Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: ubezpieczenie budynku mieszkalnego - wartość 1914

Napisany przez dikoin
Cześć, mam znowu pytanie. Jak wartość 1914 jest określana? Tło: Ponieważ dla nieruchomości (budowa 1999) nie było wcześniejszego ubezpieczenia... bank finansujący w ramach transakcji zakupu zaproponował również ocenę WGV. Cena zakupu została ustalona na wartość 1914 - bez dodatkowych obliczeń. Teraz mam dostępne jeszcze 2 oferty od 2 konkurentów - w obu przypadkach wartość ubezpieczenia na 1914 rok jest o 50% wyższa. Obie opierają się na wartości ubezpieczenia 1914 wynoszącej 47900 lub 47000, podczas gdy bank szacuje ją tylko na 31500 - czy są tutaj wiążące przepisy?? Nie chcę być ani niedoubezpieczony ani nadmiernie ubezpieczony.

Napisany przez brainy
Wpisz klauzulę o zrzeczeniu się niedostatecznego ubezpieczenia w polisie ubezpieczeniowej.

Kiedyś ubezpieczyciel zarobił na mnie porządnie, sprawdzając i poprawiając wartości.

Dostępne są do tego arkusze kalkulacyjne.

Napisany przez Hanomag

Jak obliczana jest wartość 1914 roku?

Ubezpieczyciele, którzy przyjmują za podstawę wartość z 1914 roku, posiadają specjalne arkusze kalkulacyjne. W nich, w zależności od kubatury na metr kwadratowy (powierzchnia mieszkalna), określa się wartość z 1914 roku. Następnie jest ona mnożona przez całkowitą powierzchnię mieszkalną w metrach kwadratowych.
Do tego dochodzą jeszcze
- każda garaż (na zewnątrz domu) 700 M,
- każda podwójna garaż (na zewnątrz domu) 1.400 M,
- każdy wiata na samochód 500 M,
- każdy kWp instalacji fotowoltaicznej 140 M oraz
- każdy metr kwadratowy budynku pomocniczego 55 M.

Tło: Ponieważ dla tej nieruchomości (budynek z 1999 r.) nie było wcześniejszego ubezpieczenia... bank finansujący zaproponował również polisę WGV w trakcie transakcji zakupu. Cena zakupu została ustalona na podstawie wartości z 1914 roku - bez dalszych obliczeń

Na pewno istnieje jakieś obliczenie. Poproś o arkusz Określenie sumy ubezpieczenia z 1914 roku dla budynków mieszkalnych i przede wszystkim sprawdź podane metry kwadratowe. Tam często tkwi błąd. Nie można ich bezpośrednio przejmować z oficjalnego obliczenia powierzchni mieszkalnej, ponieważ ubezpieczyciel będzie uwzględniał rzeczywistą powierzchnię podłogi dla pomieszczeń mieszkalnych z pochyłym dachem oraz ignorował powierzchnie balkonów i tarasów.
Ten arkusz obliczeniowy zazwyczaj jest podpisywany przez ubezpieczającego i tylko w przypadku, gdy potwierdzone przez niego dane są błędne, może mieć problem w razie szkody.
W razie potrzeby możesz poprosić o przesłanie arkusza od WGV i samodzielnie przeliczyć.

Napisany przez uwehaensch

Te dane nie można bez zmian przekazać z oficjalnego pomiaru powierzchni mieszkalnej, ponieważ ubezpieczyciel uwzględnia rzeczywistą powierzchnię podłogi nawet w przypadku pomieszczeń z pochyłymi dachami i pomija powierzchnie balkonów i tarasów.

Tak ogólnikowo błędne, istnieje zdecydowanie więcej niż jeden ubezpieczyciel, który zezwala na potrącenia w przypadku pochyłych dachów (co może wpłynąć na obniżenie składki) i tarasy są również oceniane z różną wartością.

Napisany przez Hanomag

Tak ogólnie biorąc, nie tylko jedno ubezpieczyciela, który w rzeczywistości pozwala na obniżki w przypadku pochyłych dachów (co w rezultacie może wpłynąć na zmniejszenie składki), a tarasy są również różnie oceniane.

Bardzo źle, jeśli te ubezpieczenia, pomimo obniżki składki za pochyłe dachy, są nadal o 50% droższe niż w WGV. Prawdopodobnie wynika to z niskich prowizji (bez prowizji od portfela), jakie płaci WGV.
Zastanawiam się, jaki jest cel tego nonsensownego wpisu. Faktem jest, że TS zainteresowany był ofertą WGV, a moja odpowiedź była dla niego wystarczająca. Być może znowu chcesz się popisać, obracając się wokół nieistotnych szczegółów.
W tym forum zadawanych jest dużo więcej pytań. Odpowiedz na nie. A może obawiasz się, że inni mogą ujawnić ci błędne informacje? Zawsze łatwiej jest być liczydłem i ujawniać błędy innych. Chętnie też to robię, głównie wtedy, gdy chcę uniknąć błędnych informacji i zamieszania. Jednak twoje informacje w tej konkretnej sytuacji są naprawdę nieproduktywne.
Faktem jest, że podane do analizy dane muszą być poprawne, aby mieć znaczenie w przypadku szkody. Ponieważ zazwyczaj to ubezpieczający (VN) musi za to odpowiadać, powinien pamiętać, że muszą one być podane zgodnie z warunkami odpowiedniego ubezpieczyciela - w pełni i poprawnie. Tylko w ten sposób uniknie ryzyka niedoubezpieczenia. Nawet jeśli poszczególni ubezpieczyciele obliczają różne wartości z 1914 roku, są pełni odpowiedzialni za odszkodowanie, jeśli VN nie podał fałszywych informacji.

O wie przykro, że te ubezpieczenia pomimo obniżki składek związanej z pochyłymi dachami nadal są o 50% droższe niż WGV. Prawdopodobnie wynika to z niewielkich prowizji (bez prowizji za utrzymanie), jakie płaci WGV.
Zastanawiam się, czego chcesz osiągnąć tym nierozsądnym wpisem. Faktem jest, że autor tematu (TS) interesowała oferta WGV i został odpowiednio obsłużony moją odpowiedzią. Być może znów chcesz popisywać się, wytykając nieważne szczegóły.
W tym forum zadawanych jest o wiele więcej pytań. Odpowiedz na nie. A może boisz się, że inni ujawnią ci fałszywe informacje? Zawsze łatwiej jest być karakanem i zdemaskować błędy innych. Ja również chętnie to robię, głównie wtedy, gdy chcę uniknąć fałszywych informacji i zamieszania. Twoje informacje w obecnym przypadku są jednak naprawdę niecelne.

Faktem jest jednak, że podane dane muszą być poprawne dla uzyskania ochrony w razie szkody. Ponieważ zazwyczaj ubezpieczający (VN) musi za to odpowiadać, powinien pamiętać, że należy je podać w sposób pełny i poprawny zgodnie z warunkami odpowiedniego ubezpieczyciela. Dopiero wtedy unika się ryzyka niedoubezpieczenia. Nawet jeśli poszczególni ubezpieczyciele ustalają różne wartości z 1914 roku, są pełni odpowiedzialni za odszkodowanie, jeśli VN nie podał fałszywych informacji.

Postanowiłem odpisać na tę bezczelną i jak zawsze niegrzeczną wiadomość (nadziej na twoje zrozumienie brakuje mi jednak), chociaż proszę o zachowanie dystansu.
Pozwól proszę mi decydować, na jakie pytania odpowiadam w tym forum. W przeciwieństwie do ciebie, nie cierpię na przesadzoną potrzebę uznania własnej wartości. Nie możesz ocenić, czy moje informacje są celne, ani co jest tutaj istotne, a co nie.
Tak, chodziło o WGV, ale nie było mowy o wysokości składki (twoje wypowiedzi, pozbawione znajomości rynku, również te dotyczące obliczeń z 1914 roku, są jak zwykle aroganckie i błędne).
Faktem jest, że autor tematu (TS) interesowała oferta WGV i został odpowiednio obsłużony moją odpowiedzią
To kwintesencja wypowiedzi cechującej się arogancją bez podstaw wiedzy i całkowicie wyolbrzymioną samooceną.

Napisany przez Hanomag

Odpowiem na tę bezczelną i jak zawsze arogancką (nadaję sobie prawo do obmawiania ty przez ciebie, jednak bez nadziei na twoje zrozumienie) email.
Proszę mi pozwolić na zajęcie stanowiska w tym forum w kwestii pytań. W przeciwieństwie do ciebie, ja nie cierpię na nadmierną potrzebę uznania. Nie jesteś w stanie ocenić, czy moje informacje są celowe, ani to, co jest istotne, a co nie.
Tak, chodziło o WGV, o wysokość premii (twoje wypowiedzi bez znajomości rynku, również te dotyczące obliczeń z 1914 r., są zawsze aroganckie i czysto fałszywe) itp.
Faktem jest, że autor tematu (TS) szukał oferty WGV i został zadowolony moją odpowiedzią
To jest kwintesencja wypowiedzi opartej na arogancji i całkowitym przecenianiu samego siebie.

Jeśli coś jest bezczelne, to są to twoje posty.
Dzięki - przynajmniej na pierwszy rzut oka - doskonałym kalkulatorom porównawczym udostępnionym przez C.Andreasa, postanowiłem skorzystać z kalkulatora porównawczego mieszkania. Podczas obliczania wartości z 1914 r. dla naszego wynajmowanego domu z 6 mieszkaniami, okazało się, że uzyskano wartość 65.300 M, która została również uzyskana za pomocą arkusza obliczeń WGV. Porównując, wyświetlono 9 ubezpieczycieli, zazwyczaj z kilkoma ofertami, z czego jeden oblicza wartość tylko na podstawie metrów kwadratowych powierzchni mieszkalnej, a inny na podstawie jednostek mieszkaniowych. Jeśli zignoruję oferty, które nie pokrywają kosztów w przypadku rażącego niedbalstwa, to najlepszą ofertą jest premium Pro Domo za 892 €. Kilka tańszych to podstawowe, klasyczne lub kompaktowe oferty, które nie oferują lub minimalizują świadczenia w przypadku rażącego niedbalstwa. Dla takiego samego obiektu w WGV w bardzo korzystnej ofercie Optimal-Tarif muszę zapłacić tylko 860 €.
Dlaczego taka oferta nie pojawiła się w porównaniu? Dlaczego agent taki jak uwehaensch nie oferuje takiej oferty?

Napisany przez Matthew Pryor
Dlaczego taki taryfa nie pojawia się w porównaniu? Dlaczego broker jak uwehaensch nie oferuje takiego taryfy?

Pytania na pytania. Dlaczego przedstawiciel jak hanomag oferuje tylko taryfy swojego ubezpieczyciela i musi je promować przy każdej nieodpowiedniej okazji?

Napisany przez Hanomag

Pytania bez odpowiedzi. Dlaczego przedstawiciel takiej firmy jak hanomag oferuje tylko stawki swojego ubezpieczyciela i musi promować je na każdym nieodpowiednim miejscu, jakby były chlebem powszednim?

Gdzie dokładnie wystąpiłem publicznie jako przedstawiciel? Nie mam potrzeby promowania produktów żadnego ubezpieczyciela tutaj. Moje utrzymanie pochodzi z bardzo solidnych źródeł.
Tak, jestem klientem tego ubezpieczyciela od dziesiątek lat i jestem przekonany o przystępności ich produktów. Na przykład kilka lat temu wcześnie zrezygnowałem z ubezpieczenia na życie. Po 16 latach trwania i około sześciu lat przed rzeczywistym wygaśnięciem, osiągnąłem średnioroczny zysk w wysokości 4,92 %. Kiedy czytam tutaj, że klienci innych ubezpieczycieli nie dostają nawet tego, co wpłacili, czuję dużą satysfakcję i potwierdzenie mojego zaufania do tego ubezpieczyciela.
Dlatego polecam każdemu porównanie samemu przeprowadzić.

Napisany przez flore
Cześć dikoin,
czy kiedykolwiek rozważyłeś skorzystanie z porady eksperta?
Osobiście miałem dobre doświadczenia z feelix. Chociaż głównie dotyczyło to finansowania budowy, to jednak oferują także szeroką gamę porad dotyczących ubezpieczeń. Możesz zadać swoje pytania podczas spotkania online. Oto link: www.myfeelix.de

Kurczę, czy masz nudę, dlatego ciągle zamieszczasz te ultra irytujące spamowe linki?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata