Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Wypłata na męża / Nieruchomość / środki finansowe

Napisany przez sunny6
Cześć wszystkim, mam następujące pytanie… Mój mąż i ja planujemy się rozstać. Mamy mieszkanie własnościowe o wartości około 250 000 euro. Pozostały dług wynosi 100 000 euro. Chciałabym zostać w tym mieszkaniu z dziećmi (mamy 2), (mój mąż się zgodził, trzeba dodać, że moi rodzice mieszkają również w domu, który jest domem dwurodzinnym), ale oczywiście chciałby otrzymać wypłatę około 50 000 euro.
Aktualnie nie mam pojęcia, jaka jest moja zdolność kredytowa. Mogę podać następujące dane (dotychczas nie miałam nigdy negatywnych wpisów, zawsze płaciłam wszystkie rachunki) Moje miesięczne dochody netto dodając zasiłek rodzinny, alimenty i opłaty od Elektronicznej Sieci Zachodniej wynoszą około 2,500 EUR. Spłata kredytu na mieszkanie: 600 EUR Spłata instalacji fotowoltaicznej: 185 EUR Spłata okien: 160 EUR Opłaty dodatkowe około 200 EUR Ubezpieczenia: około 60 EUR Przedszkole: około 80 EUR Jakie mają być moje szanse na zwiększenie kredytu do około 150,000 euro, aby wypłacić męża? Pozdrowienia i z góry dziękuję!

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Sunny,
sytuacja wyjściowa jest wystarczająca, aby samodzielnie dostać kredyt w wysokości 150 000 euro. Jednakże ważne jest ustalenie, że nie musisz płacić alimentów mężowi.
Zwiększenie kredytu nie będzie właściwym rozwiązaniem. Twój mąż musi zostać zwolniony z długów i wyłączony z księgi wieczystej.
Z mojego punktu widzenia, z ekonomicznego i technicznego punktu widzenia, będzie łatwiej wziąć nowy kredyt w celu wypłacenia mężowi 50 000 euro i spłacenia 100 000 euro. Aby móc to ostatecznie obliczyć i ocenić, ważne jest wspomnienie o oprocentowaniu obecnego kredytu, oraz do obecnych 600 euro obciążenia dojdzie nowa rata, początkowo uważam to za zbędne i zbyt wysokie.
Po pierwsze, rozstanie powinno być poprzedzone kontrolowanym obciążeniem odsetkami i spłatą w wysokości 150 000 euro, a następnie, po uregulowaniu wszystkich spraw finansowych, można zwiększyć spłatę.

Napisany przez Banker
Cześć
Myślę, że istnieją już dobre możliwości.
Jednakże wolałbym zaangażować rodziców. Mogliby pomóc w wynajmie lub być ewentualnymi poręczycielami, a także pomóc w pokryciu kosztów. Samemu może być trudno.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Musisz najpierw sprawdzić, czy dotychczasowy bank finansujący zwolni twego byłego męża z długu.

Albo bank sprawdzi, czy jesteś w stanie spłacić pożyczkę samodzielnie za pomocą swojego dochodu. Kwota 2 500 euro wygląda dobrze wizualnie. Jednak proszę dokładnie rozłożyć na czynniki pierwsze, jak składa się dokładnie ten dochód.
Co kryje się za 600 euro spłaty PV i 185 euro spłaty za okna?
Jakie kredyty stoją za tymi kwotami?

Wiele pytań wciąż pozostaje.

Napisany przez NaTwoim13
Pracownik banku, zwolnienie z długu to nie wszystko! Czy myślisz, że mężczyzna wyjdzie z pożyczki i pozostanie właścicielem? Czy pozostanie kredytobiorcą i wyjdzie z księgi wieczystej?
Tutaj potrzebne są dalsze środki, w innym przypadku nic się nie zmieni!! Odpowiedz konkretnie na sytuację wyjściową. Gdzie zaoferuje ci pomoc twój post, po tym jak jasno to przedstawiłem, albo drogę do rozwiązania?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata