Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Pomoc w obliczeniu terminu przyznania gotowości przydziału umowy oszczędnościowej na zakup nieruchomości

Napisany przez toli
Cześć wszystkim.
Załóżmy, że mamy umowę oszczędnościową z 1991 roku. W styczniu 2007 roku stała się gotowa do udzielenia. W sierpniu 2007 roku nastąpiło podzielenie. Jednak pozostała część stała się od razu gotowa do udzielenia.
Jaka jest teraz podstawa dla okresu wypowiedzenia wynoszącego 10 lat?
Kwota oszczędności nie została jeszcze osiągnięta
Dzięki!!

Re: Pomoc w obliczeniu terminu przyznania gotowości przydziału umowy oszczędnościowej na zakup nieruchomości

Napisany przez Banker
Moim zdaniem sierpień 2007 roku, ponieważ tutaj również BV otrzymuje nowy numer konta oszczędnościowego, co oznacza, że ​​jako datę rozpoczęcia umowy należy także przyjąć sierpień 2007 roku.
Tylko moja opinia, nie jestem w tej kwestii pewny.

Napisany przez NaTwoim13
Jaka jest dziesięcioletni okres wypowiedzenia??? Co planujesz zrobić z BSV?
Jak po podziale druga część może być ponownie gotowa do przydziału po 6 miesiącach? Czy podział był proporcjonalny czy nieproporcjonalny? Co zrobiliście z inną częścią podzielonej umowy?

Napisany przez Banker
Myśli o tym, od kiedy kasa oszczędnościowa może wypowiedzieć umowę. W takich przypadkach obowiązuje teraz dziesięcioletni termin, według wyroku Federalnego Trybunału Sprawiedliwości.

Napisany przez NaTwoim13
No i co z tego? Jeśli BSV nie został przydzielony, to kasy budowlane nie mogą i nie będą mogły wypowiedzieć umowy po 10 latach. Ponadto robią to tylko w przypadku umów, w których istnieje prawo do premii, a takie prawo przysługuje jedynie po przydziale. Jeśli umowa nie spełnia minimalnych wymogów oszczędnościowych, nie zostanie przydzielona, co oznacza brak premii. Jeśli klient dąży do uzyskania premii, może kontynuować oszczędzanie aż do przydziału, a następnie skorzystać z umowy z premią.

Napisany przez toli
W porządku,
nie chciałem pisać zbyt dużo, aby uniknąć zamieszania
Zostało to podzielone proporcjonalnie, inne zostało mi odmówione. Oznacza to, że stosunek mojego salda do sumy oszczędności na bausparpremia pozostał taki sam procentowo.
Bausparkasse wypłacił potem część (kupno mieszkania) i pozostałą część kontynuował pod dotychczasowym numerem.
Otrzymałem wypowiedzenie od Bausparkasse. Zakładają, że do 28.02.07 została przeprowadzona alokacja.

Napisany przez Banker

Cześć wszystkim.
Załóżmy, że umowa oszczędnościowa na budowę z 1991 roku. Udział gotówkowy w styczniu 2007 r. W sierpniu 2007 roku podział. Jednak pozostała część natychmiast ponownie była gotowa do zagospodarowania.
Jaka jest teraz podstawa dla okresu wypowiedzenia 10 lat?
Kwota budowy nie została jeszcze osiągnięta.
Dzięki !!

Od podziału jest gotowy do przyznania. Więc moim zdaniem możesz go wypowiedzieć.
Jednak moim zdaniem jest to sierpień 2017 roku. Ale możliwe, że tu obowiązuje pierwsze przyznanie.
Ale oczywiście nie jestem pewien. Możesz złożyć pozew! :-) To po prostu potrwa kilka lat

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata