauważyła, że istotnym czynnikiem negatywnie wpływającym na zysk na akcję była redukcja o 0,75 $ na akcję z tytułu oznaczania do wartości rynkowej naszych instrumentów pochodnych nie kwalifikujących się do rachunku zabezpieczającego. Średnio 13 analityków ankietowanych przez First Call/Thomson Financial spodziewało się zysku w wysokości 1,89 $ na akcję Dochód z odsetek za kwartał spadł do 138,94 miliona dolarów z 203,72 miliona dolarów w analogicznym okresie ubiegłego roku. Czterech analityków Wall Street oczekiwało przychodów w wysokości 357,40 miliona dolarów. Rezerwa firmy na straty z tytułu kredytów hipotecznych wyniosła 20,76 miliona dolarów, w porównaniu do 38,54 miliona dolarów z poprzedniego roku. Rentowność aktywów czyli ROA portfela inwestycji w nieruchomości REIT w bieżącym kwartale spadła do 0,68% z 1,49% w drugim kwartale 2006. Jednakże, ROA przed wpływem działań zabezpieczających wzrosła do 1,38% z 0,99% w poprzednim kwartale. Firma stwierdziła, że wzrost ROA był wynikiem typowej redukcji rezerwy na straty oraz zwiększenia spreadu netto na portfelu. Firma sprzedała 13,9 miliarda dolarów nierezydencjonalnych kredytów po cenach brutto wynoszących 2,25%, w porównaniu do 9,9 miliarda dolarów po cenie brutto wynoszącej 2,33% w poprzednim kwartale 2006. Ponadto, firma sprzedała 410 miliona dolarów nierezydencjonalnych kredytów hipotecznych podczas trzeciego kwartału 2006 r. po średnim rabacie 12,9% od salda kapitału, w porównaniu do 415,1 miliona dolarów za poprzedni kwartał po średnim rabacie 5%. Koszty nabywania kredytów hipotecznych lub LAC za trzeci kwartał wyniosły 1,49% wolumenu produkcji nierezydencjonalnej, w porównaniu do 1,51% wolumenu produkcji nierezydencjonalnej w drugim kwartale 2006. Margines operacyjny netto dla nierezydencjonalnych kredytów spadł do 0,52% w trzecim kwartale 2006, w porównaniu do 1,01% w drugim kwartale 2006. Firma poinformowała także, że wykupiła 992 500 akcji swoich akcji zwykłych w trakcie kwartału po średniej cenie 41,66 $ za akcję, co stanowi łączną kwotę 41,4 miliona dolarów. Firma ogłosiła również dywidendę na czwarty kwartał w wysokości 1,90 $ na akcję jej akcji zwykłych, która zostanie wypłacona 31 stycznia 2007 r. Akcjonariuszom zapisanym w księdze akcjonariuszy na zakończenie działalności 29 grudnia 2006 r. Firma zaznaczyła również, że dzień bez dywidendy przypada na 27 grudnia 2006 r. W ciągu dziewięciu miesięcy, zysk netto spadł z 275,92 miliona dolarów do 299,94 miliona dolarów w analogicznym okresie ubiegłego roku. Zysk dostępny dla akcjonariuszy spadł z 267,61 miliona dolarów lub 4,72 $ na akcję do 297,09 miliona dolarów lub 5,18 $ na akcję w okresie poprzedzającym rok. Dochód z odsetek w tym okresie wyniósł 458,74 miliona dolarów, w porównaniu do 575,02 miliona dolarów w poprzednim kwartale. Patrząc w przyszłość, firma oczekuje, że wolumen produkcji kredytów wzrośnie o 10% w stosunku do trzeciego kwartału, a marża operacyjna netto nierezydencjonalnych spadnie o 10 do 20 punktów bazowych w czwartym kwartale z powodu większych odkupów kredytów i sprzedaży kredytów ze zniżką. Dodatkowo firma oczekuje, że dochód z portfela będzie niższy niż w trzecim kwartale, ponieważ saldo portfela nadal będzie maleć. Brad Morris, prezydent i dyrektor generalny, powiedział: W ciągu 2007 roku planujemy przekazać kapitał akcjonariuszom w formie dywidendy oraz wykupu akcji, co będzie zależne od warunków rynkowych i względnej stopy zwrotu z każdego z nich. Dodał, że firma ogłosi plan przekazania 400 milionów dolarów lub więcej akcjonariuszom w 2007 roku w pewnej formie. Firma oczekuje również, że ogólny wolumen rynku hipotecznego spadnie około 10%.

Napisany przez ADMCI4
Przez dziewięć miesięcy dochód netto spadł z 299,94 miliona dolarów w porównywalnym okresie zeszłego roku do 275,92 miliona dolarów. Zysk netto dostępny dla akcjonariuszy spadł z 297,09 miliona dolarów, czyli 5,18 dolarów na akcję w poprzednim roku, do 267,61 miliona dolarów, czyli 4,72 dolara na akcję. Dochód z odsetek netto za okres wyniósł 458,74 miliona dolarów w porównaniu do 575,02 miliona dolarów w poprzednim kwartale ubiegłego roku. 4,72 USD za akcję w ciągu 9 miesięcy, spodziewana jest kwota około 1,20-1,80 w ostatnim kwartale. Oznacza to, że NEW zarabia 6 USD. przy cenie 36 oznacza to PE na poziomie 6, więc moim zdaniem jest to spokojna inwestycja, która w chwili obecnej jest obciążana obawami dotyczącymi rynku nieruchomości w Ameryce. Ale szczerze mówiąc, nie potrafię oszacować, jak źle będzie to miało wpływ na sytuację. Jednak myślę, że NEW i NFI dobrze to przejdą, a przy takich dywidendach (jeśli je potraktujesz poważnie, lub zastosujesz taktykę kupna przed otrzymaniem dywidendy i sprzedaży po, tak jak ostatnim razem u ciebie Rich) wszystko będzie dobrze. Sprzedałem IMH po cenie 9,25 dolarów i nadal trzymam trochę akcji NEW oraz większą ilość akcji NFI.

Cześć Cupra, Jestem zainwestowany w IMH, NFI i teraz NEW. Aktualnie IMH nie sprawia mi wiele frajdy, ale pozostają na swoim miejscu ze względu na dobrą dywidendę. NFI wypłacają po 1,40 $ dywidendy w listopadzie i grudniu. Oczywiście powinny one znacząco wzrosnąć w ciągu następnych dni, co skutkowałoby zyskiem kursowym na poziomie 20%. W takim przypadku sprzedałbym wcześniej, ponieważ zazwyczaj kurs spada później. To scenariusz, który, moim zdaniem, jest mało prawdopodobny, ze względu na regularnie pojawiający się zjawiskiem bańki na rynku nieruchomości. NEW właśnie mocno skorygował kurs co może stanowić potencjał wzrostowy. Wypłata nastąpi dopiero pod koniec stycznia. Jeśli akcje ponownie wzrosną do 42$, oczywiście chętnie zrezygnuję z dywidendy. :lol: Tak naprawdę, powinno się po prostu przestać monitorować całą inwestycję, zostawić ją i cieszyć się z zysków. Jednakże doświadczenie pokazuje, że jest się dobrze obdarzonym na rynku amerykańskim, gdy sprzedaje się po 10% wzroście kursu. (aktywne zarządzanie portfelem) W przeciwnym razie, zazwyczaj wychodzi się na "lakierowanego". Miłego weekendu. Pozdrawiam, Rich

W IMH ogłoszono dywidendę w wysokości około 0,57 $ na akcję, z terminem ustalonym na 1 grudnia, do wypłaty 29 grudnia. Może to spowodować pewną presję na kurs, aby następnie zebrać dywidendę na niższym poziomie. Podobnie dzieje się z większością papierów dywidendowych - osiągają one niezbyt dobre wyniki kursowe, bardziej przypominają surfiarnię dywidendową. Posiadam 2 paczki IMH i okazjonalnie dokonuję wymiany 2 kolejnych. Dużo stresu związane z koniecznością śledzenia terminów i ogłoszeń wypłat!

Cześć Cybercrash, Wydaje mi się, że muszę Cię poprawić. :wink: Wspomniane przez Ciebie akcje IMH są akcjami preferencyjnymi. My jednak mamy akcje zwykłe. Następne ogłoszenie dywidendy odbędzie się 4.01.07, wypłata 23 stycznia. Ostatnia wypłata była 13 października w wysokości 25 centów. Miłego weekendu, Pozdrowienia, Rich

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata