Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Skandia Indywidualne ubezpieczenie na życie z Funduszami

Napisany przez sniffel
Cześć,
właśnie przeglądam wszystkie moje ubezpieczenia. Ja także byłem kiedyś ofiarą AW... i zawarłem kilka umów w młodym wieku. Teraz chciałbym ponownie poznać kilka opinii. Zacznę od mojej ubezpieczenia na życie z funduszem inwestycyjnym w Skandii.
Z wielu relacji z doświadczeń mogłem przeczytać wiele negatywnych opinii.
Polisa istnieje od 2001 roku
Do tej pory wpłaciłem około 32 000 EUR
Obecna wartość wykupu wynosi około 55 000 EUR
Wygląda całkiem nieźle na pierwszy rzut oka. Jednak zastanawiam się, czy mogę coś jeszcze zoptymalizować. W 2016 roku wartość wykupu wynosiła tylko
42 000 EUR, natomiast w 2015 roku ponownie przekroczyła 50 000 EUR. Wygląda na to, że moje oszczędzanie jest dość ryzykowne. Być może ktoś może coś na ten temat napisać.
Pozdrowienia

Napisany przez Reibold
Witaj,
Wartość ubezpieczenia inwestycyjnego zależy oczywiście w dużej mierze od wybranych funduszy i ich rozwoju.
W przypadku Skandia możesz bezpłatnie wymieniać fundusze w dowolnym momencie. Jeśli wartość funduszy zbyt mocno się waha, możesz więc wybrać inną kombinację.
Informacje na temat dostępnych funduszy znajdziesz na stronie internetowej Skandii i możesz je również otrzymać telefonicznie.
W 2001 roku Skandia nie była zbyt korzystnym dostawcą. Opłaty administracyjne i opłaty inicjalne były dość wysokie.
Ponieważ masz już umowę, opłaty inicjalne zostały dawno rozliczone, a umowa prawdopodobnie powinna być także zwolniona z podatku ze względu na swój wiek, zmiana na inne ubezpieczenie inwestycyjne prawdopodobnie nie ma sensu.
Pozdrowienia
Alexander Reibold
doradca Finansowy
Neuburg an der Donau

Napisany przez uwehaensch
Na jakie fundusze jest składana składka?
Ogólnie Skandia oferuje wiele możliwości, zobacz na stronie internetowej.

Napisany przez Meierhans
Ponieważ Skandia 2001 została zakończona, sugeruję rozważyć jej rozwiązanie. Myślę, że obecnie jest to dla Ciebie najprostsze i najlepsze rozwiązanie.
Specjalizuję się w tym obszarze i oferuję darmową analizę Twojej umowy.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata