Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Matka potrzebuje szybko 500€.

Napisany przez Mellchen
Cześć...
To dla mnie naprawdę trudne.
Muszę pilnie zapłacić rachunek w wysokości 1200 €, w przeciwnym razie będę miał problemy. Udało mi się uzbierać tylko 700 €. Jestem matką trójki dzieci i pracuję tylko na pół etatu, dlatego banki to dla mnie kompletnie niewykonalne.
Oddałbym pieniądze w ciągu dwóch miesięcy.
Proszę, nie śmiej się z tej prośby, już teraz jest mi wystarczająco niezręcznie.

Napisany przez Birgit
Na takie sytuacje powinno się mieć oszczędności na koncie oszczędnościowym.
Jeśli to nie wystarczy, pozostaje tylko debet.

Napisany przez Mellchen
Na pewno. Gdybym mogła, z pewnością bym to zrobiła. Gdybym miała możliwość korzystania z debetu, nie naraziłabym się na tyle. Jako samotna matka trójki dzieci, która dodatkowo pracuje (za jedną złotówkę), sytuacja wcale nie jest łatwa. Gdybym mogła pracować na pełen etat, nie miałabym takich problemów. Ale w mojej sytuacji ciągle stawiane są mi przeszkody... smutne.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Jak zamierzają Państwo spłacić pieniądze w ciągu 2 miesięcy?

Napisany przez xlarge
Sprawdź ojciec/dziadkowie dzieci? Zasiłek dla dzieci/kredyt w urzędzie pracy?
Zapytaj w kościele? Lombard/Ebay/Targ?
Poproś o odroczenie płatności? Zaliczkę pracodawcy?
Płacić kartą kredytową?

Napisany przez Mellchen
No cóż, jak już powiedziałem, idę do pracy i zarabiam trochę. Mam trudności tylko dlatego, że ta suma jest zbyt wysoka, aby zapłacić ją od razu. A 700 euro już mam zebrane, więc widać, że mam własne środki. W tym miesiącu niestety nie mam wystarczająco dużo.

Napisany przez Mellchen
Rodzina: sama nie mam pieniędzy.
Nie otrzymuję pieniędzy z ARGE.
Gdybym miał coś do sprzedania lub zastawić, już bym to zrobił.
Odstąpienie nie jest możliwe, już próbowałem.
Nie chcę prosić mojego pracodawcy, jest mi za krępująco.
Nie posiadam ani nie mogę otrzymać karty kredytowej.

Napisany przez Birgit
Nikt w rodzinie nie ma debetu?
Na pewno istnieje ktoś, kto pracuje na pełny etat.

Napisany przez Mellchen
Nie, niestety nie, moi rodzice oboje są przewlekle chorzy i mają mojego niepełnosprawnego brata w domu. Moja babcia ma 77 lat i otrzymuje tylko bardzo małą emeryturę, oczywiście nie ma też żadnej możliwości debetowej. I to już wszystko, jeśli chodzi o rodzinę, do której mogłabym się zwrócić.

Napisany przez Birgit
Następnie pozostaje tylko pomoc społeczna. Udzielają one również wsparcia finansowego w sytuacjach kryzysowych w formie pożyczek.

Napisany przez Mellchen
To już nie istnieje?!

Napisany przez Daukind

Wtedy pozostaje tylko pomoc społeczna. Pomagają oni w sytuacjach kryzysowych udzielając finansowej pomocy w formie pożyczki.

Ale nie do płacenia zaległych rachunków, chyba że chodzi o czynsz lub prąd, a nawet wtedy zazwyczaj tylko w przypadku otrzymywania świadczeń transferowych.
@TE
Zapłacisz te 700 euro, w kolejnym miesiącu tyle ile możesz, a w następnym miesiącu resztę. Jakie problemy, poza ewentualnymi opłatami za przetrzymywanie opłat i odsetkami za opóźnienie, mogą na ciebie spaść?

Napisany przez Mellchen
Oczywiście nie chcę tu publicznie omawiać dokładnej problematyki. Jeśli ktoś się znajdzie i zechce pomóc, otrzyma oczywiście wszystkie informacje.

Napisany przez Mellchen
Raty nie są już możliwe, a także odroczenie. Już próbowałem wszystkiego

Napisany przez Daukind
Nikt tutaj nie pożyczy ci 500 euro. Możesz spróbować w firmie Vexcash lub podobnie. Jeśli twój wynik w rejestrze Schufa jest czysty, powinno się udać.

Napisany przez xlarge
Podzielić się między różne osoby? Jeśli rodzice + brat + babcia + Ty dostarczycie tylko po 100 €?
Jeśli wszyscy założą nowe konto bankowe w 1822 Bank, pieniądze powinny się zgromadzić ...
https://www.1822direkt.de/lp-girokonto - ale prawdopodobnie nie wystarczająco szybko?
Ewentualne przekroczenie konta? Zasiłek alimentacyjny dla dzieci? Odroczenie płatności czynszu?
Urząd ds. Młodzieży? Oddawanie krwi? Praca dorywcza za 450 € dodatkowo?

Napisany przez Ex-Studentin
Do czego jest rachunek? Być może można ustalić płatność w ratach za 500 euro.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Cześć Melchen,
W twojej sytuacji najprawdopodobniej nie ma nic do zajęcia. Więc w zasadzie jesteś w lepszej pozycji. Ja również zaproponowałbym dokonanie częściowej płatności i spłatę reszty w przyszłym miesiącu. Wszelkie inne działania sprowadzają się do zasypywania dziury, otwierając jednocześnie inną.

Napisany przez armydodge
Czy zastanawiałeś się kiedyś nad tym, żeby tego nie płacić?
Jak już wspomniano, prawdopodobnie nic ci nie zajmą.
Wierzyciel prawdopodobnie sam zaproponuje ci płatność ratalną (na końcu może to być nieco droższe).
Lepiej sprawdź, czy masz wystarczająco pieniędzy na resztę miesiąca.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata