Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Pytanie dotyczące odszkodowania za wcześniejszą spłatę kredytu

Napisany przez computerfreak
Cześć,

w zeszłym roku zaciągnąłem prywatny kredyt w wysokości 16000 EUR w moim banku. doradca zapytał mnie także, czy chciałbym mieć możliwość bezpłatnej spłaty przed terminem za opłatą w wysokości 0,25%. Zgodziłem się. Teraz otrzymałem ofertę od innego banku, w którym mogę zaoszczędzić około 60 EUR miesięcznie, i chciałbym przenieść kredyt. Według konta internetowego pozostało jeszcze około 15600 EUR do spłaty. Skontaktowałem się z moim doradcą bankowym i zapytałem, jakie koszty byłyby związane z wcześniejszą spłatą. Odpowiedział mi, że nie będą ponoszone żadne dodatkowe koszty, ponieważ wówczas dodał opcję bezpłatnej spłaty.

Inny bank również zatwierdził kredyt. Teraz odnalazłem mój stary kontrakt i musiałem zauważyć, że choć znalazłem informację o dodatkowych spłatach, to nie znalazłem informacji o bezpłatnej spłacie! Czy istnieje możliwość, że wbrew emailowi doradcy mogą na mnie ciążyć jakieś opłaty, czy mogę w razie wątpliwości powołać się na jego email, w którym potwierdził, że włączył bezpłatną spłatę?

Pozdrawiam,
Computerfreak

Re: Pytanie dotyczące odszkodowania za wcześniejszą spłatę kredytu

Napisany przez 6Bankkaufmann
Czym dokładnie jest zawarte w umowie kredytowej?
W niej jest określone, jak wysokie są koszty w przypadku wcześniejszej spłaty.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata