- wt lut 28, 2017 2:36 pm
Cześć,
naprawdę dużo się tu naczytałem... teraz mam zawroty głowy, chciałbym zebrać opinię na temat tej sytuacji. Z góry dziękuję!
Zakup mieszkania za 110 000 euro do użytku własnego
Modernizacja około 5000 euro
Osoba samotna, zatrudniona od 15 lat w instytucji publicznej/ na czas nieokreślony, w wieku około 30 lat
Wynagrodzenie netto 2200 euro
Kapitał własny 30 000 euro
Obecnie spłacany jest kredyt konsumencki w wysokości około 130 euro miesięcznie. Pozostała kwota do spłaty to około 2200 euro, kredyt będzie spłacony do lata 2018 r.
Historia kredytowa jest czysta. Brak negatywnych wpisów.
Wymagane: miesięczna rata około 450 euro na 20 lat.
Obecna czynszowa opłata wynosi 420 euro, która wtedy by zanikła.
Czy to jest realistyczne? Pozostała kwota do spłaty powinna być niewielka, a kredyt powinien zostać spłacony do osiągnięcia wieku emerytalnego, prawda?
W portalu porównywania ofert już to tak zaznaczyłem, według nich różne banki mogą to zrobić, ale nie jestem pewien, czy mogę im zaufać
a w moim banku mam termin dopiero na następny tydzień :-/
Dziękuję za Waszą opinię
naprawdę dużo się tu naczytałem... teraz mam zawroty głowy, chciałbym zebrać opinię na temat tej sytuacji. Z góry dziękuję!
Zakup mieszkania za 110 000 euro do użytku własnego
Modernizacja około 5000 euro
Osoba samotna, zatrudniona od 15 lat w instytucji publicznej/ na czas nieokreślony, w wieku około 30 lat
Wynagrodzenie netto 2200 euro
Kapitał własny 30 000 euro
Obecnie spłacany jest kredyt konsumencki w wysokości około 130 euro miesięcznie. Pozostała kwota do spłaty to około 2200 euro, kredyt będzie spłacony do lata 2018 r.
Historia kredytowa jest czysta. Brak negatywnych wpisów.
Wymagane: miesięczna rata około 450 euro na 20 lat.
Obecna czynszowa opłata wynosi 420 euro, która wtedy by zanikła.
Czy to jest realistyczne? Pozostała kwota do spłaty powinna być niewielka, a kredyt powinien zostać spłacony do osiągnięcia wieku emerytalnego, prawda?
W portalu porównywania ofert już to tak zaznaczyłem, według nich różne banki mogą to zrobić, ale nie jestem pewien, czy mogę im zaufać
Dziękuję za Waszą opinię