- pn mar 06, 2017 6:11 pm
O wie przykro, że te ubezpieczenia pomimo obniżki składek związanej z pochyłymi dachami nadal są o 50% droższe niż WGV. Prawdopodobnie wynika to z niewielkich prowizji (bez prowizji za utrzymanie), jakie płaci WGV.
Zastanawiam się, czego chcesz osiągnąć tym nierozsądnym wpisem. Faktem jest, że autor tematu (TS) interesowała oferta WGV i został odpowiednio obsłużony moją odpowiedzią. Być może znów chcesz popisywać się, wytykając nieważne szczegóły.
W tym forum zadawanych jest o wiele więcej pytań. Odpowiedz na nie. A może boisz się, że inni ujawnią ci fałszywe informacje? Zawsze łatwiej jest być karakanem i zdemaskować błędy innych. Ja również chętnie to robię, głównie wtedy, gdy chcę uniknąć fałszywych informacji i zamieszania. Twoje informacje w obecnym przypadku są jednak naprawdę niecelne.
Faktem jest jednak, że podane dane muszą być poprawne dla uzyskania ochrony w razie szkody. Ponieważ zazwyczaj ubezpieczający (VN) musi za to odpowiadać, powinien pamiętać, że należy je podać w sposób pełny i poprawny zgodnie z warunkami odpowiedniego ubezpieczyciela. Dopiero wtedy unika się ryzyka niedoubezpieczenia. Nawet jeśli poszczególni ubezpieczyciele ustalają różne wartości z 1914 roku, są pełni odpowiedzialni za odszkodowanie, jeśli VN nie podał fałszywych informacji.
Postanowiłem odpisać na tę bezczelną i jak zawsze niegrzeczną wiadomość (nadziej na twoje zrozumienie brakuje mi jednak), chociaż proszę o zachowanie dystansu.
Pozwól proszę mi decydować, na jakie pytania odpowiadam w tym forum. W przeciwieństwie do ciebie, nie cierpię na przesadzoną potrzebę uznania własnej wartości. Nie możesz ocenić, czy moje informacje są celne, ani co jest tutaj istotne, a co nie.
Tak, chodziło o WGV, ale nie było mowy o wysokości składki (twoje wypowiedzi, pozbawione znajomości rynku, również te dotyczące obliczeń z 1914 roku, są jak zwykle aroganckie i błędne).
Faktem jest, że autor tematu (TS) interesowała oferta WGV i został odpowiednio obsłużony moją odpowiedzią
To kwintesencja wypowiedzi cechującej się arogancją bez podstaw wiedzy i całkowicie wyolbrzymioną samooceną.