Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Jak najlepiej zainwestować 10 000 euro na długi okres?

Napisany przez smithchloe
Cześć,
chciałbym zainwestować 10 000 € na długi okres.
Inne oszczędności na koncie oszczędnościowym są już dostępne, a pasywny plan inwestycyjny w ETF jest zasilany miesięcznie kwotą 150 €.
Czy lepiej po prostu zwiększyć miesięczną składkę do planu inwestycyjnego w ETF? Czy może założyć konto papierów wartościowych?
Niestety nie mam zbyt dużo wiedzy na ten temat, dlatego będę wdzięczny za każdą radę.
Pozdrowienia

Napisany przez matti85
Interesujące pytanie.
Planuję w najbliższym czasie zainwestować od 80 000€ do 100 000€, ale chcę budować w ciągu 3-5 lat i zastanawiam się nad podziałem. Czyli część w BSV, a resztę w co?
Na razie brakuje mi też alternatyw.

Napisany przez Tikonteroga

Cześć,
chciałabym zainwestować 10 000 € na dłuższy okres.
Inne oszczędności na koncie oszczędnościowym już mam, a pasywny plan oszczędzania w ETF jest zasilany kwotą 150 € miesięcznie.
Czy lepiej jest po prostu zwiększyć miesięczną ratę dla planu oszczędzania w ETF? Czy może założyć lokatę?
Niestety nie mam zbyt dużego doświadczenia w tej dziedzinie, dlatego będę wdzięczna za każdą radę.
Pozdrowienia

Możesz zainwestować pieniądze lub ich część na przykład w metale szlachetne. Na przykład w srebrną (5 kg) i złotą (100 g) sztabkę.

Napisany przez centjunkie
Jeśli przez długoterminowe inwestowanie rozumiesz okres powyżej 10-15 lat, również ja zainwestowałbym te 10000 euro w ETF. Być może w inny niż ten, na którym działa Twój plan oszczędzania, aby osiągnąć większe zróżnicowanie. Jeśli na przykład masz plan oszczędzania na MSCI World, to jest on mocno oparty na USA. Możesz rozważyć inwestycje po 5000 euro w Europie i Azji. Zaletą funduszy akcyjnych jest możliwość wypłacenia środków w razie potrzeby, ewentualnie z utratą. Ze względu na niskie odsetki jest to prawdopodobnie najlepszy wybór. Dostępność w każdym momencie, niskie koszty, dobre perspektywy zwrotu, niestety jednak również ryzyko utraty części zainwestowanego kapitału. Ponieważ już masz doświadczenie z ETF-ami, wydaje mi się, że tę opcję warto rozważyć.
Co masz na myśli mówiąc czy konto maklerskie?. Przecież plan oszczędzania w ETF działa poprzez konto maklerskie, prawda?

Napisany przez Tikonteroga
Starałbym się inwestować nie tylko w akcje (tutaj poprzez ETF-y), ale zamiast tego zdywersyfikować i zainwestować również w inną klasę aktywów.

Napisany przez luiss2
Dywersyfikacja jest ważna, powinno to być oczywiste. Niemniej jednak zalecam zaznajomienie się w internecie z tym, w co dokładnie chcesz zainwestować. Obecnie myślę, że jest wystarczająco dużo możliwości. Sprawdź takie strony jak https://kapitalanlage-optionen.de. Znajdziesz tam kilka informacji na ten temat. Życzę powodzenia!

Napisany przez Malapascua

Jeśli na przykład masz plan oszczędzania na indeks MSCI World, to jest on obciążony stroną USA. Być może inwestujesz po 5000 euro w Europie i Azji.

I po prostu zrezygnować z największej gospodarki narodowej i największej giełdy akcji na świecie?? Dlaczego?

Napisany przez geldhuepfer
Cześć,
chciałbym zainwestować część swoich pieniędzy w prywatne kredyty, Bondora i Mintos. Obecny zwrot z inwestycji wynosi obecnie od 12 do 16%.
Zapraszam na mój blog, gdzie napisałem na ten temat artykuł:
https://geldhuepfer.de
W zależności od twojej gotowości do ryzyka, Questra i Evo Binary mogą być również sposobem na osiągnięcie zwrotu w wysokości od 20 do 27% miesięcznie, także o tym napisałem na blogu.
Jeśli masz jeszcze jakieś pytania, daj mi znać.
Powodzenia w inwestowaniu!

Napisany przez Justanormalguy
Cześć smithchloe,
Wskazano już kilka dobrych podejść. Może mogę pokazać Ci inne spojrzenie. A co powiesz na kapitał ludzki? Czyli na szkolenie, które pomoże Ci się rozwijać. Może odbywać się na przykład w ramach giełdy, aby zdobyć więcej wiedzy na ten temat. Polecam uczestnictwo, ponieważ na giełdzie niezbędna jest wiedza, w przeciwnym razie możesz stracić swoje pieniądze. Zapraszam także po więcej pomysłów na mój BLOG: www.jan-wienke.com
Pozdrowienia Jan

Napisany przez leoenus
https://www.fundingcircle.com/de/hw?...er_code=O663zx

Napisany przez Fifranz
Jak to wygląda w przypadku kwoty 5000 euro? Czy to w ogóle ma sens, czy lepiej jest schować to do skarpety pod poduszkę?

Napisany przez DarthCreationis
No cóż, jeśli ich nie potrzebujesz i masz inne środki awaryjowe, powinieneś już zainwestować. Dywersyfikacja gwarantuje średnie wyniki. Musisz sam zdecydować, czy jesteś z tego zadowolony. Większy zwrot z inwestycji wiąże się jednak z większą pracą lub alternatywnie większym ryzykiem.

Długoterminowo akcje lub fundusze ETF z akcjami pozostają najbardziej dochodowymi inwestycjami. Mówimy tu o co najmniej 15 latach.

Napisany przez ADMCI4
Robisz już wiele rzeczy absolutnie dobrze. Powinieneś po prostu konsekwentnie zwiększać plany oszczędnościowe. Trzymaj się swoich ETF-ów...
Dla czytelników, którzy chcą wiedzieć, dlaczego i jak zacząć budować majątek za pomocą ETF-ów: https://www.bankenmaerchen.de/geld-investieren/

Napisany przez geldtipp

A po prostu zostawić największą gospodarkę i największy rynek akcji na świecie?? Dlaczego?

No cóż, chodziło mu o to, że w MSCI World masz już dość duży udział USA, ale logika jest taka sobie... MSCI World jest - jak sama nazwa wskazuje - światowy, a Stany Zjednoczone mają względnie duży udział gospodarczy na świecie. Trochę zamknięte koło.

Napisany przez Malapascua

No cóż, mówił, że w MSCI World masz już dość dużą wagę USA, ale logika jest taka sobie... MSCI World jest -jak nazwa wskazuje- światowy, a USA mają po prostu stosunkowo wysoką wagę gospodarczą na świecie. Trochę to więc jest błędne koło.

On nie chce mieć po prostu trochę mniej USA (co moim zdaniem również nie ma sensu), ale w ogóle nie chce USA, co jest zupełnie absurdalne.

Napisany przez geldtipp
ale w ogóle nie USA, co jest całkowicie absurdalne.

Ależ tak! Wtedy masz absolutną rację. Po prostu ignorowanie USA nie jest zbyt mądre. Trump czy nie...

Napisany przez Caller
Chciałbym kontynuować regularne oszczędzanie w moim funduszu ETF. Być może zwiększyć wkład i dodać inne fundusze ETF. W przeciwnym razie należy poszukać innych produktów finansowych, które generują trochę dodatkowych odsetek. W zasadzie nie ma innej opcji.

Napisany przez Joecool34
Cześć Matti, mogę zaproponować Ci interesującą możliwość inwestycji od 25% na okres 120 dni. Jeśli jesteś zainteresowany, chętnie opowiem Ci więcej!

Napisany przez Freeliner
...kto oferuje więcej

Napisany przez xlarge

Cześć Matti, mogę zaoferować Ci interesującą możliwość inwestycji od 25% w ciągu 120 dni. Jeśli jesteś zainteresowany, chętnie opowiem Ci więcej!

Czy te 25% rozumiane są jako dzienny zwrot inwestycji?

Napisany przez Freeliner
...i na pewno całkowicie poważny i gwarantowany :-)

Napisany przez Joecool34
Nie! Takie rzeczy wiążą się z dużym ryzykiem - 25% obowiązują przez 120 dni!

Napisany przez Joecool34
Oczywiście! Spróbuj tego

Napisany przez MC Muffin
może być tutaj jakiś fragment
https://youtu.be/c7PRXkG1cwc
lub tutaj
https://youtu.be/OJqvhw8L4ls

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata