Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy istnieje możliwość finansowania?

Napisany przez LadySunshine
Cześć,
naprawdę dużo się tu naczytałem... teraz mam zawroty głowy, chciałbym zebrać opinię na temat tej sytuacji. Z góry dziękuję!
Zakup mieszkania za 110 000 euro do użytku własnego
Modernizacja około 5000 euro
Osoba samotna, zatrudniona od 15 lat w instytucji publicznej/ na czas nieokreślony, w wieku około 30 lat
Wynagrodzenie netto 2200 euro
Kapitał własny 30 000 euro
Obecnie spłacany jest kredyt konsumencki w wysokości około 130 euro miesięcznie. Pozostała kwota do spłaty to około 2200 euro, kredyt będzie spłacony do lata 2018 r.
Historia kredytowa jest czysta. Brak negatywnych wpisów.
Wymagane: miesięczna rata około 450 euro na 20 lat.
Obecna czynszowa opłata wynosi 420 euro, która wtedy by zanikła.
Czy to jest realistyczne? Pozostała kwota do spłaty powinna być niewielka, a kredyt powinien zostać spłacony do osiągnięcia wieku emerytalnego, prawda?
W portalu porównywania ofert już to tak zaznaczyłem, według nich różne banki mogą to zrobić, ale nie jestem pewien, czy mogę im zaufać :-) a w moim banku mam termin dopiero na następny tydzień :-/
Dziękuję za Waszą opinię

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć LadySunshine, w zasadzie finansowanie powinno być dobrze przedstawione. Brakuje jednak kilku istotnych danych, aby móc dokładniej policzyć dla Ciebie.
- Czy kredyt samochodowy ma zostać spłacony?
- Jaka jest cena zakupu mieszkania z kosztami dodatkowymi?
- Czy cały kapitał własny ma być przeznaczony na koszty dodatkowe zakupu, a reszta na finansowanie ceny zakupu?
Podsumowując, można tu skorzystać z kredytu bankowego i kredytu z funduszy pomocowych jako formy finansowania. Ważne jest, co się wydarzy po zakończeniu okresu obowiązywania oprocentowania. Na przykład istotne jest, czy istnieje już istniejący kontrakt budowlano-oszczędnościowy na finansowanie dalsze...

Dziękuję za odpowiedź.

Nie mam kredytu samochodowego, ale kredyt ratalny, który ze względu na niewielkie raty i krótki okres nie chcę wcześniej spłacać.

Suma 115 000 euro jest bez dodatkowych kosztów. Kapitał własny w wysokości 30 000 euro będzie przeznaczony na dodatkowe koszty, a reszta na zakup i modernizację.

Nie mam jeszcze umowy kredytowej. Czy warto zacząć oszczędzać na kontrakt budowlany przez 20 lat? Czy saldo pozostałej kwoty po 20 latach nie byłoby na tyle niskie, że nawet znacznie wyższe odsetki nie zrujnowałyby mnie?

Portal również zalecił mi połączenie kredytu ratalnego z kredytem kfw; czy nie ma tak, że kredyt kfw ma okres trwania 10 lat, a po nim trzeba będzie zaciągnąć kolejne finansowanie? Czy w takim przypadku otwarcie równoczesnego kontraktu budowlanego nie byłoby dobrym pomysłem?

LadySunshine, Sensownym rozwiązaniem byłoby wybrać lokalny bank lub skorzystać z usług jednego lub dwóch pośredników finansowych, aby zdobyć doświadczenie.

Kredyt KfW, na przykład, ma okres zapadalności oprocentowania wynoszący 10 lat. Warunkiem spłaty jest realizacja programu Nr.124, który zakłada spłatę w ciągu 25 lat. Niezależnie od okresu zapadalności oprocentowania kredytu bankowego, po zakończeniu tego okresu otrzymasz ofertę przedłużenia dla pozostałej kwoty zadłużenia.

Dobrym pomysłem byłoby również, aby od samego początku skorzystać z kredytu z okresem zapadalności oprocentowania wynoszącym 20 lat i spłacić go w całości w tym czasie. Wtedy nie będzie ryzyka związanego z refinansowaniem.

Dziękuję za szybką odpowiedź.

Przyszłego tygodnia mam spotkanie w moim banku. Sprawdzę różne kwestie finansowe.

Bardzo mi pomogłeś.

Napisany przez NaTwoim13
LadySunshine,

jak Ci poszły terminy?

Mam to dopiero w połowie tygodnia

LadySunshine,
jak przebiegły twoje spotkania?

Cześć noelmaxim,
Jeśli mógłbyś przygotować dla mnie jako doświadczony doradca finansowy dwa oferty, jaki byłby przebieg? Czy jesteś w stanie to zrobić?
Czego potrzebujesz ode mnie?
Dziękuję i pozdrawiam serdecznie
LadySunshine

LadySunshine, Sensowne byłoby, gdybyś wybrała bank na miejscu lub skonsultowała się z jednym lub dwoma pośrednikami finansowymi, aby zdobyć doświadczenie.
kredyt KfW, jak na przykład tutaj, ma okres obowiązywania oprocentowania w wysokości 10 lat. Jednak spłata jest ułożona w taki sposób, że normalny, klasyczny program Nr.124 trwa 25 lat do spłaty.
Bez względu na okres obowiązywania oprocentowania kredytu bankowego. Po zakończeniu okresu obowiązywania oprocentowania otrzymasz ofertę przedłużenia dla pozostałej kwoty zadłużenia.
Dobrym pomysłem byłoby również wzięcie kredytu na 20 lat z okresem obowiązywania oprocentowania i spłatą w ciągu tego czasu. Wtedy nie ma ryzyka konieczności refinansowania.

Cześć Bankkaufmannie,
Jeśli jako doświadczony doradca finansowy mógłbyś przygotować dla mnie dwie oferty, jaki byłby proces? Czy mógłbyś to zrobić?
Czego ode mnie potrzebujesz?
Dziękuję bardzo i pozdrawiam serdecznie
LadySunshine

Przepraszam, jestem online przez telefon. Nie mogłem znaleźć sposobu na wysłanie prywatnej wiadomości przez forum.

Napisany przez Grym
To teraz robi się interesujące. Czy będziemy mogli zobaczyć te dwa koncepcje tutaj? :-)

Napisany przez NaTwoim13
To jest naprawdę miłe, że to publicznie ogłaszasz, dlaczego by nie?

Grym, jeśli jesteś grzeczny, możesz skontaktować się ze mną, jeśli zamierzasz poważnie coś kupić.

Oficjalnie tutaj nic nie ma, zawsze możesz bezpośrednio skontaktować się z autorem wątku, jeśli one-się zgłosi, być może udzieli informacji! Koncepcje finansowe są indywidualnymi dziełami sztuki, nie ma takiej samej finansowania, są tylko indywidualne koncepcje finansowania i nie znając osoby stojącej za koncepcją, wiedza o koncepcie nie ma znaczenia! Mało który klient finansowy chciałby ujawnić się tutaj, rozebrać przed innymi, więc wiedza o koncepcie ma ograniczone znaczenie.

LadySunshine, jestem na to gotowa, tak jak w wielu innych przypadkach.

Pani LadySunshine, czy mogłaby mi Pani podać swój adres e-mail, abym mógł przesłać Pani ofertę, jak tego życzysz?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata